... všetko o BMW ...
dodiiik napísal:Pozri ja som detto študent (môj oficiálny štatút) :) a jazdím na V8smičke denno denne 50 km plus ...
o teraz v zime menej ,minule som dokonca šiel MHDčkou po viac ako pol roku, ale chcel som si zaspomínať a prekvapila ma tá arogancia, a neschopnosť tých ľudí v autobuse sa konsolidovať... máju všetko v p...i a vezú sa proste, jedia...
Podla mňa je to drahý špás každé auto je drahé aj felicia aj bmw aj audi , aj tatra, u auta ktoré ma plus mínus 20 rokov, je to otázka šťastia (a ostatné je len štatistika, t.j. štatisticky sa ti V8 v BMW pokazí oveľa menej ako napr. hocčo vo felícii alebo v tdsku t.j. R6tkovom diesly), ale zas to bmw nieje lacné, aj keď si povie človek plno vecí si zoženiem, sú fóra sú vrakoviská, je tam toho ako nasrané...
no hold ono to nieje tak pravda, jasné sú veci ktoré tam kúpiš a sú ok, (napr. sám som kúpil tak prevodovku hydromenič, klíma kompresor, vetrák....), no plno vecí kúpiš len origo BMW a tam sú ceny aké sú (niekedy lacnejšie ako v druhovýrobe) pliešky, tesnenia, a rôzne drobnosti...
nehovoriac o nápravách, brzdách a podobných veciach, tie kúpiš v dobrej kvalite v druhovýrobe, no detto majú svoju cenu... A jedno ktorú cestu si zvolíš, je pomerne drahá:) príklad.
toto som ja vložil do svojho a to ešte mám v pláne položiť tak 3000plus eur aby to bol cukrík .. len pre info : a určite to nieje všetko, a hlavne som kúpil auto relatívne na svoj vek zachované, malo svoje muchy, ale ako tu už borci písali, nik normálny ti nepredá zlatú tehličku pod trhovú cenu zlata:)
0. Nové ložisko vpredu.....................................................................................150eur
1. Predná náprava, komplet meyle , všetky čapy ramená, silenty , spojovačka, + rameno riadenia aj s poštou.........................................................................................................350eur
2. velurove koberce aj s poštou na mieru robené ......................................................40eur
3. naplnenie klimy..........................................................................................25eur
4. nové predné pneu.......................................................................................40eur
5. geometria................................................................................................25eur
6. olej........................................................................................................50eur
7. mikrofilter...............................................................................................30eur
8. voda do chaldiča.........................................................................................50eur
9. nová brzdovka dot4......................................................................................20eur
10. automat nový (ešte je v pivnici)............................................................200eur + 75eur
11. žiarovky v budíkoch....................................................................................15eur
12. lumbar support .........................................................................................60eur
13. stierače.................................................................................................68eur
14. nové logá bmw..........................................................................................15eur
15. farby laky a pod.........................................................................................50eur
16. nová konzola (PRND432)................................................................................20eur
17. zadné svetlá...........................................................................................35eur
18. pliešky na brzdách...................................................................................20eur
19. kozmetika, vosk, pripravky na kožu tep a pod, umyvárka.......................................160eur
20. dverové lišty shadow line lava strana...............................................................35eur
21. ešte nové tesnenia dveri nejaké.......................................................................25eur
22. a ešte zapalovač novy ..................................................................................5eur
23. podložky pod SPZ a nalepky...........................................................................16eur
24. voda do ostrekovačov, a nová tryska................................................................55eur
25. baterky do DO...........................................................................................5eur
26. vonavky do auta (momentálne versače)..............................................................75eur
27. dáždnik BMW.............................................................................................15eur
28. Igelitka BMW .............................................................................................0,0 eur
29. STK a emisna.............................................................................................80eur
30. speciálna STK (kolesá)...................................................................................30eur
31. Zápis vozidla..............................................................................................60eur
32. kanyster na benzin........................................................................................7eur
33. handrry......................................................................................................30eur
34. olej do automatu.........................................................................................50eur
35. celkové servisné náklady čo som si sám nespravil.................................................400eur
35* . nový olej, filter, pomocny čap riadenia, katy von................................................100eur
36. benzín......................................................................................... 1800eur
37. pocit z jazdy tzv FREUDE AM FAHREN.................................................................NA NEZAPLATENIE
38. čas, nervy stráveny s autom............................................................................. minus 3roky života
39. zážitky a vyzvy............................................................................................NA NEZAPLATENIE
40. LÁSKA.........................................................................................................2rd ale viac ako len k autu
41. xenónynovy štartér ....................................................... 50:D
42. ešte kazetka na mp3.........................................8eur :) tuluktuluktuk tarara
43. motorček ostrekvačaa........................................20 eur
45, klima kompressor.................................................150eur
Určite to nieje všetko
Podla mňa nie si blbý, vieš tieto keci čo ti tu spomínam, keď ti mám úprimne povedať, chod kúp si V8smičku, jeb nato, že si študent, nájdi si brigádu snaž sa, rob makaj na sebe, a popri tom sa voz na niečom čo ti robí radosť, poteš sa, nemáš rodinu nemáš deti, nie si závislý na aute... nemáš nejdeš stojí nech.... ale máš to čo si chcela tlačí ta to dopredu, máš motiváciu... A ne kúpiť si feliciu a mat piči bo sa vozím za lacno D: (aj keď ani to nie je auto na zahodenie)
a pri nájazde 60 km za tyždeň :) kľudne chod do V8smičky a ser na diesla a na R4rku, a uvidíš peniaze sa stále nájdu, nejak, dajak... Riskni to... nebudeš piť, nebudeš sa trajdať po zábavách, ale budeš mať niečo čo má málo kto splnený sen, ktorý ta správnym prístupom posunie niekam kam chceš ...
Tak hlavne veľa šťastia, a je pravda dvakrát meraj a raz rež, tak prečo ísť od golfíka, cez feliciu a kktiny ( do ktorých či chceš či nechceš vrazíš peniaze, a predáš ich pod cenu) kúp si poriadne auto a nechaj si ho na furt na záhrade, alebo jak kúsok spomienku a syp doňho čo ti dovolí rozpočet) samozrejme si potom kúp nejaké eko vozítko predsa bude iná doba o 5 rokov, kúpiš si s vážnou priateľkou E65ku za par "kaček" 3.0 diesla a budete radi že idete do Tesca za 7 litrov a dovolenka bude pop...ci , ale TY budeš mať niečo čo ti bude robiť radosť stále a nikdy nestratí na hodnote svoje prvé BMW.... tak len toľko... s pozdravom
dodiiik napísal:Podla mňa nie si blbý, vieš tieto keci čo ti tu spomínam, keď ti mám úprimne povedať, chod kúp si V8smičku, jeb nato, že si študent, nájdi si brigádu snaž sa, rob makaj na sebe, a popri tom sa voz na niečom čo ti robí radosť, poteš sa, nemáš rodinu nemáš deti, nie si závislý na aute... nemáš nejdeš stojí nech.... ale máš to čo si chcela tlačí ta to dopredu, máš motiváciu... A ne kúpiť si feliciu a mat piči bo sa vozím za lacno D: (aj keď ani to nie je auto na zahodenie)
a pri nájazde 60 km za tyždeň :) kľudne chod do V8smičky a ser na diesla a na R4rku, a uvidíš peniaze sa stále nájdu, nejak, dajak... Riskni to... nebudeš piť, nebudeš sa trajdať po zábavách, ale budeš mať niečo čo má málo kto splnený sen, ktorý ta správnym prístupom posunie niekam kam chceš ...
Tak hlavne veľa šťastia, a je pravda dvakrát meraj a raz rež, tak prečo ísť od golfíka, cez feliciu a kktiny ( do ktorých či chceš či nechceš vrazíš peniaze, a predáš ich pod cenu) kúp si poriadne auto a nechaj si ho na furt na záhrade, alebo jak kúsok spomienku a syp doňho čo ti dovolí rozpočet) samozrejme si potom kúp nejaké eko vozítko predsa bude iná doba o 5 rokov, kúpiš si s vážnou priateľkou E65ku za par "kaček" 3.0 diesla a budete radi že idete do Tesca za 7 litrov a dovolenka bude pop...ci , ale TY budeš mať niečo čo ti bude robiť radosť stále a nikdy nestratí na hodnote svoje prvé BMW.... tak len toľko... s pozdravom