... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: alpina B3 touring - co si myslite o tomto aute

Utorok, 24. Marca 2009, 19:36

alpina b3 napísal:

Ta sa nerata luky, ju netreba spominat, lebo tvrdo spi :lol:

Inac ako s tym kombikom? Myslim s tou ALPINOU? Berie to niekto, ci ee? #-o

Ak by som nemal moje tak by bola v PP partnerka pre tvoje kupatko 8) . som na nu pozeral a nemôžem znej. Si ma naladil vtedy stou zelenou B3 toring.
Zakladatel tejto temy je z KK tak hadam niečo porieši aby sme ju vydely aj na živo.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Streda, 25. Marca 2009, 13:50

Najlepsi zader je od Palina. Typek sem hodi b3 alpinu touring a Palino ze ci nechce e46 naftaka =D>

A ohladom Alpiny si kludne vygooglite co to je. Bola to jedna s najvacsich tunning spolocnosti nieco ako Abarth v Taliansku.
Od konca 70. rokov je Alpina vyrobca automobilov a predavaju sa pod znackou Alpina a nie BMW. :D

alpina b3

ALPINA INFO

Streda, 25. Marca 2009, 17:15

Alpina Burkard Bovensiepen GmbH je automobilová výrobná spoločnosť so sídlom v Buchloe v Ostallgäu okresu Bavorsko, Nemecko kde predava svoje vlastné automobily a to na základe BMW automobilov.
ALPINU založil Burkard Bovensiepen (nar.1936).Pôvodne firma pracovala s kancelárskymi strojmi.ALPINA písacie stroje boli veľmi úspešné, ale pôvodná Alpina prestala existovať na konci roka 1960 po svojom pokuse prejsť do textilného priemyslu.Potom, v roku 1965 založil Burkard BMW tuning podnikanie (slovom tuning sa mysli ladenie).Po jeho úspechu začal ladenie, podnikanie v prístavbe pôvodnej Alpina strojopisnej továrne.Vzal na meno otca svoje podnikanie - ALPINA legenda sa narodila.
Do roku 1967 tam bolo šest zamestnancov firmy pracujucich na karburátoroch.Rok 1970-firma ma sedemdesiat zamestnancov a s vysokým dopytom po ALPINA výrobkoch su pôvodné priestory príliš male.Umiestnenie sa meni z Kaufbeuren na Buchloe.
Medzi rokmi 1968 a 1977 sa ALPINA presadila veľmi dobre v súťaži(The European Touring Car Championship, the German hill-climb, rally and rack racing championships and the prestigious Spa-Francorchamps 24 hour endurance race).
Vrchol dosiahla v roku 1970, kedy ALPINA vyhrala Európsky Touring Car Championship.
ALPINA sa stala najväčším ladiacim podnikom v roku 1973 s 85 zamestnancami.Bolo uznana ako najväčšia ladiaca spoločnosť v Európe, pred Abarth Taliansko.
Od konca 70.rokov bola ALPINA uznana TÜV ako automobilový výrobca, teda "ALPINA"-postavený automobil značky a registrovany ako "ALPINA" a nie "BMW", aj keď vlastnosti privilegia prostredníctvom BMW sú zachované.ALPINA je samostatný výrobca automobilov v úzkej spolupráci s BMW.
Charakteristické rysy ALPINA vozidiel su ich tradicne 20 lucove kolesá, patentovana farba ALPINA Blue, okrem toho drahé materiály použité na výrobu exkluzívnych interiérov.Typickým vzorom je modrá a zelená farba často používana na vnútorne časti, ako sú vzory na koži a rôznych textiliach používaných pre calunenie automobilu.Taktiez vonkajsie casti karoserie maju dekort v zlatej, alebo strieborej farbe(uzke pasiky, ktore sa zacinaju tahat od predneho naraznika a koncia na zadnej casti automobilu), tie su tiez tradicnym znakom ALPINY.ALPINA na stitku vo vnútri automobilu tiež dokazuje svoje dedičstvo s poradovým číslom vozidla.

ALPINA logo heraldicky vyzerá, ale v skutočnosti to je zobrazenie kľukového hriadeľa a Webra-duálne hrdlo karburátora.

Prikladam foto, kde su hlavne prvky ALPINY...(dufam, ze sa to tu uz nebude riesit otazkami, co je vlastne ALPINA?)
Prílohy
66.jpg
...20 lucove kolesa
55.jpg
...koberceky, volant, radicka, pridavne pristroje*, stitok so seriovym cislom...
28.jpg
...zlate, popripade strieborne polepy, oznacenie serie, oznacenie ALPINA...
22.jpg
...oznacenie ALPINA...
20.jpg
...stitok ALPINA
18.jpg
...polepy ALPINA
15.jpg
...motor B3

Palino
Auto: BMW E46 318d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 28. Marca 2009, 19:52

eko.fresh napísal:
Najlepsi zader je od Palina. Typek sem hodi b3 alpinu touring a Palino ze ci nechce e46 naftaka =D>

A ohladom Alpiny si kludne vygooglite co to je. Bola to jedna s najvacsich tunning spolocnosti nieco ako Abarth v Taliansku.
Od konca 70. rokov je Alpina vyrobca automobilov a predavaju sa pod znackou Alpina a nie BMW. :D

bol to len moj nazor a rada...upravy sa daju spravit aj do normalneho auta....a za ine peniaze ako su tie alpiny....takze nezhadzuj....kazdy moze povedat svoj nazor...moj je radzej e46 ako b3 alpinu ....ty mas opacny...vsetko vec nazoru...tak nebuzeruj.... :)
:bmwball: :bmwball: :bmwball:
BMW Diesel Power

Pežot

Sobota, 28. Marca 2009, 19:54

Palino napísal:

bol to len moj nazor a rada...upravy sa daju spravit aj do normalneho auta....a za ine peniaze ako su tie alpiny....takze nezhadzuj....kazdy moze povedat svoj nazor...moj je radzej e46 ako b3 alpinu ....ty mas opacny...vsetko vec nazoru...tak nebuzeruj.... :)

Lenže Alpina je vyššia liga ako ktorákoľvek úprava ;)

Palino
Auto: BMW E46 318d
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 29. Marca 2009, 12:29

Pežot napísal:

Lenže Alpina je vyššia liga ako ktorákoľvek úprava ;)

vidis tvoj nazor neberem ti ho...ja mam na to iny....proste na tom nic nevidim.... :D
BMW Diesel Power

eko.fresh
Auto: bmw

Pondelok, 30. Marca 2009, 09:53

Palino napísal:

vidis tvoj nazor neberem ti ho...ja mam na to iny....proste na tom nic nevidim.... :D

Ale alpina neni uprava, o tom sa tu bavime. Alpina je vyrobca automobilov.
Nabuduce ak uvidis temu, chcem naftaka 318d tak skus radit tam.
Nic na tom nevidis, lebo do toho vobec nevidis.

bobor

Pondelok, 30. Marca 2009, 10:41

To je pravda Alpina ako aj Hamann uz maju statut nie upravca ale vyrobca.

Max-Max
Auto: niekoľko...

Pondelok, 30. Marca 2009, 10:47

bobor napísal:
To je pravda Alpina ako aj Hamann uz maju statut nie upravca ale vyrobca.

hamann je furt iba upravca, mam dojem. Oficialny, ale iba upravca.

bobor

Pondelok, 30. Marca 2009, 10:50

Max-max.Nehadam sa, ja som to pocul pri nejakom teste.

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 30. Marca 2009, 10:59

alpina je jednoducho exkluzivita, takze mat e36 alpinu je financne ovela narocnejsie ako napriklad 330i e46. Ja by som sa priklonil k novsiemu modelu za rovnake peniaze, predsa v starsom aute je vela veci ktore sa opotrebuvaju, rozne gufera, manzety, silenty... proste nie len spotrebak. No aj ten je na alpinu drahsi, brzdove platnicky, kotuce... vsetko stoji majland.... nebodaj nejake motoricke diely...

taka e46 je nielen novsia takze pravdepodobne bude menej opotrebena, ale aj prevadzka je lacnejsia....

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Pondelok, 30. Marca 2009, 11:01

Ta ALPINA v LM naozaj je a je to ORIGINAL a momentalne je na predaj: http://bmw-rada-5.autobazar.eu/545i-v8-id857089.html
Mimochodom ma na okne nalepku BMWklubu zeby nas clen?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Max-Max
Auto: niekoľko...

Pondelok, 30. Marca 2009, 11:08

Dogg88 napísal:
...ma na okne nalepku BMWklubu zeby nas clen?

NAS clen?

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Pondelok, 30. Marca 2009, 11:25

Max-Max napísal:

NAS clen?

Clen bmwklubu nie? Kazdy tu registrovany je clen, ci co zas zacinas?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Pondelok, 30. Marca 2009, 12:22

Bracho, a co tak spytat sa nejaku infosku uzivatela alpina b3? On ti nepomoze?
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: hofoo7 a 240 neregistrovaných