... všetko o BMW ...
ice.blade napísal:rizky
germancars napísal:
neviem ako ty ale my mame rezne
ice.blade napísal:v kazdom servise kam ides ti hovoria aby si olej vymenil po 15tis alebo aj skor ak sa ti zda ze motor zmenil zvuk, ak chces vidiet dokazy ci je lepsie menit skor pogoogliraz porovnavali dve e46 m3 a ten kde sa menil olej po 7tis km bol bez karbonu krasne cisty tam kde sa menilo po 15 a viac km bol hnedy blatovy skaredy... zeby len nahoda?
starynovy napísal:Velmi nepatricne porovnanie, mimo toho komorkovy diesel ma vyrobcom predpisany interval vymeny na 7500km, v BMW to natiahli tym systemom s odpoctom vyjadzeneho paliva, no 15 000 to iste nikdy nebolo, vacsinou 10-13k, a stvorceky su prec. Taktiez karbon sa v diesli usadzuje inak, rozhodne tam nenajdeme za polievkove lizice hnedeho hovna ako v benzine, tym sa riadit neda, v diesli olej degraduje sadzami, a naftou ktora sa dostava do oleja cez kruzky, u CR dieslov moze byt vymena cez 15 000, kedze spalovanie je omnoho kontrolovanejsie, a rozprasenie paliva takmer dokonale.
//MPower napísal:No tak ale musite uznat ze ten 30 000 interval je cista picovina..Vlastne je to na nieco dobre , aby sa vam cim skorej zacal kurvit motor a zrat olej a v BMW vam ohotne predaju nove BMW ties s 30 000km intervalmi
Oni chcu na vas zarabat , nie vam predlzovat zivotnost auta
tvaroh napísal:k intervalom
na oploch bol este 5rokov dozadu interval 1rok alebo 50 000km (viete preco sa zrusil? lebo na SK dokazalo najazdit na tych autach 50 000km rocne asi 5ludi)
ano moj otec ho menil az po 50 000km
to mas 2vymeny oleja pocas zaruky auta (150 000km) co mu vyslo asi na 20mesiaco zivota auta, nikdy nezozralo ani kvapku oleja pocas intervalu, nikdy nebol s autom problem
brat ma na dalsom aute ktore je v rodine doma od nova 301 000km auto ma 6rokov, interval sa stale drzi na 30 000km (teda auto si robi variabilny ale nikdy ho neskrati pod 25 000km) a k servisom, turbo nikdy problem, dpf nikdy problem, vstreky nikdy problem ano zotrvak spojka sa menili, aj alternator, aj chladic klimy, ale motoricky nikdy nic vlastne ani na napravach sa nic nerobilo okrem silentov na zadnej.. a na STK pri 270 000km sa ma pytal ze kolko mate 140 000? a ja ze nie raz tolko a isiel kuknu na tachac zosiel naspat do jamy a hovori ze nechape tomu stavu
vysvetlenie jednoduche neni to 5. majitel kde by kazdy stocil 30-50 000km
nevidim dovod preco turbo by malo kratsie intervaly na vymenu oleja
dodoIPD napísal:V 335i HPFP (high pressure fuel pump) stoji 300 EUR + praca asi na 3 hodiny...To naozaj neni polozka.
tomi24 napísal:HPFP pumpa stoji okolo 250€ a lubili sa jebat po 60-100.000 km, ziadna extra polozka. Skor by som sa zameral na turba ktore sa tiez lubili kazil nove turba cca 1100€ robota 150-250€. Ziadna extra polozka. Ak chces N54 premysli si to na spotrebu 10-11 zabudni hned ked jazdis v ba skor 14-16, rychlejsia jazda cez 20 bez problemov. Najcastejsie problemy hpfp, vstreky a ked lubis jazdit na rezervy tak aj cerpadlo v nadrzi (LPFP) :) Mal som 145.000km a menilo sa uz vodna pumpa, 1 vstrek, hpfp, a RJ. Pozor ak chces N54 motor na rocniky 2007 mali problemy vo velkom s riadiacimi jednotkami motora. Inac super auto :) Mal som ho na 430 koni na beznom benzine a na E85 cez 450 koni.