... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
voMacK napísal:uvidime, ci sa v Mnichove naseru a pozenu to pred sud :)
auto111 napísal:Pozri BMW sa nestalo slavnou a prestiznou znackou tym ze okopcilo napr. Mercedes. Lebo to robi KIA a to nie je cesta k uspechu a prestizi (bavime sa o segmente luxusnych aut).
Ked sa bavime o tvaroch luxusne auta su jedinecne - nespleties si napr. MB Sko a BMW 7series.
Nemal si celkom pravdu s tym Porsche (nedavno, par rokov dozadu, Porsche vlastnilo VW). To je fakt
Le Gend napísal:Cituj, kde som nemal pravdu s Porsche.. Ja som nepovedal, ze Porsche nevlastnilo VW. Od zaciatku bolo (logicky) Porsche a VW prepojene a Porsche vlastnilo symbolicku cast VW. V roku 2005 vsak hrozilo, ze cudzie automobilky (napr. aj BMW) ovladnu VW a preto Porsche kupilo vecsiu cast VW. No niekedy pred rokom sa to ustalilo tak, ze Porsche patri pod VW.
BMW a Mercedes su priami konkurenti, je jasne, ze sa musia co najviac lisit, preto si aj image robia iny.
Ale porovnaj napr. Aston martin Vantage a Maserati Quattroporte (kopirovali sa?). Potom pozri na M6, ako sa odchyluje od M5. Rovnako sa K9 odchyluje od ostatnych Kii, podla mna skor smerom k tomu Aston Martinu nez k BMW.
A ci kopirovanie nie je cesta k uspechu - staci si pozriet historiu PC, Apple, Microsoft... Preco by to pre segment luxusnych aut nemalo platit tiez ? Uz to, ze sa korejci dostali tam, kde su teraz, je velky uspech.. Ked sa hyundai strkal do segmentu SUV, tiez celil velkej kritike (a pravom), no dnes si tie SUV veselo vyraba a predava aj v Amerike.
BJS napísal:Ja by som tie ku.vy šikmooké zabíjal.
http://auto.sme.sk/c/6365955/kia-k9-pripomina-bmw-a-ma-velke-ambicie.html