... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: farba v spreji

Utorok, 12. Februára 2013, 15:34

jurkyLE napísal:

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/s ... pcoatPrep/

jaaaj kolko mudrosti naraz, daj mi prosim ta link na ten zazracny pristroj, hned si ho objednam a vyhodim vzorkovniky do smetiaka, vidno ze sa v tom vyznas [-(
P.S.: s tymi rodicmi ta nepotesim, o mrtvych len v dombrom :cry: :cry: :cry:

moja chyba ospravedlňujem sa, nemohol som to vedieť :(
spať k téme, tu si ukázal že je potrebné podla vzorkovníka "skenovať" odtieň, teda farba sa mieša len podla kódu farby danej automobilky.
teda keď by som zobral auto, napr 10 ročné bmw, čo jazdilo po slnečnom Talianasku, a zoberiem tú istú farbu, po nastriekaní bude mať ten 100% istý odtieň?? :wink:
Naposledy upravil/-a fox1k v Utorok, 12. Februára 2013, 16:01, upravené celkom 1 krát.

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Utorok, 12. Februára 2013, 15:44

fox1k napísal:
moja chyba ospravedlňujem sa, tak to nebolo myslené, nemohol som to vedieť :(

aaale, kasli uz na to, hlavne si pozri tie linky, aby si mal aky taky prehlad o tom miesani farieb :thumbup:
dva roky som robil v lakovni ako pripravar lakovania, takze co to o tom viem nooo :roll:

vo vzorkovniku si najdes podla cisla farby odtien a pri nam mas dalsie dva ci tri pododtiene, tie sa pouzivaju pri zmene ( vytahani ) laku, ale vychadzas zo zakladu, teda podla cisla farby, inak niektore farby sa mi stalo ze pododtiene nemali, tak sa striekalo len podla cisla co uz #-o
Naposledy upravil/-a jurkyLE v Utorok, 12. Februára 2013, 15:51, upravené celkom 1 krát.
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

fox1k

Utorok, 12. Februára 2013, 15:45

jurkyLE napísal:

aaale, kasli uz na to, hlavne si pozri tie linky, aby si mal aky taky prehlad o tom miesani farieb :thumbup:
dva roky som robil v lakovni ako pripravar lakovania, takze co to o tom viem nooo :roll:

vyššie som to rozpísal :wink:

fox1k

Utorok, 12. Februára 2013, 16:04

jurkyLE napísal:

vo vzorkovniku si najdes podla cisla farby odtien a pri nam mas dalsie dva ci tri pododtiene, tie sa pouzivaju pri zmene ( vytahani ) laku, ale vychadzas zo zakladu, teda podla cisla farby, inak niektore farby sa mi stalo ze pododtiene nemali, tak sa striekalo len podla cisla co uz #-o

teda sme sa dopracovali k tomu, ako som písal hneď na začiatku, že nie je dobré miešať farbu len podľa kódu ale aj danej vzorky, lebo nebolo by to ono :thumbup:
peace O:)

jurkyLE

Utorok, 12. Februára 2013, 16:16

no v podstate sme sa dopracovali k tomu ze ziadny zazracny pristroj nie je, je len cislo farby, vzorkovnik a zdrave oci :mrgreen:

ale vzdy vychadzas z cisla farby a na pruzku ako su tie pododtiene si najdes tu najzhodnejsiu s farbou auta, my sme to ani neprisvecovali tou lampou [-(

raz sme miesali jednu metalizu na BMW a vo vzorkovniku bola len jedna vzorka podla cisla a druha bol pododtien, ktory sa farebne nelisil, odlisoval sa akurat hrubostou zrna, ale chvalabohu to klaplo 8-[

kvalitne autolaky maju v sebe UV ochranu, cize po rokoch ten rozdiel farby je minimalny, niekedy aj ziadny oproti cislu farby, ved to by sme mali z ciernych aut po 15 rokoch sive :lol: :lol: :lol:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

fox1k

Utorok, 12. Februára 2013, 17:04

jurkyLE napísal:
no v podstate sme sa dopracovali k tomu ze ziadny zazracny pristroj nie je, je len cislo farby, vzorkovnik a zdrave oci :mrgreen:

ale vzdy vychadzas z cisla farby a na pruzku ako su tie pododtiene si najdes tu najzhodnejsiu s farbou auta, my sme to ani neprisvecovali tou lampou [-(

raz sme miesali jednu metalizu na BMW a vo vzorkovniku bola len jedna vzorka podla cisla a druha bol pododtien, ktory sa farebne nelisil, odlisoval sa akurat hrubostou zrna, ale chvalabohu to klaplo 8-[

kvalitne autolaky maju v sebe UV ochranu, cize po rokoch ten rozdiel farby je minimalny, niekedy aj ziadny oproti cislu farby, ved to by sme mali z ciernych aut po 15 rokoch sive :lol: :lol: :lol:

jasné že to nie je ako v minulosti, len viem, z osobnej skúsenosti, vždy je lepšie miešať farbu nielen presne podla kódu ale aj odtieňu. kolegovi tak striekali jeden blatník, tmavá modrá, nie metalíza. bolo vidno že to je nový lak, ostatné bolo také "šedé" oproti blatníku :bmwball:
preto aj chalanisko, by to mal riešiť takýmto spôsobom to plnenie spreju :wink:

jurkyLE

Utorok, 12. Februára 2013, 17:17

v takom pripade treba zalestit cele auto, aby sa to stratilo, brusnou pastou, lestiacou pastou a nakoniec hologram pastou :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

dodo555
Auto: e30 318i cabrio
Kraj: Bratislavský

Utorok, 12. Februára 2013, 20:25

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Streda, 13. Februára 2013, 20:52

dodo555 napísal:

som skoro odpadol :lol: :lol: :lol:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Bengalll
Auto: zobrala leasingovka

Štvrtok, 14. Februára 2013, 18:58

http://farby.ikkolor.sk/index.php

Kamarátovi miešali do spreju a bol spokojný...
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 14 neregistrovaných