... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

stenaa
Autor témy
Auto: BMW E46 330d
Kraj: Bratislavský

E46 330d výmena za 330xd ?

Utorok, 4. Novembra 2014, 08:18

čaute, mám otázku na vás, vlastním asi 2 roky BMW E46 330d, pred fcl, rok 2000 a mám možnosť to vymeniť na BMW 330xd, mpaket, 2002, automat. teraz mám manuál.
uvažujem nad tým, či je to dobrá volba pretože teraz jazdím so spotrebou 5,3-5,5 litra, a u xd to bude určite viac, jazdím každý den 90km, u toho xd bude aj určite náročnejšia údržba
chcem sa spýtať aj na tieto automatické prevodovky či boly v poho alebo boly kazové, na čo treba dať pozor
pridávam aj inzerát

http://bmw-rad-3.autobazar.eu/330-dx--m ... 43559.html

Užívateľov profilový obrázok
Rottwa
Kraj: Zahraničie

Re: E46 330d výmena za 330xd ?

Utorok, 4. Novembra 2014, 08:46

Spotreba bude samozrejme vyssia, nie len kvoli automatu ale aj kvoli X. Spritmonitor.de ukazuje priemer 8.69 l/100km, takze ked vies chodit pod 6, tak u teba mozno nejakych 7,5 litra spapa. Ten automat ta pri spravnej udrzbe prezije. Samozrejme treba ratat s prevenciou pri cca 250 000 km (hydromenic, sem tam nejaky kos alebo lamela) za cca 1.000 ,- Eur pri dnesnych cenach.

Na oplatku budes mat ovela komfortnejsiu jazdu, neocenitelny je hlavne do mesta a v zapchach. Takisto pri dlhsich cestach, kde lava noha oddychuje a pravou drzis mladu za kolienko. Nemusis sa uz ani bat zaparkovat v zime az hore pri zjazdovke, alebo si vo Februari dovolenkovat v Alpach. Samozrejme pri spravnych pneu.

V neposlednom rade, ak to auto dobre nepoznas, nevies co je tam ukryte. Svoju trojku poznas, vies co jej chyba, co jej treba a treba ratat s tym, ze ta za ktoru by si to isiel vymenit, taku opateru mozno nemala.

M3 lover
Auto: E30

Utorok, 4. Novembra 2014, 10:11

Si si istý že využiješ tú štvorkolku viac ako zopár krát keď sa pôjdeš lyžovať? Ak vôbec chodíš. Pretože bežne v premávke je to absolútna zbytočnosť ktorú nevyužiješ poriadne ani v zime.

Jediný zmysel pohonu všetkých kolies je pre mňa v offroade či SUV. Pre bežné autá je to prežitok. Pokiaľ teda nebývaš na kopaniciach.
Agelias© by migo
///MARKETING

cptObvious

Utorok, 4. Novembra 2014, 10:39

M3 lover napísal:
Si si istý že využiješ tú štvorkolku viac ako zopár krát keď sa pôjdeš lyžovať? Ak vôbec chodíš. Pretože bežne v premávke je to absolútna zbytočnosť ktorú nevyužiješ poriadne ani v zime.

Jediný zmysel pohonu všetkých kolies je pre mňa v offroade či SUV. Pre bežné autá je to prežitok. Pokiaľ teda nebývaš na kopaniciach.

zase tie blbe kecy o tom, ako xdrive nevyuzijes nikde okrem lyzovacky... [-o<

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 4. Novembra 2014, 11:41

Otázka.
Potrebuješ 4x4
Len na toto odpovedz" sám sebe"

stenaa
Autor témy

Utorok, 4. Novembra 2014, 11:59

4x4 určite využijem lebo každý den jazdím cez horský priechod pezinská baba, kto pozná vie, toteraz som to zvládal so zadokolkov ale 4x4 bude určite konfortnejšie.
moja dalšia otázka je ako je to s konfortnostou riadenia, mojazadokolka totiž na cestách kde sú vyjazdené kolaje tahá do strána podobne, ved to poznáte, bude 4x4 v tomto pevnejšia na ceste??

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 4. Novembra 2014, 12:08

stenaa napísal:
4x4 určite využijem lebo každý den jazdím cez horský priechod pezinská baba, kto pozná vie, toteraz som to zvládal so zadokolkov ale 4x4 bude určite konfortnejšie.
moja dalšia otázka je ako je to s konfortnostou riadenia, mojazadokolka totiž na cestách kde sú vyjazdené kolaje tahá do strána podobne, ved to poznáte, bude 4x4 v tomto pevnejšia na ceste??

V koľajách Ti bude ťahať podľa mňa aj tá 4kolka. Ale nech sa vyjadria majitelia.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

stenaa
Autor témy

Utorok, 4. Novembra 2014, 12:18

toto by ma dosť zaujímalo

M3 lover

Utorok, 4. Novembra 2014, 12:38

cptObvious napísal:
zase tie blbe kecy o tom, ako xdrive nevyuzijes nikde okrem lyzovacky... [-o<

Ty si ten čo má patent na rozum že. Ako tak čítam po tebe, pripadá mi že ta tu je škoda medzi takou pliagou ako je zvyšok klubu.
Áno, v našich podmienkach je xdrive takmer zbytočná vec. Ak zoberiem do úvahy že zima je tu pár týždňov do roka, (NR kraj) sneh ešte menej, tak mi príde ako výsostná kokotina kupovať si štovrkolku len pre "pocit istoty" alebo "čo keby náhodou".
Ak býva niekde kde ročne nakydá 30 m snehu ok, alebo chodí cez horské prechody ako písal. Inak je to ďalšia z obdôb marketingu.
Si pozri reálnu využiteľnosť 4x4, koľko ľudí dostane auto na hranicu možností tak, aby mu to poskytovalo výraznú výhodu.
Keci. To ale Ty, pán všadebol a všetkovedel isto vieš.
Agelias© by migo
///MARKETING

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:19

X-drive mi fakt pride kokotina v nasich koncinach. Cest vynimkam zijucich pod Tatrami a pod.
A aj na lyzovacke som zatial nemal s mojimi RWD pleckami problem. Hoc uznavam, ze taka 4x4 by mi na horach pridala viac istoty.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

M3 lover

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:27

Vidíš, presne o tom xdrive často je. Mnoho ľudí si to kupuje len pre ten pocit istoty niekde v zálohe. A potom s tým jazdia 10 mesiacov po suchých cestách. =D>
Agelias© by migo
///MARKETING

cptObvious

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:31

M3 lover napísal:

Ty si ten čo má patent na rozum že. Ako tak čítam po tebe, pripadá mi že ta tu je škoda medzi takou pliagou ako je zvyšok klubu.
Áno, v našich podmienkach je xdrive takmer zbytočná vec. Ak zoberiem do úvahy že zima je tu pár týždňov do roka, (NR kraj) sneh ešte menej, tak mi príde ako výsostná kokotina kupovať si štovrkolku len pre "pocit istoty" alebo "čo keby náhodou".
Ak býva niekde kde ročne nakydá 30 m snehu ok, alebo chodí cez horské prechody ako písal. Inak je to ďalšia z obdôb marketingu.
Si pozri reálnu využiteľnosť 4x4, koľko ľudí dostane auto na hranicu možností tak, aby mu to poskytovalo výraznú výhodu.
Keci. To ale Ty, pán všadebol a všetkovedel isto vieš.

pan vsadebol a vsetkovedel ma za sebou cca mega km za volantom vsetkych moznych koncepcii osobnych aut, cize mam pocit, ze mozem povedat subjektivny nazor podporeny rokmi jazdenia po maticke Zemi.
Kazdy, kto nie je drevo a obcas vytiahne paty z mesta, kde sa solicha 60km/h potvrdi, ze 4x4 je vyhoda uz za sucha pri sviznejsie prejdenej zakrute, od vlhkej vozovky, za dazda ani nehovorim. Sranda na snehu je len prijemny bonus k tomu pocitu istoty.

Ked som zil na juhu, tam mi stacila aj RWD, ale tu v srdci europy chcije voda z oblohy v akejkolvek forme podla regionu 93-120 a mrzne v priemere 45 dni je 4x4 vyhodou.

Ak ale "jazda" autom spociva v "motani sa okolo komina" je naozaj 4x4 zbytocne a namiesto priplatku za koncepciu a potencial risk vyssich servisnych nakladov sa oplati na lyzovacku si toho landcruisera pozicat na 2 tyzdne rocne.

PRE DOTAZOVATELA : ano , na Babe bude v zime 4x4 urcite prijemny bonus.

cptObvious

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:35

stenaa napísal:
bude 4x4 v tomto pevnejšia na ceste??

ANO bude pevnejsia na ceste, je menej nachylne na tahanie do kolaji.

M3 lover

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:52

Kľudne si svoj názor vyjadri. Aj keď mám pocit, že na pochopenie zákonitostí RWD a 4WD netreba mať najazdené "mega" kilometrov, ale skorej ovládať základy fyziky.
Čo sa vlhkých ciest týka, dnešné autá prepchaté stabilizačnými systémami určite nemajú problém prejsť zákrutou svižným tempom bez rizika šmyku. Na to, aby si REÁLNE 4x4 v zákrute využil, musíš ísť dosť na hranicu auta a povedz mi, koľko ľudí bežne jazdí týmto štýlom?
Tak markantný rozdiel pocítiš možno tak pri E30 ktorá nemá ani ABS, takže tam pri svižnom prejazde zákrutou 4WD ozaj pomôže.
Sranda na snehu je práveže bez 4x4. Inak to len ťahá ako hlúpe ale nepokrútiš sa s tým.

Ja som písal o xdrive pre podmienky v ktorých žijem, takže ja osobne by som do toho nešiel. Chápem ale ľudí čo za zimou cestujú, vtedy to má význam. Inak nie.
Agelias© by migo
///MARKETING

cptObvious

Utorok, 4. Novembra 2014, 14:52

M3 lover napísal:
Kľudne si svoj názor vyjadri. Aj keď mám pocit, že na pochopenie zákonitostí RWD a 4WD netreba mať najazdené "mega" kilometrov, ale skorej ovládať základy fyziky.
Čo sa vlhkých ciest týka, dnešné autá prepchaté stabilizačnými systémami určite nemajú problém prejsť zákrutou svižným tempom bez rizika šmyku. Na to, aby si REÁLNE 4x4 v zákrute využil, musíš ísť dosť na hranicu auta a povedz mi, koľko ľudí bežne jazdí týmto štýlom?
Tak markantný rozdiel pocítiš možno tak pri E30 ktorá nemá ani ABS, takže tam pri svižnom prejazde zákrutou 4WD ozaj pomôže.
Sranda na snehu je práveže bez 4x4. Inak to len ťahá ako hlúpe ale nepokrútiš sa s tým.

Ja som písal o xdrive pre podmienky v ktorých žijem, takže ja osobne by som do toho nešiel. Chápem ale ľudí čo za zimou cestujú, vtedy to má význam. Inak nie.

ale vsak sa chapeme, obaja hovorime to iste, ide len o to, ze kto na to prachy ma, si xdrive kupi, na fun su tu ine auta, ten pocit bezpecia a sucha za to ludom stoji. Fakt je menej citit kolaje, a za dazda je to 100 a 1 pri palbe na dialnici.

Ja som tiez z Nitrianskeho kraja a xdrive pritomnost citim, ale som dost specificky typ a mozem pri vsetkej skromnosti povedat, ze jazdim auto tak, ako sa na BMW patri. Po jednej sezone su letne gumy odrovnane, rozvodovku mam novu asi 3 tyzdne :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných