... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

matej11
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Dovoz auta

Nedeľa, 5. Júna 2011, 19:23

Chcel by som si z rakuska doviesť auto ale netuším čo všetko budem musieť urobiť môžete mi niekto poradiť ?
Teda rád by som vedel len to čo je potrebné spraviť v zahraniči doma už viem čo a ako.
Aké všetky doklady musím dostať pri kúpe ? Treba radšej podpísať aj nejakú zmluvu po slovensky ? Podpíše mi to vôbec niekto ? Čo urobíť aby mi auto na KO nezobrali :mrgreen:

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Dovoz auta

Pondelok, 6. Júna 2011, 06:50

hlavne musis mat doklad o nadobudnuti vozidla [zmluvu resp. fakturu], samozrejme technicak ...v slovencine ti to zahranicny bazar tazko vystavi..to si budes musiet dat este na slovensku prelozit
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 6. Júna 2011, 09:18

Potrebujes zahranicný techničak, kupnu zmluvu, auto musi byt odhlasene a pojdes tam na matriku a spravia ti prenosne znacky. na slovensku si das preložit technicak a kupnu zmluvu. Pojdes na obvodny urad tam ti vsetko povedia a daju potrebne tlacivo, potom ko, stk,ek, zaplatit recyklacny poplatok a zoberies to naspät na obvodny urad. potom si pockas 2-3 týždne a pojdes si po doklady, potom už len na policiu prihlasit , samozrejme este pred tým poistku a je to :wink:

Ja som kupoval auto z DE a za vsetko som zaplatil 500e.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Pondelok, 6. Júna 2011, 12:05

ja som si asi pred cca 5 rokmi doviezol passata z AUT.
Podpisali sme kupno-predajnu zmluvu a chlap potom odhlasil auto, tj. musis dostat do technicaku peciatku o odhlaske.
(bral som ho na voziku, takze som neriesil ziadne prevozne znacky)

Potom pojdes na okresny/obvodny dopravny urad a tam ti uz povedia co a ako. (dostanes tlacivo, potom spravis KO, EK, STK, zanesies to spat s tlacivom a dostanes SK technicak a potom pojdes na DI)

Napr. ja som isto nic nedaval prelozit. Ani technicak ani zmluvu. Stacilo im to v nemcine.
Sa mi zda, ze pokial je to vramci EU a auto ma typove schvalenie, tak technicak nemusis davat prekladat.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných