... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi
Kraj: Bratislavský

Re: Co obut na zimu

Utorok, 6. Októbra 2009, 19:13

ja nechavam na novu E90 RFT, na zimu urcite a na leto tiez vyjazdim tie gumy, na ktorych auto prislo...
ked uz kupujes nove auto, tak tych par desiatok az stoviek E nerozhoduje ked ide o bezpecnost a pohodlie a nemusis riesit dalsie problemy...
Subaru WRX STi

Užívateľov profilový obrázok
Duffy

Streda, 7. Októbra 2009, 04:35

otaber napísal:
takze ked mam E90 kde nie je 5. koleso ,a kupim si ho
podla vyhlasky musim mat aj zdvihak a kluc na demontaz,to si tiez musim dokupit,potom tuto rezervu hodim do kufra ,kde tym padom
uz nebudem mat miesto,tak toto je 1.moznost.

ked si kupim namiesto run flatov,nase matadorky,ale len 4 -ks,
namiesto rezervy si zadovazim len plniacu zmes v spreji,na opravu defektu.,tak toto je 2.moznost.

no a ta tretia je original RFT.

tak ktoru preferujete???

vidis a toto je ta najvacsia kokotina na bmw. ako niekto moze povolit ,aby si nemal rezervu ? ja osobne preferujem 2 moznost , ale ta plniaca zmes je dobry sajrajt , s gumou sa mozes potom rozlucit. ja mam kompresorik malicky , a v pripade dofuknem a sa niekam dostanem. ak rozrezes gumu tak,ze je na mieste makka , nepomoze ti ani RFT.

RudyJames napísal:
ja nechavam na novu E90 RFT, na zimu urcite a na leto tiez vyjazdim tie gumy, na ktorych auto prislo...
ked uz kupujes nove auto, tak tych par desiatok az stoviek E nerozhoduje ked ide o bezpecnost a pohodlie a nemusis riesit dalsie problemy...

ved prave to pohodlie tam dost pokulhava , a tie RFT ze by boli nejako 3x bezpecne sa neda povedat.velmi tvrde na nase cesty

RudyJames

Streda, 7. Októbra 2009, 10:13

ano, cital som o nich rozne, aj dobre, aj zle... osobna skusenost zatial chyba, auto sice 22.9. dorazilo do AWT BA, no ja som uz v Nottinghame, takze prihlasim a vyskusam az v novembri...

no ak som spravne pochopil a ma novu e90, tak podla mna nema zmysel zbavovat sa tych RFT, co uz ma na aute, ale radsej ich vyjazdit a potom o rok, dva porozmyslat, co dalej... na zimu by som tiez volil RFT, predsa len nahoda je blbec, dostat defekt a hrat sa s nejakou zmesou v zavejoch nie je idealne, RFT by vraj malo par 100 km vydrzat domov a do vymeny... a vozit rezervu v kufri tiez nie je idealne riesenie...
Subaru WRX STi

otaber
Auto: 318i
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Októbra 2009, 15:26

RudyJames napísal:
ano, cital som o nich rozne, aj dobre, aj zle... osobna skusenost zatial chyba, auto sice 22.9. dorazilo do AWT BA, no ja som uz v Nottinghame, takze prihlasim a vyskusam az v novembri...

no ak som spravne pochopil a ma novu e90, tak podla mna nema zmysel zbavovat sa tych RFT, co uz ma na aute, ale radsej ich vyjazdit a potom o rok, dva porozmyslat, co dalej... na zimu by som tiez volil RFT, predsa len nahoda je blbec, dostat defekt a hrat sa s nejakou zmesou v zavejoch nie je idealne, RFT by vraj malo par 100 km vydrzat domov a do vymeny... a vozit rezervu v kufri tiez nie je idealne riesenie...

==============
myslim si ze ty si to pochopil tak ako ma byt.
RFT su schopne vydrzat dojazd 250 km pri max. 80 km/hod rychlosti.
otazka je co to s tou pneu urobí,asi budeuz odpisana.

RudyJames

Streda, 7. Októbra 2009, 16:05

ano, podla toho, co som cital, tak RFT gumy sa neopravuju, ale rovno menia za nove... servis nevie kolko si na tej gume siel a v akych podmienkach, preto sa ani nemoze zarucit za ich stav po pripadnej oprave... nechcu ich opravovat, len dat nove... mna ale ani to neodradi, pretoze tie gumy aj tak vydrzia max. 2-3 roky, za ten cas dojde k defektu mozno raz, dvakrat... tie gumy uz na aute mas, s ich predajom vela nevymyslis, tak ich tam nechaj a sam uvidis... ak jednu znicis, tak mozes kupit non-RFT a tieto predat za par korun...
Subaru WRX STi

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 21. Októbra 2009, 16:32

otaber napísal:
lebo nemam kde dat rezervu
a naplnena opravu defektov su drahe

minule som riesil tento isty problem...nakoniec som sa poradil v servise a tam mi jednoznacne povedali ze RFT su blbost. Napln na opravu defektu stoji 7-12Eur,Dobra pneu non-RFT stoji min.o50Eur menej ako RFT. Za 200Eur naviac co das za RFT si mozes zavolat aj asistencnu sluzbu :lol: ...rezerva v BMW stoji cca 300Eur a sami povedali ze je hlupost ju kupovat...tolko moja skusenost :-"
Andreas
BMW 320d E90

Lotus
Auto: BMW 330xd E91

Streda, 4. Novembra 2009, 08:50

jararak napísal:
ludia objednal som z http://www.pneumatiky-pneupex.sk

aj koli tomu ze som bruzdal netom a nasiel najlepsiu (zbezne) cenu na matadorku, si vravim ze snad do zimy su tuna. Objednane asi o 11:00 vo stvrtok, o 15:00 mi uz vrci sms od kuriera ze zajtra mam dobierku a v piatok o 11:30 mi vola kurier z preddomu. Tomu sa povedia kurva sluzby :)

No ja som si objednal 2x na pneupexe a vzdy mi odpisali , ze zial nemaju , teda som im napisal co maju v mojom rozmere a odvtedy sa mi neozvali...
Mimoriadne rozculujuci pristup - vyslovene neodporucam.Reakcia na prvu objednavku im trvala viac ako 12 hodin.

Lotus

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l

Streda, 4. Novembra 2009, 22:04

ja som mal asi stastie no, tak ci onak, kolesa mam uz skoro mesiac obute, no co z toho ked hniju v garazy, nemam cas dvihnut auto a obut ho, v sobotu asi odnesem kamosovi auto do servisu nech sa mu kukne na zubok :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Joey
Auto: BMW 320d E90 2006
Kraj: Trnavský

Streda, 4. Novembra 2009, 22:14

no ja tiež dám dole teraz letné runflaty a asi ich aj predám, sú pre mňa strašne tvrdé. Dám tam normálne zimné pneu a to Micheliny, a nabudúci rok by som si chcel kúpiť 17 elektróny, tak na tie tiež nedám runflaty. Radšej si to budem dočasne riešiť s tým sprejom, alebo si dám zdvyhák a rezervu do kufra a je to :D A podla mňa je to tiež blbosť že tam nedávajú rezervu!!!! :x
NOW: BMW320d E90
EX: BMW318d E46 M47N

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Streda, 4. Novembra 2009, 23:00

Ja som sa drzal TP a dal som 185/65R15 Matador MP 59 NORDICA
http://auto.server.sk/---pneumatiky-akt ... d-je-24825
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných