... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Tony
Autor témy
Kraj: Košický

Prosím ZMAZAT --- Dakujem

Štvrtok, 28. Júna 2012, 19:55

:arrow:
Naposledy upravil/-a Tony v Streda, 11. Júla 2012, 21:42, upravené celkom 3 krát.

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Re: Na čo si dať pozor???

Štvrtok, 28. Júna 2012, 21:52

Na co si dat pozor?

snad na vsetko.
od baracky na totalku cez rozne tech. problemi az po insolventnost majitela - nakolko nemal na leasing, tak tazko predpokladat, ze auto bolo servisovane ako sa patri.
A zadalsie, vsak nech ho terajsi majitel prihlasi na znacky. Hadam 66 euro ci kolko to je teraz ho nezruinuje a mas min. o jeden problem menej.

Ja osobne by som do toho skor nesiel.
Vacsina aut od leasingoviek sa berie na kseft. Dobre auto ti dnes nikto neda zadarmo....ale to je moj nazor.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 29. Júna 2012, 08:03

Tony napísal:
Zdravím chlapi.

Pokukujem po jednom aute, ktoré by som chcel kúpiť. Terajší majiteľ mi povedal, že auto odkúpil od leasingovej spoločnosti, no nemal ho na leasing on. Je odhlásené na jeho meno, no on ho nikdy neprihlásil. Vraj zaplatí kontrolu originality kedže auto neprihlásil do 15-tich dní. Na čo si mám dať pozor. Mám trochu strach z toho, že je to auto od leasingovky. Môže dôjsť k nejakému problému, keď ho budem prihlasovať.

Ak má niekto skúsenosti s niečím podobným prosím o pomoc.

Vopred ďakujem za všetky ohlasy :bmwball:

Jop, zaváňa to kšeftom. Ale dotyčnému mohol niekto dlhovať prachy, tak mu dal auto. To je odhlásené, ale neprihlasoval ho, lebo potrebuje prachy. Tak by musel riešiť poisťovňu a prihlásenie s KO.

K problému môže dôjsť iba vtedy a len vtedy, keď prachy zinkasuje a auto prihlási na teba. Veľké bacha.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Piatok, 29. Júna 2012, 11:07

konspiracie jak svina :lol:

proste mu povedz ze koli istote, nech da KO, prihlasi a ze ho potom kupis :)

on ho chce predat viac ako ty kupit ;)

Tony
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 19:46

K problému môže dôjsť iba vtedy a len vtedy, keď prachy zinkasuje a auto prihlási na teba. Veľké bacha.

Ako to mám chápať, že zinkasuje prachy a auto prihlási na mňa????? :-s

Tony
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 19:48

SurrendeR napísal:
konspiracie jak svina :lol:

proste mu povedz ze koli istote, nech da KO, prihlasi a ze ho potom kupis :)

on ho chce predat viac ako ty kupit ;)

Povedal že KO urobí na vlastné náklady, ale pochybujem, že ho bude chcieť na seba prihlásiť, kôli nákladom....

Čo v takom prípade?????

MateX3

Piatok, 29. Júna 2012, 20:28

Tony napísal:

Ako to mám chápať, že zinkasuje prachy a auto prihlási na mňa????? :-s

Len aby po legálnej stránke bolo všetko ok ešte pred kúpou. Videl si existujúci techničák kto bol vlastníkom a kto držiteľom?

Tony
Autor témy

Sobota, 30. Júna 2012, 05:35

MateX3 napísal:

Len aby po legálnej stránke bolo všetko ok ešte pred kúpou. Videl si existujúci techničák kto bol vlastníkom a kto držiteľom?

Nie, este nie. Dnes okolo vecera alebo zajtra to chcem ist pozriet. Preto som aj pisal tu, aby ste mi poradili co a ako a na co si dat pozor skor ako to pojdem pozriet

MateX3

Sobota, 30. Júna 2012, 09:47

Tony napísal:

Nie, este nie. Dnes okolo vecera alebo zajtra to chcem ist pozriet. Preto som aj pisal tu, aby ste mi poradili co a ako a na co si dat pozor skor ako to pojdem pozriet

Keď sa vlastník a držiteľ vozidla v TP zhodujú, auto zrejme nebude v úverovej alebo leasingovej zabezpeke. Keby bolo, vlastník bude napr. ČSOB leasing a držiteľ bude nejaká firma alebo súkromná osoba. Samozrejme, keď je to auto už nejakú dobu na Slovensku. Ja sa pozerám odkedy je auto na Slovensku cez http://www.skp.sk, kliknem na vyhľadaj poisťovateľa vozidla, zadám špzku a dole vyberiem dnešný dátum. Vypíše nejakú poisťovňu a odkedy je auto poistené, a potom vyberiem rok 2011, 2010, 2009 atď všetko potvrdzujem tlačidlom vyhľadať a vidím odkedy je auto na Slovensku.

Potom si zoberiem VINko a zadám ho sem http://www.stolencars24.eu/

Potom si čeknem cez servisnú knihu, kde bolo vozidlo servisované, zavolám a popýtam sa na rôzne veci napr ako sa volala osoba ktorá ho dávala servisovať, resp. či to auto bolo na firmu. Samozrejme nezatajím že mám o to auto záujem a chcem ho kúpiť, potom by mal servisák vyklopiť viac informácii.

Keď všetko sa zdá byť OK, ideme na KO.

Potom keď bude KO v poriadku, idem na DI prihlásiť. Keďže KO bola absolvovaná, obhliadka policajtom už nie je potrebná, len priniesť list od KO, poistnú zmluvu, kúpnu zmluvu, žiadosť o prihlásenie vozidla (okres/mimo okres) a splnomocnenie predošlého majiteľa. Ale v tomto prípade by som nešiel so splnomocnením, ale s terajším majiteľom aby to on odhlásil. A potom ho vyplatím.

Tony
Autor témy

Sobota, 30. Júna 2012, 18:41

-
Naposledy upravil/-a Tony v Streda, 11. Júla 2012, 21:43, upravené celkom 1 krát.

MateX3

Sobota, 30. Júna 2012, 19:31

Tony napísal:
Od 4/2008 do 2/2010 bolo poistené v Kooperative a malo popradské EČ.
Od 2/2010 do 2/2012 bolo poistené v Uniqe a malo rožňávské EČ.

VIN mi pošle zajtra. Tvrdí že vlastníkom aj držiteľom vozidla je on. Ešte som auto (samozrejme BMW :D ) nebol pozrieť

O aké BMW vlastne ide? Ani sa nepoxváliš.

Ďalšia vec je, že keď to auto je dovezené v roku 2006 a neskôr, na http://www.ko.sk by si ho mal s VINkom nájsť. Od 2006 sú KO povinné pri importe áut.

Tony
Autor témy

Utorok, 3. Júla 2012, 21:20

-
Naposledy upravil/-a Tony v Streda, 11. Júla 2012, 21:44, upravené celkom 1 krát.

MateX3

Utorok, 3. Júla 2012, 22:00

Tony napísal:
Bol som pozrieť jednu E36 316i M43:

Ked som dal dole viečko oleja auto strácalo otáčky (tak by to malo byť či nie???), ale vyletovali von malé kvapky oleja je to v poriadku. Výfuk bol pred koncovým tlmičom deravý, taká malá dierka, odtiaľto malá spŕška nejakej tekutiny, je to v poriadku????

Vieko oleja sa pri naštartovanom motore nemá otvárať. Tlak oleja...

Tony
Autor témy

Utorok, 3. Júla 2012, 22:10

-
Naposledy upravil/-a Tony v Streda, 11. Júla 2012, 21:45, upravené celkom 1 krát.

MateX3

Utorok, 3. Júla 2012, 23:22

Tony napísal:

za tepleho motoru sundej vicko oleje, pokud bude chtit chcipnout, je sani OK, pokud beze zmeny, dira v sani. pri sundanem vicku bys tam nemel mit vitr, spis podtlak - mirne pricucnout vicko kdyz ho budes davat zpatky. udelej kanalovej test - projed se pres diry jak to mlati a boucha. Pokud bude majitel souhlasit, zkus odpich jestli nezacne kulomet - unaveny zadni silentbloky.

Mám to z návodov :-k

Čiastočne pravda, v moderných motoroch je PCV, otáčky a zvuk motora sa možno zmenia, ale chcípnuť by nemal. Keď začne dymiť z výfuku po otvorení vieka, tak je v piestoch buď diera alebo krúžky sú zodraté.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných