Ahojte. Už rok pracujem a rozmýšľam nad novým autom. (Radšej sa nepýtajte na čom som jazdil doteraz

) Rozhodujem sa medzi BMW E46 110kw ročník cca 2004, dvojkovou Ochcávkou II (77kw) a Hondou Civic (2.2CDTi 103kw). Všetky tri sedany, pohrebáky (combi/touringy) sa mi vyslovene hnusia. Najviac ma to samozrejme ťahá k tomu BMW, inak by som sem nepísal.
Takže pár faktov. Môj mesačný príjem je
700 eur netto. Auto by som potreboval na 60 km denne do práce (dokopy, tam aj nazad), 90% mimo mesto, 10% mesto, preto diesel . Výdavky viac menej nemám žiadne (bývam s rodičmi, frajerku nemám), čiže z tých 700 miniem mesačne tak 100 max. niekedy len 50 (cestovné). Rozpočet na auto mám
7000 eur +/-.
Chcel by som od vás skúsenejších vedieť, čo také prevádzkovanie vozidla tohto typu obnáša (poistka/náklady na nové diely - brzdy/tlmiče, jednoducho veci, ktoré na aute treba meniť). Oktavia sa mi páči z toho dôvodu, že by celkovo na prevádzku vyšla lacnejšie (náhradné diely/spotreba/poistka atd). Civic sa mi zas páči dizajnom (ano myslím tu novú UFO verziu

nie starú).
Uvažoval som aj nad E90, ale myslím si, že sú to zbytočne vyhodené prachy (14 000), tak isto poslúži aj E46. A k tomu by som na ňu musel šetriť ďalší rok. Zabiť dva roky práce na auto sa mi zdá trochu moc.
Ešte uvediem, čo považujem za plusy a mínusy všetkych troch áut, prípadne mi niečo vyvráťte:
BMW:
+ výkon motora pri vzhľadom na spotrebu
+ celkovo vonkajší aj vnútorný vzhľad auta
+ komfortná jazda
- zadokolka (zimné obdobie)
- vyššia spotreba
- náklady na prevádzku
- obava z techn. stavu pri kúpe (ak na tom jazdil daky 18r fagan)
Skoda:
+ lacnejšie
+ spotreba
+ lacnejšie diely
+ predny nahon
+ veľký kufor
- výkon motora
- má ju každý tretí slovák
Civic:
+ dizajn interiéru aj exteriéru
+ výborný motor pri slušnej spotrebe
? prevádzkové náklady (netuším ako je to s náhradnými dielmy pre Hondu)
- dizajn mnoho ľudí odpudzuje
- vraj tie podvozok nie je pri vyšších rýchlostiach bohvie čo.
Pomôžte mi pri rozhodovaní