... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Re: Ak chcete nové lacné BMW.

Štvrtok, 10. Mája 2012, 06:45

voMacK napísal:
uvidime, ci sa v Mnichove naseru a pozenu to pred sud :)

urcite nie, ako si sledoval Cinsky autosalon ktory len nedavno skoncil tak tam su Cinske automobilky ktore doslova kopiruju BMW (nie ako KIA ktora ho mozno pripomina) a BMW ich dokonca podporuje...
Peniaze su peniaze...hovorili o tom v sobotu v reportazi na Prime
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Štvrtok, 10. Mája 2012, 07:27

auto111 napísal:
Pozri BMW sa nestalo slavnou a prestiznou znackou tym ze okopcilo napr. Mercedes. Lebo to robi KIA a to nie je cesta k uspechu a prestizi (bavime sa o segmente luxusnych aut).
Ked sa bavime o tvaroch luxusne auta su jedinecne - nespleties si napr. MB Sko a BMW 7series.

Nemal si celkom pravdu s tym Porsche (nedavno, par rokov dozadu, Porsche vlastnilo VW). To je fakt :wink:

:D Cituj, kde som nemal pravdu s Porsche.. Ja som nepovedal, ze Porsche nevlastnilo VW. Od zaciatku bolo (logicky) Porsche a VW prepojene a Porsche vlastnilo symbolicku cast VW. V roku 2005 vsak hrozilo, ze cudzie automobilky (napr. aj BMW) ovladnu VW a preto Porsche kupilo vecsiu cast VW. No niekedy pred rokom sa to ustalilo tak, ze Porsche patri pod VW.

BMW a Mercedes su priami konkurenti, je jasne, ze sa musia co najviac lisit, preto si aj image robia iny.
Ale porovnaj napr. Aston martin Vantage a Maserati Quattroporte (kopirovali sa?). Potom pozri na M6, ako sa odchyluje od M5. Rovnako sa K9 odchyluje od ostatnych Kii, podla mna skor smerom k tomu Aston Martinu nez k BMW.

A ci kopirovanie nie je cesta k uspechu - staci si pozriet historiu PC, Apple, Microsoft... Preco by to pre segment luxusnych aut nemalo platit tiez ? Uz to, ze sa korejci dostali tam, kde su teraz, je velky uspech.. Ked sa hyundai strkal do segmentu SUV, tiez celil velkej kritike (a pravom), no dnes si tie SUV veselo vyraba a predava aj v Amerike.

Dogg88
Auto: n/a

Štvrtok, 10. Mája 2012, 07:55

konecne niekto kto ma na to aj triezvy nazor...
a este Helldiver :D

mi to tu pride miestami ako male deti "BMW je najlepsie a boh chran toho kto si dovoli nieco proti nemu" :lol:
pozrite si cisla...
napriklad BMW X5 a X6 su stale na vrchole predajnosti v kategorii SUV daky Touareg bol hitom pri uvedeni na trh, teraz tomu tak nie je.
Na druhu stranu celkovy predaj za rok 2011 bol
1: Skoda Fabia
2: Skoda Octavia
3: KIA Sportage

ti co sa vozili na starzch KIAch (do roku 2007) a ti co sa vozili na novych kiach mi urcite daju za pravdu ze korejci napreduju milovymi krokmi. Uz prvy cee'd v roku 2007 priniesol Kii novu tvar a uplne ine predaje ako dovtedy. Novy cee'd je zas niekde inde...proste vsetci ryzojedi ci uz japonci, korejci, cinania su extremne ucenlivy a rychlo napreduju...to je fakt s tym sa neda bojovat :wink:

KIA K9 je urcena predovsetkym pre domaci korejsky trh kde sa o nu urcite vrchna vrstva pobije tak ako u nas o "nas" Superb...
V europe sa urcite ziadne boom neocakava uz len preto, ako tu bolo spomenute, ze KIA nie je brana ako premiova znacka tak ako BMW, Mercedes, Audi, Lexus a podobne
Klub tvoria ľudia, nie autá...

auto111
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 10. Mája 2012, 08:21

Le Gend napísal:
:D Cituj, kde som nemal pravdu s Porsche.. Ja som nepovedal, ze Porsche nevlastnilo VW. Od zaciatku bolo (logicky) Porsche a VW prepojene a Porsche vlastnilo symbolicku cast VW. V roku 2005 vsak hrozilo, ze cudzie automobilky (napr. aj BMW) ovladnu VW a preto Porsche kupilo vecsiu cast VW. No niekedy pred rokom sa to ustalilo tak, ze Porsche patri pod VW.

BMW a Mercedes su priami konkurenti, je jasne, ze sa musia co najviac lisit, preto si aj image robia iny.
Ale porovnaj napr. Aston martin Vantage a Maserati Quattroporte (kopirovali sa?). Potom pozri na M6, ako sa odchyluje od M5. Rovnako sa K9 odchyluje od ostatnych Kii, podla mna skor smerom k tomu Aston Martinu nez k BMW.

A ci kopirovanie nie je cesta k uspechu - staci si pozriet historiu PC, Apple, Microsoft... Preco by to pre segment luxusnych aut nemalo platit tiez ? Uz to, ze sa korejci dostali tam, kde su teraz, je velky uspech.. Ked sa hyundai strkal do segmentu SUV, tiez celil velkej kritike (a pravom), no dnes si tie SUV veselo vyraba a predava aj v Amerike.

Tvoj vyrok: "Zamysleli ste sa niekedy, preco Audi patri pod WV a nie WV pod Audi ? Preco Maserati patri pod Fiat a nie Fiat pod Maserati ? ..."

Ja som reagoval, ze nemas celkom pravdu lebo vyrobca sportovych aut Porsche vlastnil VW (vacsinu akcii). Dufam ze sa uz chapeme.

S nekopirovanim medzi BMW a MB je to len priklad - nikto z premioviek nekopiruje (myslene design) lebo je to kontraproduktivne (ani uvedeny Aston vs. Maserati kopirovanie tam fakt nevidim). Ine su technologie - tie casto vyvijaju dodavatelia a automobilky ich montuju (otazka je len ktora automobilka skor).

Podobne je to v PC oblasti - je rozdiel ci MS, Apple sa inspiruje a integruje so svojho softwaru nejaky prvok (drag'n'drop atd.), alebo technologiu ktoru pouziva konkurencia ALEBO obslahne cely vyrobok.

To co sa rata v luxusnom segmente je individualita (nielen designova) cize bohaty clovek si nekupi kopirku K9 (ci dokonca nekaju cinu), podobne si nekupi plagiaty Apple vyrobkov od Samsungu/Asusu/MSI.
Rovnako si tak bohaty clovek nekupi napodobneniny modnych doplnkov (oblecenie, hodinky, obuv).

Aby sme sa chapali - nemam nic proti KII - KIU Ceed by som si kupil ako denne vozidlo (ako jedine z korejskych aut). Len nesuhlasim s kopirovanim ako s metodou ako sa presadit v odvetvi lux. aut (lebo to nefunguje).

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Pondelok, 14. Mája 2012, 19:08

Ako ked nejaka cina kopiruje bmw tak sa len pousmejem ale ked to robi KIA ktora sa rok co rok chce predrat na vrchol???wtf???to uz aj keby som bol cinan tak si kupim radsej superba a mam nieco co je sice hnusne ale nie kopirka....

A najviac ma dostal tento clanok http://www.topspeed.sk/2014-ford-mustan ... valce.html

Ked som videl nove mondeo (fusion v USA) tak si vravim sak to ma predek z aston martinu...ale nejak ma to netankovalo lebo pomylit si teto dve auta mohol fakt len idiot a navyse ked este v mondeu urcite chrochta len daky 1.6tdci a nie V8-V12 ako v astone....

Kokos ale ked uz aj Ikona ako Ford mustang ktoru si ludia kupovali len koli charizme a zvuku, iny dovod na kupu nevidim...sa pusti tymto smerom ,sak v tom clanku na fotkach je tlsty Aston DBS....Keby to videl Henry Ford tak by ho jeblo druhy krat [-( Ako pokial sa aston podoba na jaguar a opacne tak mi to nevadi lebo pokial sa nemylim tak posledne modely oboch aut kreslil jeden a ten isty dizajner ale ford ktori vlastnil donedavna aston??? asi si dake kresbicky nechali mam taky pocit....

xdrive_11
Kraj: Banskobystrický

Streda, 16. Mája 2012, 22:46

Moja rec :evil: Ale cudoval som sa, ze aj medzi nemeckymi automobilkami existuje ctrl+c a crtl+v, mercedes a jeho S-ko
hotova 7ca

BJS napísal:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných