... všetko o BMW ...
M3 lover napísal:Si si istý že využiješ tú štvorkolku viac ako zopár krát keď sa pôjdeš lyžovať? Ak vôbec chodíš. Pretože bežne v premávke je to absolútna zbytočnosť ktorú nevyužiješ poriadne ani v zime.
Jediný zmysel pohonu všetkých kolies je pre mňa v offroade či SUV. Pre bežné autá je to prežitok. Pokiaľ teda nebývaš na kopaniciach.
stenaa napísal:4x4 určite využijem lebo každý den jazdím cez horský priechod pezinská baba, kto pozná vie, toteraz som to zvládal so zadokolkov ale 4x4 bude určite konfortnejšie.
moja dalšia otázka je ako je to s konfortnostou riadenia, mojazadokolka totiž na cestách kde sú vyjazdené kolaje tahá do strána podobne, ved to poznáte, bude 4x4 v tomto pevnejšia na ceste??
cptObvious napísal:zase tie blbe kecy o tom, ako xdrive nevyuzijes nikde okrem lyzovacky...
M3 lover napísal:
Ty si ten čo má patent na rozum že. Ako tak čítam po tebe, pripadá mi že ta tu je škoda medzi takou pliagou ako je zvyšok klubu.
Áno, v našich podmienkach je xdrive takmer zbytočná vec. Ak zoberiem do úvahy že zima je tu pár týždňov do roka, (NR kraj) sneh ešte menej, tak mi príde ako výsostná kokotina kupovať si štovrkolku len pre "pocit istoty" alebo "čo keby náhodou".
Ak býva niekde kde ročne nakydá 30 m snehu ok, alebo chodí cez horské prechody ako písal. Inak je to ďalšia z obdôb marketingu.
Si pozri reálnu využiteľnosť 4x4, koľko ľudí dostane auto na hranicu možností tak, aby mu to poskytovalo výraznú výhodu.
Keci. To ale Ty, pán všadebol a všetkovedel isto vieš.
stenaa napísal:bude 4x4 v tomto pevnejšia na ceste??
M3 lover napísal:Kľudne si svoj názor vyjadri. Aj keď mám pocit, že na pochopenie zákonitostí RWD a 4WD netreba mať najazdené "mega" kilometrov, ale skorej ovládať základy fyziky.
Čo sa vlhkých ciest týka, dnešné autá prepchaté stabilizačnými systémami určite nemajú problém prejsť zákrutou svižným tempom bez rizika šmyku. Na to, aby si REÁLNE 4x4 v zákrute využil, musíš ísť dosť na hranicu auta a povedz mi, koľko ľudí bežne jazdí týmto štýlom?
Tak markantný rozdiel pocítiš možno tak pri E30 ktorá nemá ani ABS, takže tam pri svižnom prejazde zákrutou 4WD ozaj pomôže.
Sranda na snehu je práveže bez 4x4. Inak to len ťahá ako hlúpe ale nepokrútiš sa s tým.
Ja som písal o xdrive pre podmienky v ktorých žijem, takže ja osobne by som do toho nešiel. Chápem ale ľudí čo za zimou cestujú, vtedy to má význam. Inak nie.