... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

marekside
Autor témy
Auto: By som chcel BMW :)
Kraj: Bratislavský

Re: Porada pri kupe 320D/318D

Pondelok, 24. Októbra 2011, 19:32

Didymus napísal:
To auto z Tempusu ma len manualnu klimu, nema xenony, nema iDrive, socialkove sedacky... Kamo ta cena je prestrelena to by som urcite ani nerozmyslal. Kludne chod pozriet na to auto z ASLfinance, za to nic nedas a apson budes mat mozno jasnejsie v tom co chces a co nie, ako sa Ti sedi na sedackach, aky bude mat predajca pristup atd.

No ja Vam som velmy vdacny sa vsetki rady co ste mi dali. Co sa tyka toho ASL zajtra asi tam skocim u nich, dneska som sa rozpraval s predajcu ... velmy prijemni pan. Zatial mam prijemni pocit s toho.

Este otazka ohladom toho motora 18d. Zrejme by mal mat DPF, ake su tam poruchy? Ake investicie mam tam ocakavat po 150tkm, podvozok, turbo, trysky ... ? Pri zodpovedom pouzivany/servisovani, aka je zyvotnost toho motora?
Prepacte, mozno su blbe otazky ale ja do BMW este sa velmy nevyznam :roll:

Užívateľov profilový obrázok
Didymus
Auto: E63 630i

Utorok, 25. Októbra 2011, 00:29

DPF myslim nemusi mat, ale moze. Zalezi od trhu, na ktory bolo urcene auto a tiez rok vyroby. Auta s DPF maju vyfuk rovny, bez DPF zahnuty dole. Vseobecne je DPF lepsie nemat, ak ho vsak mas, moze sa stat, ze sa Ti zanesie. DPF sa cisti samo, niekedy vsak treba vycistit filter aj rucne. Co sa tyka poruch nikdy nevies ako sa spraval k autu predosly majitel, o diesel sa hlavne treba starat, nenakladat za studena, nechat dochladit turbo po sviznejsej jazde alebo dialnici. Tiez tankovat kvalitne paliva, obcas pridat aditivum a motor by Ti mal vydrzat za idealnych podmienok aj 300 000km.
EX - BMW E90 320d
Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 25. Októbra 2011, 07:05

diesle je vzdy velka loteria
DPF - idealne ma zivotnost 200tis km...ale ak s tym niekto jazdil najma kratke trasy, poprdkaval si po meste...moze kludne byt upchaty za 100tis...
DPF si podla stylu jazdy aj prisposobuje servisny itnerval vymeny...mozes to pozriet cez iDrive..ak tam ale bude svietit do vyemny nejaka podozrivo vysoka hodnota..napr 150tis km a viac..tak nejaky dobrak asi resetol servisny interval a nemozes sa na to spolahnut :) Ale ten tmavy kombik, co si si nasiel v tom ASL financce DPF ani nema, cize o starost menej...
turbo a vstreky tak isto..tych 300tis by mali vydrzat..kludne aj viac..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

marekside
Autor témy

Utorok, 25. Októbra 2011, 14:08

Nnnno bol som to auto pozriet.
Z nutra auto bol zasrane ... ocividne neumyte absolutne ... co je vyhoda, aspom so vidiel co bol za prasa predosli majtel (respektive vyzeral na majtelku). Motor sa nedalo startovat lebo baterka bola uplne vybyta. Akurat som si pozrel ten iDrive, vsetko islo ako malo. Vonkajsia kontrola vyzerala ok. Lak vyzera velmy dobre, nosniky ok, identifikatory vozidla tiez.
Sedacky uplne super, ta koza bola ako nova. Riadiaca paka uz bola vysukana, dost. Pedale boli tiez ako nove, to som nechapal :) Vyfuk ako novy, ziadna hrdza.

Ale teraz tie zle veci:
- gumy: dva protektorovane dva zosukane. Treba ich menit, takze treba ratat 2xObutie vozidla, nieje tam sada na opravu pneumatik any nahradne koleso ... takze treba tam 8 runflat (4 zimne, 4 letne).
- v aute bolo fajcene ... to je pre mna jednoznacna vada vozidla :)
- zadna roleta, ta co zakriva kufor, bola kryva, asi neaky inteligent tam musel polozit nieco tazke
- v motore som vidiel pri chladice turba, tam ako ide ta rura od turba na lavej strany akoby bol sprejovany olej na spodny krit motora. Neviem ci je to normalne, ale sa mi to nepacilo ... vobec.

Celkove hodnotenie toho auta je, pre mna, nevyhovujuce. Cena zahrna KO, ale ostatne veci si mam zaplatit sam. Takze:
10400 (cena po zlave)
~400 (STK, EK, prihlasenie, SPZ)
~2000 (gumy, neviem presne kolko by stali ale to je moj odhad na runflat)
~500 (to je ta zadna roleta, by ma nasralo ju mat taku kryvu takze casom by som si to kupil)
A berte to ze nebol som ani na testovaciu jazdu a uz realna cena auta je ~13500. Mozno s tei jazdy este by nieco vyskocilo :(

Budem hladat dalej, a beriem do uvahy uz aj benzinove varianty (318i, 320i)

Poslem dalsie updati,
Marco.

voMacK

Utorok, 25. Októbra 2011, 15:39

gumy splasis komplet leto + zima do 1000 eur... vrelo odporucam kupit non-rft...
s tym olejom ale by sa to nepozdavalo ani mne...uz len to, ze to neslo nastartovat, resp. si to auto ani nemal ako vyskusat je blbe....preco to nenahodili cez kable? Ved tam maju kopu dalsich aut..to im je tak za vela???
Spinu a podobne veci vobec neries...kupujes jazdene auto, kt. ma nieco za sebou; tomu ale aj zodpoveda cena...komplet umytie zvnutra ti spravie hoc kde za 60 eur..

tak drzim palce s dalsim hladanim a kludne postuj dalsie linky, co ta zaujmu! :)
-- P.R.

Didymus
Auto: E63 630i

Streda, 26. Októbra 2011, 06:57

To, ze Ti ho nedali zajazdit je, ci ani len nastartovat je dost smutne, ak ma predajca zaujem predavat auto, nemoze ho preboha predavat tak, ze nejde nastartovat :) Spina v aute sice nevadi, ale tiez povie coto o pristupe predajcu, je to vec, ktora sa da odstranit za par hodin a mal by si na tom dat zalezat. Co sa tyka gum, urcite nekupuj RunFlaty, ja som teraz obul uz zimne nonrunflat, cele leto som jazdil 18" runflat a teraz sa citim ako v perinke :) Treba hladat dalej a ta laska na prvy pohlad este pride, drzim palce.
EX - BMW E90 320d
Obrázok

e46ka
Auto: lenochod

Streda, 26. Októbra 2011, 07:35

co cakat za 10000e vsak ano? :lol:
to je tak ked velka vacsina slovakov chce vela moziky za malo penazi!
Moja rada znie ak mas 10000e na auto na e9* zabudni teda ak chces bezproblemove auto!

marekside
Autor témy

Streda, 26. Októbra 2011, 13:31

e46ka napísal:
Moja rada znie ak mas 10000e na auto na e9* zabudni teda ak chces bezproblemove auto!

Pomaly zacinam si to uvedomit ... mas pravdu. Asi budem musiet si este nieco nasetrit ... :(
Aka by bola podla vas spravna cena na vybavu:
- 320d/318d E91
- Autoklima
- Tempomat
- Sedacky v kozy

Ostatne ma nezaujma pravdu povediac. 12/13.000? Ci viac?

Marco.

voMacK

Streda, 26. Októbra 2011, 13:46

marekside napísal:

Pomaly zacinam si to uvedomit ... mas pravdu. Asi budem musiet si este nieco nasetrit ... :(
Aka by bola podla vas spravna cena na vybavu:
- 320d/318d E91
- Autoklima
- Tempomat
- Sedacky v kozy

Ostatne ma nezaujma pravdu povediac. 12/13.000? Ci viac?

Marco.

ja som kupil 320d E91 v nemecku za 15tis pred rokom...bolo to 6/2006, najazdene 93tis km
vybava celkom slusna - idrive, vyhr, sedacky, xenony, stmavovaci spatak, bluetooth, pdc....nemalo to kozu, siber ani automat...
samozrejme ked kupujes jazdene..musis pocitat s eventualnymi dalsimi investiciami...ktore s amozu lahko objavit..
10 tis je podla mna tiez brutalne malo na E9x ...
-- P.R.

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Streda, 26. Októbra 2011, 14:00

Moj bracho kupoval pred nieco vyse rokom celkom peknu E90 320d za 13 400e, najazdene mala tesne pod 100tkm, vybavou taky priemer na 320d. Ja by som momentalne za peknu predface 320d s jasne zdokladovanou historiou a poctom majitelov + primeranou vybavou dal 12-13K za auto so starsim 163ps M47 motorom, pripadne 14-15K za predface uz s novsim 177ps N47 agregatom. Teda ak by som uz nemal svoju 330d a z nejakoho dovodu by som usudil ze chcem 320d :).
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 6 neregistrovaných