... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
gusto
Auto: 325ti
Kraj: Trnavský

Re: chiptuning BMW okolie BA

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 13:36

TT-SIMIK napísal:
Luboš bol možno zákazníkom,ale teraz je pán a taky čip ako urobí on neurobí ani MM racing....)))))ale volba je na každom z vás!!!,ja pôjdem jemu potom dám výsledky..))))......Nie nadarmo pýtaju nemecký nadčenci čiptuningu od neho soft na výkon....))))Ps:mna nikto neplatí!!!!!

bez komentára, súdny človek už názor má :D a že pozdravujeme "nadčencov" =D>

e46ka
Auto: lenochod
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 13:37

som chcel dat paci sa mi to :lol:

Thorien
Kraj: Košický

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 13:45

podla mna sa sudny clovek vydrbe na chiptunink a doveruje ludom, ktory ten motor navrhli, ze vedia preco to navrhli prave na taky vykon :)

minimalne s ohladom na to ze keby emisne kontroly sa robili poctivo tak 90 percent chiptuzingovanych aut nema sancu prejst ;]
Naposledy upravil/-a Thorien v Štvrtok, 28. Apríla 2011, 13:46, upravené celkom 1 krát.

gusto

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 13:46

Thorien napísal:
podla mna sa sudny clovek vydrbe na chiptunink a doveruje ludom, ktory ten motor navrhli, ze vedia preco to navrhli prave na taky vykon :)

velmi spravne, a piste vsetci modrym perom!!! ](*,)

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 21:56

Thorien napísal:

minimalne s ohladom na to ze keby emisne kontroly sa robili poctivo tak 90 percent chiptuzingovanych aut nema sancu prejst ;]

keby toto bola pravda (prva cast tvojho prispevku, s druhou suhlasim) tak by BMW samotne neponukalo chiptuning ;)
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

gusto

Piatok, 29. Apríla 2011, 08:49

Thorien napísal:

ok, kedze sa dostavame k hlbsej podstate veci, napisem to asi takto:
podla mna sa sudny clovek vydrbe na domace kino a doveruje ludom, ktory ten televizor navrhli, ze vedia preco to navrhli prave na taky vykon :)

minimalne s ohladom na to ze keby kontroly merania hluku sa robili poctivo tak 90 percent domacnosti s domacim kinom nema sancu prejst
:mrgreen:

Thorien

Piatok, 29. Apríla 2011, 09:44

gusto napísal:
ok, kedze sa dostavame k hlbsej podstate veci, napisem to asi takto:
podla mna sa sudny clovek vydrbe na domace kino a doveruje ludom, ktory ten televizor navrhli, ze vedia preco to navrhli prave na taky vykon :)

minimalne s ohladom na to ze keby kontroly merania hluku sa robili poctivo tak 90 percent domacnosti s domacim kinom nema sancu prejst
:mrgreen:

akurat ze si pouzil zly priklad pretoze tym ze si pripojis k telke domace kino nezasahujes do televizora .. co pri chiptunningu neplati ... ale ok .. kazdy mame svoj nazor .. netvrdim ze mam stopercentnu pravdu .. skor som narazal na tych kadejakych garazistov .. ktory vam nachipuju tak ze vykon sa zvysi o stopercent spotreba klesne o 50 .. a len za 149 eur !! ;)

..inak mi povedzte co sa tym chiptuningom dosiahne ? ... zvysenie vykonu .. pocitis to ? .. zrychlenie sa badatelne zmeni alebo nieco ine ? ... alebo je to cele len placebo efekt za 300 Eur ..tak znie moja otazka

ak sa niekto citi dotknuty tym ze povazujem chip za zbytocnost tak sa vopred ospravedlnujem - je to LEN MOJ NAZOR :)

Thorien

Piatok, 29. Apríla 2011, 09:47

Peter92 napísal:
keby toto bola pravda (prva cast tvojho prispevku, s druhou suhlasim) tak by BMW samotne neponukalo chiptuning ;)

isteze alebo je to tym ze kazdy to robi tak preco sa na tom nenabalit ? ... takisto ako trh tlaci vsetky automobilky do downsizingu a oturbenych konin co maju papierove spotreby mensie ... nemoze na tom nieco byt ? :)

gusto

Piatok, 29. Apríla 2011, 11:38

Thorien napísal:

akurat ze si pouzil zly priklad pretoze tym ze si pripojis k telke domace kino nezasahujes do televizora .. co pri chiptunningu neplati ... ale ok .. kazdy mame svoj nazor .. netvrdim ze mam stopercentnu pravdu .. skor som narazal na tych kadejakych garazistov .. ktory vam nachipuju tak ze vykon sa zvysi o stopercent spotreba klesne o 50 .. a len za 149 eur !! ;)

..inak mi povedzte co sa tym chiptuningom dosiahne ? ... zvysenie vykonu .. pocitis to ? .. zrychlenie sa badatelne zmeni alebo nieco ine ? ... alebo je to cele len placebo efekt za 300 Eur ..tak znie moja otazka

ak sa niekto citi dotknuty tym ze povazujem chip za zbytocnost tak sa vopred ospravedlnujem - je to LEN MOJ NAZOR :)

Uznavam, je to trosku pritiahnute za vlasy, ale nie uplne. Robili sme kopu aut klubakom, takze nie je problem dat referencie. Pozri, ja sa tiez nevyjadrujem k temam, ktorym nerozumiem a nemam o nich informacie, chcelo by to trosku respektu k vedomostiam a praci inych, tiez nechodim na forum NASA vypisovat o raketoplanoch... :D
Efekt je jednoduchy - zvysenie vykonu a krutiaceho momentu motora. Samozrejme, preplnane motory maju ovela vacsi potencial nez atmo, ale prave na takychto tazko upravovatelnych motoroch sa ukaze, kto vie pracovat aj s narocnejsimi vecami a kto skonci pri preplnanom dizli, ktory ma za hodinu hotovy. Priklad z februara - M3 E46, uplna seria, pred upravou 341 PS (velmi dobry vysledok), po uprave 368 PS. Reakcia na plyn uplne ina, pruznost motora v strednych otackach ovela lepsia, zakaznik absolutne spokojny. Vcera - pan v dochodkovom veku, E90 320d 110 kW, po uprave 206 PS a 458 Nm, bol som sa s tym previezt a na suchom asfalte sa mi na dvojke aj trojke rozblikala stabilizacia...

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 29. Apríla 2011, 12:07

gusto napísal:

Uznavam, je to trosku pritiahnute za vlasy, ale nie uplne. Robili sme kopu aut klubakom, takze nie je problem dat referencie. Pozri, ja sa tiez nevyjadrujem k temam, ktorym nerozumiem a nemam o nich informacie, chcelo by to trosku respektu k vedomostiam a praci inych, tiez nechodim na forum NASA vypisovat o raketoplanoch... :D
Efekt je jednoduchy - zvysenie vykonu a krutiaceho momentu motora. Samozrejme, preplnane motory maju ovela vacsi potencial nez atmo, ale prave na takychto tazko upravovatelnych motoroch sa ukaze, kto vie pracovat aj s narocnejsimi vecami a kto skonci pri preplnanom dizli, ktory ma za hodinu hotovy. Priklad z februara - M3 E46, uplna seria, pred upravou 341 PS (velmi dobry vysledok), po uprave 368 PS. Reakcia na plyn uplne ina, pruznost motora v strednych otackach ovela lepsia, zakaznik absolutne spokojny. Vcera - pan v dochodkovom veku, E90 320d 110 kW, po uprave 206 PS a 458 Nm, bol som sa s tym previezt a na suchom asfalte sa mi na dvojke aj trojke rozblikala stabilizacia...

mna by zaujimali ale dlhodobe nasledky takehoto zvysenia vykonu...mam E91,320d, 120kW a uvazujem, zeby som to nechal nacipovat...cital som, ze sa viac opotrebuvava spojka a skor sa zanesie DPF....nejake dalsie info ak by som mohol poprosit :) kludne aj cez PM
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

LOKI

Piatok, 29. Apríla 2011, 13:39

tu by sa skor zisla otazka, ci 320d /330d maju rovnake spojky alebo v 330d je nejako zosilena koli krutaku...ked po chipe 330d ma cca tych 600nm :o
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

gusto

Piatok, 29. Apríla 2011, 15:16

sopeko napísal:
tu by sa skor zisla otazka, ci 320d /330d maju rovnake spojky alebo v 330d je nejako zosilena koli krutaku...ked po chipe 330d ma cca tych 600nm :o

Nie, 330d ma silnejsiu spojku.

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Piatok, 29. Apríla 2011, 18:35

voMacK napísal:

mna by zaujimali ale dlhodobe nasledky takehoto zvysenia vykonu...mam E91,320d, 120kW a uvazujem, zeby som to nechal nacipovat...cital som, ze sa viac opotrebuvava spojka a skor sa zanesie DPF....nejake dalsie info ak by som mohol poprosit :) kludne aj cez PM

ked je chiptuning kvalitny tak to na zivotnosti nepocitis....a + okrem vyssieho vykonu je aj nizsia spotreba :)
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 29. Apríla 2011, 21:57

nizsia spotreba ide v ruka v ruke len s nizkou hodnotou testosteronu
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

cupra
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 29. Apríla 2011, 22:07

presne tak v europe neexistuje zatim manik ako lubos DONUZO D-racing.sk ,moze mi tu pisat hocikto,poznam veskeru slovensku a cesku spicku v chipovani a to doslova osobne,ale tie vykony co idu od luba,to je neskutocne...a tez ma neplati DDD.dam sem jednu foto zo zrazu 24.4 z vyskova...vsimnite si poradie aut v celkovom poradi...co bolo predo mnou a za mnou...na mojom aute len vyfuk bez katov a chip,inac total seria...
Prílohy
foto iphone 651-d-f-d.jpg
foto iphone 651-d-f-d.jpg (75.4 KiB) 1499 zobrazení
VW Passat variant 2,0 TDI chip D-Racing stage 2

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných