... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

storal
Auto: BMW e46 320d 110kW
Kraj: Bratislavský

Re: Kupa BMW

Streda, 15. Februára 2012, 17:21

tds je komorovy diesel, tds nema ani vykon ani spotrebu aku si predstavujes...
A najst dobry tds motor neni ani tak stastie ako zazrak...

Uhni
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Streda, 15. Februára 2012, 21:38

Ok takze BMW definitivne zavrhnute jedine ak by som nasiel 318i +LPG co asi nehrozi :) Takze hladam dalej ak viete nieco co nieje velmi kazove a zmesti sa do 2000e budem rad za kazde doporucenie :) (preferujem diesel alebo LPG..feliciu nie :D)

Skodoman
Auto: Skodofka

Štvrtok, 16. Februára 2012, 12:13

No evidentne si uz dost rozhodnuty ale spytam sa poslednu otazku - kolko najazdis rocne? Alebo kolko si aspon najazdil za posledneho polroka?

Uhni
Autor témy

Štvrtok, 16. Februára 2012, 17:19

Presne ti to nepoviem momentalne ked nemam pracu tak okolo 60km za tyzden.. ked bude praca minimalne 120km tyzdenne

Užívateľov profilový obrázok
dodiiik
Auto: E91 320d, e39 525i
Kraj: Košický

Piatok, 17. Februára 2012, 00:03

Pozri ja som detto študent (môj oficiálny štatút) :) a jazdím na V8smičke denno denne 50 km plus ...
o teraz v zime menej ,minule som dokonca šiel MHDčkou po viac ako pol roku, ale chcel som si zaspomínať a prekvapila ma tá arogancia, a neschopnosť tých ľudí v autobuse sa konsolidovať... máju všetko v p...i a vezú sa proste, jedia :D ...

Podla mňa je to drahý špás každé auto je drahé aj felicia aj bmw aj audi , aj tatra, u auta ktoré ma plus mínus 20 rokov, je to otázka šťastia (a ostatné je len štatistika, t.j. štatisticky sa ti V8 v BMW pokazí oveľa menej ako napr. hocčo vo felícii alebo v tdsku t.j. R6tkovom diesly), ale zas to bmw nieje lacné, aj keď si povie človek plno vecí si zoženiem, sú fóra sú vrakoviská, je tam toho ako nasrané...
no hold ono to nieje tak pravda, jasné sú veci ktoré tam kúpiš a sú ok, (napr. sám som kúpil tak prevodovku hydromenič, klíma kompresor, vetrák....), no plno vecí kúpiš len origo BMW a tam sú ceny aké sú (niekedy lacnejšie ako v druhovýrobe) pliešky, tesnenia, a rôzne drobnosti...
nehovoriac o nápravách, brzdách a podobných veciach, tie kúpiš v dobrej kvalite v druhovýrobe, no detto majú svoju cenu... A jedno ktorú cestu si zvolíš, je pomerne drahá:) príklad.
toto som ja vložil do svojho a to ešte mám v pláne položiť tak 3000plus eur aby to bol cukrík .. len pre info : a určite to nieje všetko, a hlavne som kúpil auto relatívne na svoj vek zachované, malo svoje muchy, ale ako tu už borci písali, nik normálny ti nepredá zlatú tehličku pod trhovú cenu zlata:)

0. Nové ložisko vpredu.....................................................................................150eur
1. Predná náprava, komplet meyle , všetky čapy ramená, silenty , spojovačka, + rameno riadenia aj s poštou.........................................................................................................350eur
2. velurove koberce aj s poštou na mieru robené ......................................................40eur
3. naplnenie klimy..........................................................................................25eur
4. nové predné pneu.......................................................................................40eur
5. geometria................................................................................................25eur
6. olej........................................................................................................50eur
7. mikrofilter...............................................................................................30eur
8. voda do chaldiča.........................................................................................50eur
9. nová brzdovka dot4......................................................................................20eur
10. automat nový (ešte je v pivnici)............................................................200eur + 75eur
11. žiarovky v budíkoch....................................................................................15eur
12. lumbar support .........................................................................................60eur
13. stierače.................................................................................................68eur
14. nové logá bmw..........................................................................................15eur
15. farby laky a pod.........................................................................................50eur
16. nová konzola (PRND432)................................................................................20eur
17. zadné svetlá...........................................................................................35eur
18. pliešky na brzdách...................................................................................20eur
19. kozmetika, vosk, pripravky na kožu tep a pod, umyvárka.......................................160eur
20. dverové lišty shadow line lava strana...............................................................35eur
21. ešte nové tesnenia dveri nejaké.......................................................................25eur
22. a ešte zapalovač novy ..................................................................................5eur
23. podložky pod SPZ a nalepky...........................................................................16eur
24. voda do ostrekovačov, a nová tryska................................................................55eur
25. baterky do DO...........................................................................................5eur
26. vonavky do auta (momentálne versače)..............................................................75eur :P
27. dáždnik BMW.............................................................................................15eur
28. Igelitka BMW .............................................................................................0,0 eur
29. STK a emisna.............................................................................................80eur
30. speciálna STK (kolesá)...................................................................................30eur
31. Zápis vozidla..............................................................................................60eur
32. kanyster na benzin........................................................................................7eur
33. handrry......................................................................................................30eur
34. olej do automatu.........................................................................................50eur
35. celkové servisné náklady čo som si sám nespravil.................................................400eur
35* . nový olej, filter, pomocny čap riadenia, katy von................................................100eur
36. benzín......................................................................................... 1800eur :D
37. pocit z jazdy tzv FREUDE AM FAHREN.................................................................NA NEZAPLATENIE
38. čas, nervy stráveny s autom............................................................................. minus 3roky života
39. zážitky a vyzvy............................................................................................NA NEZAPLATENIE
40. LÁSKA.........................................................................................................2rd ale viac ako len k autu :D

41. xenóny :D novy štartér ....................................................... 50:D
42. ešte kazetka na mp3.........................................8eur :) tuluktuluktuk tarara :D
43. motorček ostrekvačaa........................................20 eur
45, klima kompressor.................................................150eur
Určite to nieje všetko

Podla mňa nie si blbý, vieš tieto keci čo ti tu spomínam, keď ti mám úprimne povedať, chod kúp si V8smičku, jeb nato, že si študent, nájdi si brigádu snaž sa, rob makaj na sebe, a popri tom sa voz na niečom čo ti robí radosť, poteš sa, nemáš rodinu nemáš deti, nie si závislý na aute... nemáš nejdeš stojí nech.... ale máš to čo si chcela tlačí ta to dopredu, máš motiváciu... A ne kúpiť si feliciu a mat piči bo sa vozím za lacno D: (aj keď ani to nie je auto na zahodenie)
a pri nájazde 60 km za tyždeň :) kľudne chod do V8smičky a ser na diesla a na R4rku, a uvidíš peniaze sa stále nájdu, nejak, dajak... Riskni to... nebudeš piť, nebudeš sa trajdať po zábavách, ale budeš mať niečo čo má málo kto splnený sen, ktorý ta správnym prístupom posunie niekam kam chceš ...

Tak hlavne veľa šťastia, a je pravda dvakrát meraj a raz rež, tak prečo ísť od golfíka, cez feliciu a kktiny ( do ktorých či chceš či nechceš vrazíš peniaze, a predáš ich pod cenu) kúp si poriadne auto a nechaj si ho na furt na záhrade, alebo jak kúsok spomienku a syp doňho čo ti dovolí rozpočet) samozrejme si potom kúp nejaké eko vozítko predsa bude iná doba o 5 rokov, kúpiš si s vážnou priateľkou E65ku za par "kaček" 3.0 diesla a budete radi že idete do Tesca za 7 litrov a dovolenka bude pop...ci , ale TY budeš mať niečo čo ti bude robiť radosť stále a nikdy nestratí na hodnote svoje prvé BMW.... tak len toľko... s pozdravom
Aktual: BMW e91 320d, BMW e39 525i
EX: BMW e46 330dT
EX: BMW e39 530dAT
EX: BMW e32 730i V8

https://www.facebook.com/spravy.rtvs/vi ... nref=story

.

danko2002
Auto: BMW 530D

Piatok, 17. Februára 2012, 00:42

dodiiik napísal:
Pozri ja som detto študent (môj oficiálny štatút) :) a jazdím na V8smičke denno denne 50 km plus ...
o teraz v zime menej ,minule som dokonca šiel MHDčkou po viac ako pol roku, ale chcel som si zaspomínať a prekvapila ma tá arogancia, a neschopnosť tých ľudí v autobuse sa konsolidovať... máju všetko v p...i a vezú sa proste, jedia :D ...

Podla mňa je to drahý špás každé auto je drahé aj felicia aj bmw aj audi , aj tatra, u auta ktoré ma plus mínus 20 rokov, je to otázka šťastia (a ostatné je len štatistika, t.j. štatisticky sa ti V8 v BMW pokazí oveľa menej ako napr. hocčo vo felícii alebo v tdsku t.j. R6tkovom diesly), ale zas to bmw nieje lacné, aj keď si povie človek plno vecí si zoženiem, sú fóra sú vrakoviská, je tam toho ako nasrané...
no hold ono to nieje tak pravda, jasné sú veci ktoré tam kúpiš a sú ok, (napr. sám som kúpil tak prevodovku hydromenič, klíma kompresor, vetrák....), no plno vecí kúpiš len origo BMW a tam sú ceny aké sú (niekedy lacnejšie ako v druhovýrobe) pliešky, tesnenia, a rôzne drobnosti...
nehovoriac o nápravách, brzdách a podobných veciach, tie kúpiš v dobrej kvalite v druhovýrobe, no detto majú svoju cenu... A jedno ktorú cestu si zvolíš, je pomerne drahá:) príklad.
toto som ja vložil do svojho a to ešte mám v pláne položiť tak 3000plus eur aby to bol cukrík .. len pre info : a určite to nieje všetko, a hlavne som kúpil auto relatívne na svoj vek zachované, malo svoje muchy, ale ako tu už borci písali, nik normálny ti nepredá zlatú tehličku pod trhovú cenu zlata:)

0. Nové ložisko vpredu.....................................................................................150eur
1. Predná náprava, komplet meyle , všetky čapy ramená, silenty , spojovačka, + rameno riadenia aj s poštou.........................................................................................................350eur
2. velurove koberce aj s poštou na mieru robené ......................................................40eur
3. naplnenie klimy..........................................................................................25eur
4. nové predné pneu.......................................................................................40eur
5. geometria................................................................................................25eur
6. olej........................................................................................................50eur
7. mikrofilter...............................................................................................30eur
8. voda do chaldiča.........................................................................................50eur
9. nová brzdovka dot4......................................................................................20eur
10. automat nový (ešte je v pivnici)............................................................200eur + 75eur
11. žiarovky v budíkoch....................................................................................15eur
12. lumbar support .........................................................................................60eur
13. stierače.................................................................................................68eur
14. nové logá bmw..........................................................................................15eur
15. farby laky a pod.........................................................................................50eur
16. nová konzola (PRND432)................................................................................20eur
17. zadné svetlá...........................................................................................35eur
18. pliešky na brzdách...................................................................................20eur
19. kozmetika, vosk, pripravky na kožu tep a pod, umyvárka.......................................160eur
20. dverové lišty shadow line lava strana...............................................................35eur
21. ešte nové tesnenia dveri nejaké.......................................................................25eur
22. a ešte zapalovač novy ..................................................................................5eur
23. podložky pod SPZ a nalepky...........................................................................16eur
24. voda do ostrekovačov, a nová tryska................................................................55eur
25. baterky do DO...........................................................................................5eur
26. vonavky do auta (momentálne versače)..............................................................75eur :P
27. dáždnik BMW.............................................................................................15eur
28. Igelitka BMW .............................................................................................0,0 eur
29. STK a emisna.............................................................................................80eur
30. speciálna STK (kolesá)...................................................................................30eur
31. Zápis vozidla..............................................................................................60eur
32. kanyster na benzin........................................................................................7eur
33. handrry......................................................................................................30eur
34. olej do automatu.........................................................................................50eur
35. celkové servisné náklady čo som si sám nespravil.................................................400eur
35* . nový olej, filter, pomocny čap riadenia, katy von................................................100eur
36. benzín......................................................................................... 1800eur :D
37. pocit z jazdy tzv FREUDE AM FAHREN.................................................................NA NEZAPLATENIE
38. čas, nervy stráveny s autom............................................................................. minus 3roky života
39. zážitky a vyzvy............................................................................................NA NEZAPLATENIE
40. LÁSKA.........................................................................................................2rd ale viac ako len k autu :D

41. xenóny :D novy štartér ....................................................... 50:D
42. ešte kazetka na mp3.........................................8eur :) tuluktuluktuk tarara :D
43. motorček ostrekvačaa........................................20 eur
45, klima kompressor.................................................150eur
Určite to nieje všetko

Podla mňa nie si blbý, vieš tieto keci čo ti tu spomínam, keď ti mám úprimne povedať, chod kúp si V8smičku, jeb nato, že si študent, nájdi si brigádu snaž sa, rob makaj na sebe, a popri tom sa voz na niečom čo ti robí radosť, poteš sa, nemáš rodinu nemáš deti, nie si závislý na aute... nemáš nejdeš stojí nech.... ale máš to čo si chcela tlačí ta to dopredu, máš motiváciu... A ne kúpiť si feliciu a mat piči bo sa vozím za lacno D: (aj keď ani to nie je auto na zahodenie)
a pri nájazde 60 km za tyždeň :) kľudne chod do V8smičky a ser na diesla a na R4rku, a uvidíš peniaze sa stále nájdu, nejak, dajak... Riskni to... nebudeš piť, nebudeš sa trajdať po zábavách, ale budeš mať niečo čo má málo kto splnený sen, ktorý ta správnym prístupom posunie niekam kam chceš ...

Tak hlavne veľa šťastia, a je pravda dvakrát meraj a raz rež, tak prečo ísť od golfíka, cez feliciu a kktiny ( do ktorých či chceš či nechceš vrazíš peniaze, a predáš ich pod cenu) kúp si poriadne auto a nechaj si ho na furt na záhrade, alebo jak kúsok spomienku a syp doňho čo ti dovolí rozpočet) samozrejme si potom kúp nejaké eko vozítko predsa bude iná doba o 5 rokov, kúpiš si s vážnou priateľkou E65ku za par "kaček" 3.0 diesla a budete radi že idete do Tesca za 7 litrov a dovolenka bude pop...ci , ale TY budeš mať niečo čo ti bude robiť radosť stále a nikdy nestratí na hodnote svoje prvé BMW.... tak len toľko... s pozdravom

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Uhni
Autor témy

Piatok, 17. Februára 2012, 09:41

Pravdu mas a svoju karu si urcite raz kupim o tom niet pochyb avsak teras mam urcity rozpocet na auto ktore my musi sluzit na cestu do prace plus nechcem uplny vrak... a po tom ako si kupim byt sa ide do nejakeho auticka ktore bude u mna stale hoci uz len niekde pod plachtou

Skodoman

Piatok, 17. Februára 2012, 10:35

dodiiik napísal:

Pekne napisane ale tak trocha si protirecis - je student, ma volno ale prave tymto starsim vozom by sa niecomu zaviazal podobne, ako manzelke ci detom. Tj cez leto by kamarati sli na daky vylet, ci len von dakam posediet, no on by nemohol, lebo zajtra ma brigadu alebo mensi prievan v penazenke, lebo mu pred barakom stoji (momentalne) nepojazdne auto, ktore zatial len pomaly koroduje. A nebodaj by este dosiel o pracu, no by uz bolo priamo na slucku.

Mas pravdu, ze vozit sa na niecom, co Ti radost nerobi je trocha onicom - no ovela horsie je vozit sa na dacom, co ta frustruje, lebo ta obera o rozpocet, volny cas a stale to nefunguje ci nevyzera tak, ako som si predstavoval. A som si isty, ze za tych cca 2000EUR by si kupil daco, co by casom vyzadovalo velky rozpocet a stale by to nebolo "tuti fruti".

Pri tomto najazde nech si kludne neha svojho "pazraveho" Golfa, ktory je podla mna v dobrom stave a dialky sa daju na nom robit za 7l alebo nech len ide do dakej E30, MOZNO E36 (ale ta asi len R4). Pripadne ak bude mat zabezpeceny stabilny prijem a vacsi rozpocet, tak potom kludne moze rozmyslat viac.

dodiiik

Piatok, 17. Februára 2012, 12:46

to je už o prioritách :) a aj som to tam spomenul že ale zabudni na chlast a pod... ( treba to celé brat z nadhľadom, vtipom , a kúsok metaforicky :) )

podla mna osobne keby si vzal nejakú 34rku z Poľska s LPG ckom alebo niečo obdobné tak ma slušné vozítko, ale to v prípade že chceš bmw :) a si kúsok fanda značky, pokiaľ chceš spotrebák :) tak si nechaj to čo máš :)

A k tým financiám študent ktorý je schopný si popri škole zarobiť tých cca 400 eur :) má reálne na auto viac peňazí ako priemerný manžel zarábajúci 1000 :) študent si hovie u rodičov, stravuje sa doma, dostane ešte aj nejaké vreckové, a pod.... šatia ho rodičia poprípade idú 50:50, a ked hocko z Vás zaplatí nájom hypotéku a kopu kktiín, tak nemá ani to čo ten študent :D samozrejme Česť výnimkám.

ale nedá mi nepovedať, no nevidel som 32jku abo 34rku ktorá by bola fakt totálne nepoazdná, to auto ide stále, elektrika a riadiace v tom idú kým auto nezhorí... motor R6tka napr... alebo V8 ide nonstop aj po "utopení", tá a motr napr M30 R6 (ten ide pomaly aj bez oleja, dačo ti odíde to auto pojde:D, bude drnačať kašlať kvičať, ale odvezie ťa :D ) a skús isť na diesly keď sa ti zaserú vstreky alebo bez turba.. hned musíš cálovať lebo máš auto nepojazdné. :( ) ... a plus mínus spotrebák sa dá riešit za normal peniaze, je to vec pohľadu....
je to menšie zlo ako kúpiť golfa tdi?... každý čo to má, tak sa sťažuje( turbo, riadiaca, stierace, absmodul, jendo za druhým, centrál...) takže tankuješ za lacno, ale nakoniec si na cene ako za lepší benzinák) ,

aj napríklad E30 kúpiš relatívne peknú za ten tvoj rozpočet... a auto je fakt sranda, a nejazdíš veľmi dialky tak ti to bude stačiť ... predaj-auta-bmw/bmw-e30-325i-t56458.html

a ani napríkald ja som jazdil chvíľku na tdsku, hneď po vodičáku, mal to bratranec, a to auto išlo a stále ide, má ho už 7 rokov a nikdy motoricky s ním nič nebolo.... predaj-auta-bmw/predam-bmw-e34-525-tdsa-touring-cena-1849e-t57587.html to vyzerá pekne narpíklad ked už diesel

.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 17. Februára 2012, 14:33

Dá sa zobrať bmw za nízky budget. Aj diely sa dajú zohnať lacno. Ale keď nemáš dielňu s vybavením, veľa peňazí pôjde do servisu.
Moja prvá vlastná kára bola Honda Civic 1998 HB 1.4. Kúpil som keď mala 237000 km, predal som ju v 2005 známemu ktorý ju má dodnes už nad 400 000 km. Samozrejme investoval, lebo aj keď sa na aute za celý ten čas nič nepokazilo, oleje filtre treba meniť, spojka sa opotrebuje, kotúče, strmeňe, obloženie, tlmiče, pretesniť hlavu, občas čelné sklo (keď sa nenájde dobrá duša na PZP) a hlavne tankovať.
Je dobré kúpiť si auto za vlastné prachy, hlavne keď nieje pravidelný príjem. Každé tankovanie ti pripomenie že treba makať a zarábať :D

Skodoman

Piatok, 17. Februára 2012, 17:10

Fuha 400EUR za mesiac ako student? No mozno, ale to sa podari akurat tak mozno studentom z vacsich miest a musel by zarabat tak cca 4EUR/h, nech je to unosne - v takomto pripade to vychadza cca na 5hodin za den, co je uz aj tak dost. Celkovo v dnesnej dobe, ked su ludia radi, ze vobec maju daku pracu a zarabaju tych 600-700EUR za mesiac, tak si myslim, ze pre studenta je realne tych 200-300EUR.

Aproppo vydojenych TDIcok - holt tak to byva. Sporilkovia chcu vehementne setrit na PHM a jazdit za 3litra na sto ale kupuju to najlacnejsie. Kamarat tiez takto raz kupil hned prvu TDI Oktavku, ktora mu vyskocila na autobazari (cize ta najlacnejsia, lebo to triedil podla ceny:)) a to bola studna. Tam sa vedelo pokazit aj to, co sa inak pokazit neda. Na druhej strane poznam ludi, co maju tieto motory od kupy, davaju im patricny servis a tie auta jazdia bez problemov statisice km.

BMWslav
Auto: F22 M235i

Sobota, 18. Februára 2012, 20:23

danko2002

suhlasim s dankom2002,

ja som viac menej tiez este student student (ostavaju este 4 tyzdne studentskeho zivota), aj ked uz takmer rok podnikam. Mat auto ma motivovalo k tomu vies kroky k zarabaniu penazi, neminat prachy na bezne veci ako minali moji rovesnici, ale radsej si dat do poriadku auto a mat "Freude am fahren".

Zacal som hladat sposoby ako byt financne nezavisli na pouzivani auta, a stalo sa. V poriadku, auta mam garazovane u rodicov a aj viac menej este byvam u rodicov. No o auta saplne staram sam, a tyzdenne davam tak 300-500km (v meste).

Aktualne ano som zadlzeny..lenze ako sa to vezme, pred mesiacom a pol som vlastnil 3 BMW - E36 316i, E46 316Ti a E46 330i.
E36 316i som predal so ziskom 250Eur. Teraz predam este E46 316ti a ostane mi krasna E46 330i a budem mat splatene vsetky dlhy a este aj sa mi nejaka ta tisicka-dve zvysia.

Ak si autickar tak kupa auta ta bude motivovat.

Osobne si myslim ze idealne auto pre teba je E36 sedanik s nie velmi silnym motorom aby ta nezozral benzin..
V8 ako pisal danko 2002 je uz trocha moc, malo by si si uzil tej freude pri terajsich cenach benzinu :-p V4 max V6 je v poho.

Tolko k mojmu studenskemu zivotu.
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

dodiiik

Nedeľa, 19. Februára 2012, 09:00

nepísal som to náhodou ja ? :D ale danko potvrdil :) a je to pravda ako si povedal

.

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 19. Februára 2012, 10:23

Ak este nemáš istú robotu tak by som ako prioritu nebral auto a hlavne BMW. Vieš sú aj dôležitejšie veci v zivote ako tie mať V8. Auto je velká studna penazí je to vec ktorá je nerantabilná, ale velke ale potrebujeme ju. Takže ako ti radili chalani hore kúp niečo z oblasti napr. felda a až ked sa dostaneš nad nejaký zenit a budeš mať prachy nie niečo fajne tak si to kúp až potom. Pozri na mna mám 31 a 7 rokov som sa vozil na starej 125l aj s jedným dieťatom a aj s manželkou. Nemôžem na to auto napísať jediné zlé slovo. Odviezlo ma tam kde som chcel a za málo penazí a aj servis bol úplne smiešny. Dal som si zivot, bývanie do poriadku a zainvestoval som a kúpil niečo novšie a hlavne BMW. Takze si uváž všetky pre a proti a až potom sa rozhodni. Hlavne sa neunáhli aby si to potom nelutoval. BMW-zdar.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Uhni
Autor témy

Štvrtok, 23. Februára 2012, 16:30

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných