... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: AutoDiagnostika

Nedeľa, 15. Júla 2012, 18:56

sak kup uvidis co je to zac, ja ti mozem ponuknut kablik vid odkaz v mojom podpise alebo si kup kludne aj tu univerzalku z prveho prispevku to uz je na tebe ;)

ketxup
Auto: BMW 525D Touring E61
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 15. Júla 2012, 20:08

airbone napísal:
Vsetci mate pravdu az na jednu vec. INPA nie je diagnosticky program a ani nic v nom nenasvedcuje, zeby mal plnit takuto ulohu. To ze vie citat chyby z niektorych jednotiek, este neznamena ze to je diagnostika. :mrgreen:

ok, beriem že to svojou funkčnosťou nevystihuje podstatu pojmu diagnostika, ale ako pomocný nástroj pri určovaní problému. čítať chyby z jednotiek, ich mazanie prípadne hodnoty zobraziť. napr. to že mám KO predné čidlo ABS mi zobrazila INPA rovnako ako DIS. A to za tú cenu je pre mňa dosť muziky.
Ešte by ma potešilo, keby som nejak vedel načítať RJ alarmu, lebo ten môj vypadá že je zmeska originál a dorábaného alarmu. Ale ten mi ani v DIS nezobrazilo, že by mal nejaký problém, aj keď pri každom otváraní auta sa zapína, čiže asi úplne OK nie je, keďže to predtým nerobil.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 16. Júla 2012, 13:40

Bmw scanner 1.4 je dobry na vsetko mozne, len nie na diagnostiku. Zobrazi ti chybu v podobe specialneho kodu, no ak nemas originalnu verziu s vysvetlivkami (kt. stoji tak cca 900eur), tak si mozes s tym kodom akurat tak...... Navyse ten program vie narobit pekne cudo s autom, hlavne pri prepinani nastaveni a ckm. Potom sa musi prekodovat cele auto na normalnej diagnostike... Ked vobec...

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 16. Júla 2012, 14:06

airbone

ty vies cloveka tak pekne povzbudit :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 16. Júla 2012, 14:54

uz som mal parkrat pacienta ktoremu sa muselo kodovat auto alebo jednotlive moduly. Dovod bol ze sa hral s bmw scannerom a prepinal niektore nastavenia v aute...
Napriklad zapol nejaku funkciu a jednotka zdochla a rozkodovala sa. Naspat sa to uz nedalo vypnut, policko ostalo vysedene....... Takze tak... :))

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 17. Júla 2012, 07:11

Jeden chalan si pozicial kabel od druheho, dotiahol notas ku autu, polhodku majstroval a potom uz vcul nevedel startnut - vymazal si ews, po telefone som mu sice poradil co by sa s tym dalo robit, ale na 400km to je take troska problematickejsie, nakoniec siel na voziku do bavarie.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 226 neregistrovaných