... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Lintux
Autor témy
Auto: 2003 - E65 - 745i
Kraj: Zahraničie

745i (E65)

Streda, 19. Augusta 2009, 11:14

Hello

Baworaci. Tento tyzden sa chystam kupit si "nove" auto a stanovil som si limit 15.000 EUR. Bol som velmi prekvapkany ked som zistil ze BMW 5XX stoji pri rovnakom veku a nizsej vybave viac ako 7XX :) Neviete preco? (pravdaze mam na mysli ojazdene)

Po prejdeni celeho autoscout24.de a mobile.de mi padlo do oka vela vozidiel z ktorych taka polovica vsak boli podvodne inzeraty, :) az som narazil na jednu krasavicu:

745i, rv: 2003, 135.000 km, 15.000 EUR
Vybava: od 4 zonovej klimy cez autotelefon po softclose az el. roletky aj kufor.

Zevraj nikdy nehavarovane, zevraj servisna knizka 100% vedena, zevraj servisovane len v BMW.

Co hovorite? Oplati sa? Mam sa niecoho vyvarovat? Niektory nezaujati ma nahovarali zobrat za tu cenu radsej 2 rocnu 3/5XX bez vybavy... Ale ja poznam jedneho cloveka co jazdi s BMW snad z roku 1980 a ide mu dodnes dobre. Co poviete na toto 6 rocne auto? Nezacnu sa teraz vynarat probemy?

Diky.

Lintux
Autor témy

Re: 745i (E65)

Piatok, 21. Augusta 2009, 22:44

Dakujem za rady ;)

Uz som si ho kupil. Par skrabancov, podvozok OK, za 700km treba menit olej... Vsetko ostatne je uplne slabunko zelene, jedine olej je oranzovy. Chcek ziadne chyby nehlasi...

Po poriadnom skontrolovani priznal predajca par lakovani, ale vsetko som si dal preverit v autoservise mojho vyberu. Predny naraznik vymeneny aj predne svetlomety. Zadny len prestriekany koli nejakemu osuchu.

Tak ci tak po malom vyjednavani koli oleju som si dohodol cenu o 500E nizsiu a som zatial maximalne spokojny. Uz by som to auto nemenil ani za nic. je to lod a je skvela!

BTW: Kolko asi bude stat vymena oleja? :) Tipoval som 500 po skusenostiach s MB...

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 21. Augusta 2009, 23:34

500e? :))

to mas vymenu 3x zato ...

Dones nekedy ukazat .. poviem ti kam sa chodi v sobotu .. cez SS ak chces.

Lintux
Autor témy

Sobota, 22. Augusta 2009, 00:53

By si sa cudoval... MB S500 vyse 17.000 SK vymena oleja :) Aj ked to mozno bolo aj s prevodovym olejom. Uz neviem, mal som taky udaj v pamati.

Cital som tu na fore vase nazory na servis a nakolko casto chodim do AT, zbehnem sa tam pozriet do Bruckackeho servisu aj zistit co, ako a za kolko :)

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Sobota, 22. Augusta 2009, 09:07

no tak v AT je to o dost drahsie, mam kamarata co ma servis tu u nas a jeden taky spekulant mu nosi auta z AT sem , on ich tu za 20e /hod opravuje a on si uctuje 50e/hod ako to je v AT zvykom. Cize lacnejsie to asi nebude ;)

lupo
Kraj: Žilinský

Sobota, 22. Augusta 2009, 11:12

dodoIPD napísal:
no tak v AT je to o dost drahsie, mam kamarata co ma servis tu u nas a jeden taky spekulant mu nosi auta z AT sem , on ich tu za 20e /hod opravuje a on si uctuje 50e/hod ako to je v AT zvykom. Cize lacnejsie to asi nebude ;)

v dlhodobom horizonte to v autorizovanom servise v AT bude urcite lacnejsie. ti nasi lavoruki kokoti co robia v autorizovanych servisoch vedia auto akurat tak dojebat. napriklad taky "servis" mercedes martin, ktory na dvoch nasich autach vyrobil skody za niekolkostotisic SKK pred par rokmi kvoli nevzdelanosti a kokotnosti.

na bezne mechanicke veci ale netreba so ziadnym autom chodit do autorizovaneho servisu, ani so 7mickou. kazdy sikovny mechanik so zdvihakom a vybavenim ich dokaze spravit sam. diagnostika a elektrika je uz nieco ine, ale aj to sa scasti da spravit "doma".
955 CT-S

Lintux
Autor témy

Sobota, 22. Augusta 2009, 14:08

Podla palubneho pocitaca by som mal zatial akurat vymenit len olej. Ostatne veci su este dost daleko. Mozno vsak zbehnem za niekym kto mi da dole tie chromove listy okolo okien. Nieco na ne natiekolo a neda sa to nijakym sposobom ocistit... Take biele flaky tam zostali. Predosli majitel tvrdi ze to ma z chorvatska kde sta pod nejakym stromom :)

Lak mam uplne nadherny, cerstvo nalesteny. Len tie chromove listy ani za boha... A este svetlomety, tie ma tiez seru. Mam angel eyes Hella a nie su uplne priehladne. Neviem cim to je, vyzeraju byt tiez od niecoho zasrane... Tie som vsak zatial neskusal cistit :)

Co odporucate na chrom? Na pumpe som videl nejaku emulziu na lestenie stareho chromu... Alebo ma napadlo dat tie listy rovno sem: http://www.chromex.sk/index.htm :)

Na interier som si uz kupil armorall vlhcene utierky na plasty aj na kozu, az bude pekne pocasie poriadne si ho vyumyvam aj z vnutra aj z vonku a pastnem sem par fotiek :)

diLucca

Sobota, 22. Augusta 2009, 14:13

na kozu je dobre nieco s obsahom vcelieho vosku, ja osobne davam krem na kozene sedacky, co predava typek v tescu na kamennom, a potom mam take mlieko na kozu..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných