... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i
Kraj: Bratislavský

Re: Záujem o BMW

Pondelok, 8. Novembra 2010, 21:33

kombo napísal:
To my je úplne jasné že to nové auto nebude. Na týchto motoroch čo najčastejšie odchádza?

Ja by som povedal že Vanos tesnenie a váha vzduchu. S jedným alebo druhým mal problém hádam už každý. Ale tak nič nie je večné, všetko je spotrebný materiál.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

El_Scorpio

Pondelok, 8. Novembra 2010, 21:40

Toto by som očekoval, treba tam vymeniť pár vecí ale chalan je aspoň úprimný. A má to aj servisku a manuál. Za obhliadku stojí.

http://bmw-rad-5.autobazar.eu/cz/528i-id1787563.html

Toto máš doma, tak skoč, za to nič nedáš. Mohol dať aj viac fotiek.

http://bmw-rad-5.autobazar.eu/cz/528i-id1789603.html
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

kombo
Autor témy
Auto: BMW E91 320D

Pondelok, 8. Novembra 2010, 23:43

Toto je už predané len to dotyčný zabudol vymazať. Inak som chcel na to pozrieť
http://bmw-rad-5.autobazar.eu/cz/528i-id1789603.html

El_Scorpio

Utorok, 9. Novembra 2010, 08:57

V takých prípadoch netreba váhať, ja som mal ísť pozrieť auto v sobotu, no okolosti boli že som šiel už v utorok. A na stredu a štvrtok boli "zajednaní" ďalší 2 záujemcovia, takže ak by som šiel v sobotu, auto by už asi nebolo... Vždy treba ísť čo najskôr, stačí len pozrieť aby si vedel či máš mať záujem.
Obrázok

El_Scorpio

Utorok, 9. Novembra 2010, 09:48

kombo napísal:
To my je úplne jasné že to nové auto nebude. Na týchto motoroch čo najčastejšie odchádza?

... este mi napadlo, že tesnenie pod hlavou valca zvykne niekedy prepúštať pri tých starších autách už. Záleží od majiteľa ako sa o to stará, normálny človek keď to vidí, dá si to pretesniť a závadu odstráni. Veľa ľudí ale na tom jazdí ako na mrdkách a kašlú na servis a údržbu, takže za tie prachy čo ty hľadáš sa môže stať že nejaké veci budeš musieť dohnať. Ale ak sa bude jednať "len" o takého záležitosti, nemalo by to byť drahé. Aj keď kvalitná váha (napr. Bosch 200 €) nie je lacná, s Vanos tesnením je roboty ako na kostole, treba si vždy nechať po kúpe finančnú rezervu.

Mimo motoru ešte pozri nápravy, hlavne prednú. Dobré by bolo keby si to necháš zdvihnúť a pozriš čo má kde vôlu. Koncovú čast výfuku pozri, či už nepotrebuje vymeniť to býva dosť drahé na všetky autá. A takisto zadné gumy, na E39 často ľudía dávajú R18 a na to nie sú práve lacné gumy ani od "lowcost" výrobcov. Keď sa šofér nekrotí, tak na zadku máš enormnú spotrebu gúm :lol: Očekuj si či klíma chladí a sedačky či hrejú. Ja som kupoval auto v lete takže to bolo dosť masochizmus skúšať v +30°C výhrev na koži, a naprd som to aj skontroloval lebo hreje iba riť a chrbát nie. To inak na viacerých autách sa stáva, že zvykne hriať len jedna časť. A väčšinou na šoférovi. Aj Mercedesa keď som kupoval tak tak bolo.
Obrázok

kombo
Autor témy

Štvrtok, 11. Novembra 2010, 02:24

Chalani ja viem že som možno otravný ale viem že tu na tejto stránke sa vyznáte. Tak vás chcem poprosiť o ďalšie vaše rady. Na 5er je veľa okolo 300.000 km najazdených? http://bmw-rad-5.autobazar.eu/523i-id1841989.html. Pri tomto aute je aká investícia oprava toho svietiaceho airbagu? http://bmw-rad-5.autobazar.eu/528i-id1641251.html. Ďakujem za každú radu.

El_Scorpio

Štvrtok, 11. Novembra 2010, 08:30

Nie je to veľa, ono skoro každé "cestovné" BMW má cez 300 tkm, len všetci to stáčajú, tak hlúpi Slováci si myslia, že niekto si kúpi do firmy limuzínu a najazdí na nej 8200 km za rok. Udržiavaný radový 6-valec vydrží kľudne 700 tkm a možno aj viac. Čím väčší motor a čím viac valcov tým dlhšia životnosť. Oprava signalizácie airbagu... Ak je to len čidlo, tak je to v pohode. Neviem či to vedia opraviť aj v garáži, niekedy sa s tým musí do autorizáku a tam sú iné pálky. Ale auto z bazára nekupuj! =; Ak je v bazári napísané, že auto má 300 tkm, tak skôr má 550 tkm.
Obrázok

kombo
Autor témy

Štvrtok, 11. Novembra 2010, 13:16

Super Ďakujem.

Zajo
Auto: E38 740iA

Piatok, 12. Novembra 2010, 09:48

kombo napísal:
Mozes cakat vymenu vodnej pumpy ak nebola menena (40 euro), vymenu senozru klukoveho hriadela (90 euro) ak uz ma vela najazdene. Dalej tesnenie pod vekom ventilov (130 euro) ktore sa da relativne lahko odhalit este pred kupou. Potom ak sa jazdi(lo) na prazdnu nadrz tak cakaj vymenu benzinoveho cerpada (170 euro). Samozrejme ze moze na hociakom aute odist hocico (klinovy remen, popraskane hadice...), ale v pripade tychto 2.8 motorv je toto take najhlavnejsie. A co je hlavne, radsej nekupuj alebo pockaj, ako by si mal kupit taku budu na ktorej ti bude kazdy mesiac nieco odchadzat. To ta bude velmi mrziet neskor. Daj si zalezat na vybere. Apropo mne sa z tych troch paci ta prva. Ma sitce zakladnu vybavu a nevyzera nejako exluzivne, ale zda ze byt v relativne dobrom stave. A nezabudaj ze 520i (2.0i), 523i (2.5i) a 528i (2.8i) maju rovnaku spotrebu, plus/minuis par deci. Vela stastia pri vybere :wink:
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Zajo

Piatok, 12. Novembra 2010, 09:49

El_Scorpio napísal:
Nie je to veľa, ono skoro každé "cestovné" BMW má cez 300 tkm, len všetci to stáčajú, tak hlúpi Slováci si myslia, že niekto si kúpi do firmy limuzínu a najazdí na nej 8200 km za rok. Udržiavaný radový 6-valec vydrží kľudne 700 tkm a možno aj viac. Čím väčší motor a čím viac valcov tým dlhšia životnosť. Oprava signalizácie airbagu... Ak je to len čidlo, tak je to v pohode. Neviem či to vedia opraviť aj v garáži, niekedy sa s tým musí do autorizáku a tam sú iné pálky. Ale auto z bazára nekupuj! =; Ak je v bazári napísané, že auto má 300 tkm, tak skôr má 550 tkm.
Presne tak, ja mam tiez ten isty 2.8i, mam najazdene pekne cez 350.000 km a motor ide jak oci :)

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Piatok, 12. Novembra 2010, 12:31

Chalanim ja mám teraz 323i, čiže motor M52, najazdených nejakých 212 tisíc (možno aj reálnych), otázka je ako s tým snímačom kľuky. Semo hovoril, že keď to odíde niekde na ceste tak si v riti, lebo autom nepohneš. V akom intervale sa zvyknú kaziť/odchádzať? Možno by som to aj vymenil preventívne, no 90 eur nie je zasa malý peniaz.... tak zas nechcem hasiť čo nehorí... Čo myslíte?

kombo
Autor témy

Piatok, 12. Novembra 2010, 14:41

Za chvíľku idem omrknúť tu bordovú. Večer napíšem moje poznatky. Držte mi palce. Ďakujem.

Zajo

Piatok, 12. Novembra 2010, 16:11

Chefino - ten senzor vacsinou neodide okamzite. Cele to zacne tak ze ti auto "cukne" ako keby sa sekundu vypol (technicky sa vlastne aj vypne ale hned aj naskoci, keby si mal neutral alebo vytlacenu spojku tak ostane vypnuty - bacha na krizovatkach), neskor zacne cukat castesie, neskor sa moze stat ze bude zle startovat a mat 50% vykonu. Konecna faza je ta ze uz nenastartujes. Takze ked ti raz auto cukne, neopustaj mesto a chod bud na diagnostiku, aby si mal 100% istotu alebo to kup s 99% istotou ze je to ono. Mne sa to stalo 2x. Prvy krat mi to cuklo raz, potom asi o pol roka znova, 3 mesiace na znova a odvtedy kazdy tyzden, neskor kazdy den, nakoniec vela krat za den. Skoncil som odtahom z krizovatky. Kupil som lacnejsi senzor z druhovyroby (70 euro) a za 4 mesiace znova to iste. Potom original BMW senzor (90 euro) a uz mam rok pokoj. Na niektorych veciach sa neoplati setrit. Ako sa hovori "niesom tak bohaty, ze si mozem dovolit lacne veci". Takze Semo ma pravdu, ked to odide to je konecna, ale nastastie dokazes vcas zisit kedy to vymenit.

A Kombo - pri obhiadke tak paradneho auta ako je 5er, bacha na ruzove okuliare :wink: Vezmi sebou niekoho nezainteresovaneho, s trezvym pohladom na auto. Pri kupe BMW clovek lahko ostane ocarovany a technicky stav ide bokom :D

kombo
Autor témy

Piatok, 12. Novembra 2010, 18:53

Takže práve som sa vrátil. Ja osobne som sa do auta zamiloval na prvý pohľad ale boli pri mne ľudia s triezvym pohľadom ktorý sa v autách vyznajú. Ako ste už písali v návodoch pri kúpe auta treba vyskúšať všetky funkcie. Všetko fungovalo. Čo sa týka motora kamarát mal zo sebou diagnostiku a po napichnuté motor nevykazoval žiadne závady. Motor bol relatívne suchý. Píšem relatívne len preto lebo jediné miesto mokré bolo pod nádobkou serva. Predávajúci bol úprimný.Nezdalo sa že by to bol nejaký špekulant. Volant bol pri jazde pevný netriasol a ani pri brzdený nebolo vo volante cítiť nejaké vibrácie alebo chvenie. keby ma ešte niečo napadlo tak sem doplním. To auto určite beriem. Ešte taká otázka na vás. Sú tam xenóny, ako zistím či sú tam od výroby alebo že sú tam dorábané?Ešte jedna vec ma napadla ale myslím si že je to maličkosť. Rádio keď zapnem tak automaticky hraje len ľavá strana a keď chcem aby hralo stereo musím to nastaviť ručne.

El_Scorpio

Piatok, 12. Novembra 2010, 19:14

Tie xenóny si skoro každý sám dorába v dnešnej dobe (hrozné). Ak si si zapísal VIN, pošli ho cez mejl do BMW servisu so žiadosťou a o výpis výbavy (ja mám dobré skúsenosti s pobočkou v ZA) a pošlú ti výpis výbavy, kde si to nájdeš.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných