... všetko o BMW ...
kombo napísal:To my je úplne jasné že to nové auto nebude. Na týchto motoroch čo najčastejšie odchádza?
kombo napísal:To my je úplne jasné že to nové auto nebude. Na týchto motoroch čo najčastejšie odchádza?
kombo napísal:Mozes cakat vymenu vodnej pumpy ak nebola menena (40 euro), vymenu senozru klukoveho hriadela (90 euro) ak uz ma vela najazdene. Dalej tesnenie pod vekom ventilov (130 euro) ktore sa da relativne lahko odhalit este pred kupou. Potom ak sa jazdi(lo) na prazdnu nadrz tak cakaj vymenu benzinoveho cerpada (170 euro). Samozrejme ze moze na hociakom aute odist hocico (klinovy remen, popraskane hadice...), ale v pripade tychto 2.8 motorv je toto take najhlavnejsie. A co je hlavne, radsej nekupuj alebo pockaj, ako by si mal kupit taku budu na ktorej ti bude kazdy mesiac nieco odchadzat. To ta bude velmi mrziet neskor. Daj si zalezat na vybere. Apropo mne sa z tych troch paci ta prva. Ma sitce zakladnu vybavu a nevyzera nejako exluzivne, ale zda ze byt v relativne dobrom stave. A nezabudaj ze 520i (2.0i), 523i (2.5i) a 528i (2.8i) maju rovnaku spotrebu, plus/minuis par deci. Vela stastia pri vybereTo my je úplne jasné že to nové auto nebude. Na týchto motoroch čo najčastejšie odchádza?
El_Scorpio napísal:Presne tak, ja mam tiez ten isty 2.8i, mam najazdene pekne cez 350.000 km a motor ide jak oci :)Nie je to veľa, ono skoro každé "cestovné" BMW má cez 300 tkm, len všetci to stáčajú, tak hlúpi Slováci si myslia, že niekto si kúpi do firmy limuzínu a najazdí na nej 8200 km za rok. Udržiavaný radový 6-valec vydrží kľudne 700 tkm a možno aj viac. Čím väčší motor a čím viac valcov tým dlhšia životnosť. Oprava signalizácie airbagu... Ak je to len čidlo, tak je to v pohode. Neviem či to vedia opraviť aj v garáži, niekedy sa s tým musí do autorizáku a tam sú iné pálky. Ale auto z bazára nekupuj!Ak je v bazári napísané, že auto má 300 tkm, tak skôr má 550 tkm.