... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

lukas76
Autor témy
Auto: e39 525tds, e90 318d
Kraj: Košický

Ako sa starat o novo nalakovane auto

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 16:33

Zdravim, takze asi pred tyzdnom som si prevzal auto. Daval som ho uplne cele prestriekat. Od vtedy som ho raz umyval takou švedskou utierkou alebo co to je. Auto je ako nove, bez jedineho skrabanca. Ako sa v najblizsom case starat o lak ? Nevadi laku ked je vonku mraz/sneh ? Auto je v garazi, vonku je iba vtedy ked niekde na nom idem, pripadne pol hodku, hodku stoji denne na dvore. V zime na nom planujem jazdit minimalne, mam totiz este jedno auto, ktore budem vyuzivat. Poradi niekto ?

Užívateľov profilový obrázok
skoki
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Re: Ako sa starat o novo nalakovane auto

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 16:44

ked je lak novo nastriekany tak by som ho prebehol cističom laku ktorý ti lak pripravý na vosk, a nasledne zavoskoval.
Použi radšej kvalitné prípravky, bude sa ti snimi lahšie robiť dlhšie vydržia a lak bude lepšie chránený.
Ja používam značu DODO Juice a som max spokojný.
Prípadne napíš správu členovy Peto1227, on má aj obchod s kozmetikou Autoglym čo je tiež špička a určite ti dobre poradí.

Certisko

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 16:55

Tiez som dal na moje BMW celolak.

Lak treba nechat dozriet aspon 1 mesiac - ak mas napr. vykurenu garaz , ale ak auto stoji v studenom pocasi treba pockat 2 mesiace.

Az potom mozes aplikovat rozne folie na lak a pod.

Doporucil by som priehladne ochranne folie na lak aspon na prednu cast auta kvoli kamienkom, ale aj okolo blatnikov. Pripadne na dvere aby ti nevsimavi ludia neobuchali lak ale len "tukli" do folie (kvalitne folie vydrzia neskutocne veci).

A nie ze pojdes na kefy !! [-X

lukas76
Autor témy

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 17:44

tak tie folie, to by nebol zly napad, urcite nad tym na jar pouvazujem. na kefy v ziadnom pripade nepojdem.. garazovane je, no nie je vytapana garaz.. zatial som ho iba poutieral so švedskou utierkou.. tym asi nepokazim nic ked ho obcas s tou utierkou prejdem.. dobre vediet, ze ten lak este musi dozriet nejaky ten cas, to som nevedel... Inac ked je len tak vonku auto vystavene mrazu a snehu cca hodinku - dve denne, nevadi to na ten novy lak ? jasna vec, ze ked budem pouzivat nejake vosky tak budu to iba kvalitne pripravky.. no ked som si vyzdvihol auto ono uz bolo navoskovane, vylestene, a doteraz je take... ked sa dotknem auta tak to je nieco neskutocne ako zrkadlo, neviem to opisat ale ten lak je super no :bmwball:

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 19:44

pozri, je vela pripravkov na auto a je to na tebe ako sa citis a aku mas stedru penazenku. Navstiv toto www.detailing.cz forum a tam sa dozvies vsetko co budes potrebovat. Uzivatel peto1227 predava kopec tovaru co sa ti bude hodit. jeho stranku najdes aj tu v obchodnej sekcii...
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

lukas76
Autor témy

Nedeľa, 28. Novembra 2010, 20:15

tak na takychto veciach vobec neplanujem setrit, auto som si dal nastriekat, aby to bol cukrik a chcem, aby to bol cukrik velmi velmi dlho, takze urcite si pozriem tu stranku a tak isto sa ozvem aj uzivatelovi peto1227... este by ma zaujimala vec, ci nevadi autu ked je ako som uz spominal obcas vystavene mrazu, snehu... nemoze mi to poskodit ten novy lak ? v zime na nom planujem jazdit mozno 1-2 den v tyzdni... zvysok casu bude v garazi...

dasto

Utorok, 30. Novembra 2010, 15:37

lukas76 napísal:
tak na takychto veciach vobec neplanujem setrit, auto som si dal nastriekat, aby to bol cukrik a chcem, aby to bol cukrik velmi velmi dlho, takze urcite si pozriem tu stranku a tak isto sa ozvem aj uzivatelovi peto1227... este by ma zaujimala vec, ci nevadi autu ked je ako som uz spominal obcas vystavene mrazu, snehu... nemoze mi to poskodit ten novy lak ? v zime na nom planujem jazdit mozno 1-2 den v tyzdni... zvysok casu bude v garazi...

moze ho poskodit iba ak to robil nejaky suflikant, pocul som uz o rozpraskanom laku koli jeho velkej hrubke. predpokladam ze ale tebe to nehrozi...

jetzt?
ex E36 coupe 320i

cretino
Auto: ..kombik :)

Utorok, 30. Novembra 2010, 16:08

ja by som to s tym utieranim svedskou (ani inou) handrickou nasucho moc neprehanal, pri cisteni je voda zaklad aby sa ti lak neposkriabal tym, ze budes prach stierat handrou nasucho..
tomu laku, ked je kvalitne spraveny, by mraz ublizit nemal - lakovane diely v tovarni idu tiez s autom na mraz v zime bez odstavovania a cakania v teple, su pod holym nebom nechane napospas osudu..
F11 525d
E70 35d

lukas76
Autor témy

Utorok, 30. Novembra 2010, 20:08

chlapi robota to je kvalitna... auto bolo v peci, fakt robota klobuk dole, toho zeby sa poskodil tym, ze je ta robota odjebana sa nebojim... k tej svedskej utierke, ja som auto neutieral na sucho... vo vlaznej vode tu utierku namacam, vyzmykam a tak to pekne vyutieram... dneska som to robil druhy krat a auto krasne vybliskane :wink: ved to, ze ked auto vyjde z tovarne tak ide pod hole nebo a tam stoji niekedy hodne dlho... to moje je kazdy den v garazi, obcas zopar hodin vonku.. tak ci tak, jazdit budem skoro celu zimu na druhom aute, toto raz za cas poutieram tou utierkou a na jar to dostane kvalitne pripravky :wink:

dasto

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 10:17

lukas76 napísal:
chlapi robota to je kvalitna... auto bolo v peci, fakt robota klobuk dole, toho zeby sa poskodil tym, ze je ta robota odjebana sa nebojim... k tej svedskej utierke, ja som auto neutieral na sucho... vo vlaznej vode tu utierku namacam, vyzmykam a tak to pekne vyutieram... dneska som to robil druhy krat a auto krasne vybliskane :wink: ved to, ze ked auto vyjde z tovarne tak ide pod hole nebo a tam stoji niekedy hodne dlho... to moje je kazdy den v garazi, obcas zopar hodin vonku.. tak ci tak, jazdit budem skoro celu zimu na druhom aute, toto raz za cas poutieram tou utierkou a na jar to dostane kvalitne pripravky :wink:

byt tebou to neutieram, mozes si ho poskriabat, je makky a prach s necistotami ktore utieras posobia ako smirgel. teraz je pekne, ale budes to tak robit dlhsie a bude doskriabane. nechaj to tak, nech to vytvrdne a na jar ho navoskujes poriadne, popripade 2x navrstvis

jetzt?
ex E36 coupe 320i

lukas76
Autor témy

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 10:30

tiez sa na to asi vykaslem teraz, lebo hoci ho poutieram, na druhy den je na nom zase prachu... takze vidim to na jar ako hovoris pekne navoskujem... ale ako ho umyt na jar, pred tym voskovanim ? co poradis ?

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 10:38

Tak tak, treba vždy riadne šampónovať, pretože šampón maže, tým pádom sa tak neškrabe auto, a takisto odporúčam zaobstarať si rukavicu na čistenie auta, nie špongiu, utierkou už len vysušovať.

Prečitajte si toto:
- Metódy umývania http://www.detailing.cz/viewtopic.php?f=19&t=27
- Chronológia postupov http://www.detailing.cz/viewtopic.php?f=19&t=154
- Príručka DODO Juice http://www.detailing.cz/viewtopic.php?f=19&t=124

lukas76
Autor témy

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 11:00

dakujem za tie stranky, dost sa z nich poucim :wink: este by ma zaujimalo, ci tu rukavicu je moznost kupit bezne v nejakych autodieloch

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 13:11

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 13:15

Niekde bol aj článok prečo používať rukavicu a nie špongiu, ale teraz to nejako neviem nájsť. Keď niekto na to narazí tak prihoďte odkaz.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 224 neregistrovaných