Streda, 18. Apríla 2012, 09:20
...v novom autobilde je test letnych pneu v najrozsirenejsom rozmere 225/45/17. Najlepsie skoncili Nokian G2S a good year assymetric 1. Pomer cena/kvalita sa do prvej 12 umiestnili fulda sportcontrol a barum bravuris 2...
...ked mozem povedat za seba, radsej nieco prihod a kup kvalitnejsiu gumu..ja som mal nankang-y (rozmer 265/35/18) letne. Boli to lacne pneu, chcel som vyskuat po dunlop-och, co spravi lacna taiwanska guma s tak tazkym autom... za sucha to bolo este ako tak, aj ked handling-stabilita v zakrutach vo vyssich rychlostiach uz na tom bola horsie a radsej som si dva krat rozmyslel ci sa ma zmysel ponahlat sa...za dazda to bolo do 120 km/h v pohode..viac som sa uz neodvazil ist. No a za vlhkej vozovky to bolo najhorsie... o nadmernom hluku a rychlom opotrebovani ani nehovorim. Na tuto sezonu som kupil barum bravuris 2, co tiez nie je premiova guma,ale zato velmi prekvapila. Hlucnost tak o 80% nizsia ako u nankangoch, v aute je uplne ticho, az som na to neni zvyknuty, stabilita v zakrutach a celkovy pocit prilnavosti k vozovke neporovnatelny... Po case uvidim ako je to s opotrebovanim, ale za seba urcite odporucam. Za tu cenu vyborna pneu.