... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: 530d vs. 730d

Sobota, 24. Decembra 2011, 02:53

no diesle zasa ja nepoznam, podvozkovo skontroluj ci to nema velke vole, (sada repas prednej napravy meyle na ebayi ide okolo +300eciek) zadnu napravu som ja riesit nemusel este. odskusaj si automat, ci nebude nejak moc trhat, pripadne ci radi normalne (vsetky mody) dalej kickdown, ako sa auto zachova. Z tych elektronickych kurvitok, no musis to vsetko odskusat, inak to nezistis. najidealnejsie to hodit na diagnostiku, kedze v sedme komunikuju tusim aj popolniky :lol:

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 24. Decembra 2011, 09:02

jararak napísal:
ak ma auto edc (sedan e39/38), na stredovej konzole ma tlacidlo vedla vyhrevu/pdc/masaze a zadnej roletky

jararak napísal:
e38 nivo nemaju, mali ho len e34 m5 zriedkavo

aby som to tu trosku uviedol na spravnu mieru, tak e38 samozrejme mohla mat EDC a aj nivo a to v spomenutom poradi, tzn moze byt sedma s EDC a bez niva, ale nie sedma s nivom a bez EDC... EDC najlahsie spoznas podla toho, ze na stredovej konzole ma tlacidlo S-EDC, cim sa zapina sportovy rezim, ale treba aj skontrolovat v motorovom priestore, ci stale vedu kable ku tlmicom (vid napr tu)... NIVO sa da spoznat tak ako napisal Blondak, pripadne ak auto dlho stalo, tak po nastartovani bude vidiet ako si pridvihne zadok, popripade si otvor zadny kufor, sadni si na hranu a NIVO by malo zacat dorovnavat vyskovy rozdiel (teda pokial nemas 20 kilo :)), co ale trva nejaku chvilku a ked sa nepozeras z boku, tak to moc neuvidis, takze si posed minutku, potom zoskoc a pozri sa ci je zadok pridvihnuty a zacina klesat

a co sa tyka nakupu... spotrebne veci na 730d su take iste ako na 530d, takze to poznas, a samozrejme automat musi mat poriadnu kontrolu.... a ak ti mozem poradit, hladaj kusy s vacsou vybavou nez s mensou... viem ze som vravel, ze sa moze aj vela veci dokurvit :D ale aj nemusi a prave ta vybava robi sedmu vynimocnym autom... a dorabat tam vybavu dodatocne je o nervy... a btw henta sedma nema 190 tis. km ani nahodou, ale zaujimalo by ma, ci to nebolo nejaka firemna limo vzhladom na stav pravej zadnej sedacky :)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Sobota, 24. Decembra 2011, 12:06

ja ta eeste viac opravim. Mozes mat sedmu bez EDC s nivom od vyroby. Presne moj pripad. EDC nemam a Nivo hej. a aj tak to je vypisane vo vypise vybavy

MCbucik
Autor témy

Sobota, 24. Decembra 2011, 13:34

Lopo napísal:

aby som to tu trosku uviedol na spravnu mieru, tak e38 samozrejme mohla mat EDC a aj nivo a to v spomenutom poradi, tzn moze byt sedma s EDC a bez niva, ale nie sedma s nivom a bez EDC... EDC najlahsie spoznas podla toho, ze na stredovej konzole ma tlacidlo S-EDC, cim sa zapina sportovy rezim, ale treba aj skontrolovat v motorovom priestore, ci stale vedu kable ku tlmicom (vid napr tu)... NIVO sa da spoznat tak ako napisal Blondak, pripadne ak auto dlho stalo, tak po nastartovani bude vidiet ako si pridvihne zadok, popripade si otvor zadny kufor, sadni si na hranu a NIVO by malo zacat dorovnavat vyskovy rozdiel (teda pokial nemas 20 kilo :)), co ale trva nejaku chvilku a ked sa nepozeras z boku, tak to moc neuvidis, takze si posed minutku, potom zoskoc a pozri sa ci je zadok pridvihnuty a zacina klesat

a co sa tyka nakupu... spotrebne veci na 730d su take iste ako na 530d, takze to poznas, a samozrejme automat musi mat poriadnu kontrolu.... a ak ti mozem poradit, hladaj kusy s vacsou vybavou nez s mensou... viem ze som vravel, ze sa moze aj vela veci dokurvit :D ale aj nemusi a prave ta vybava robi sedmu vynimocnym autom... a dorabat tam vybavu dodatocne je o nervy... a btw henta sedma nema 190 tis. km ani nahodou, ale zaujimalo by ma, ci to nebolo nejaka firemna limo vzhladom na stav pravej zadnej sedacky :)

diky moc za objasnenie, je tam proste toho dost az sa v tom stracam :D ale ako chapem tak sedma moze mat aj klasicky podvozok bez EDC aj NIVO nie?

Co sa tyka toho inzeratu je jasne ze km neverim, par aut nam preslo rukami, viem ako to chodi na bananovom Slovensku, automat je samozrejme ze treba poriadne skontrolovat ci radi ako ma a podobne. K tej vybave, je jasne ze hladam len z tych lepsie vybavenych halvne rocniky 2000/2001. Pravdu ti poviem takto na fotke som ani tu sedacku nezaregistroval.

voMacK
Auto: G31 540i

Sobota, 24. Decembra 2011, 13:35

a na E38 nezbada EDC proste tak, ze otvori kapotu a hned mu jebne do oci, ze z tlmicov idu hadicky?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

MCbucik
Autor témy

Sobota, 24. Decembra 2011, 14:18

voMacK napísal:
a na E38 nezbada EDC proste tak, ze otvori kapotu a hned mu jebne do oci, ze z tlmicov idu hadicky?

hej, hej presne tak to tam opisal o par prispevkov vyssie a dal tam aj fotku :wink:

Lopo

Streda, 28. Decembra 2011, 10:08

Jannci napísal:
ja ta eeste viac opravim. Mozes mat sedmu bez EDC s nivom od vyroby. Presne moj pripad. EDC nemam a Nivo hej. a aj tak to je vypisane vo vypise vybavy

:shock: tak to si prvy o kom viem :D
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

MCbucik
Autor témy

Streda, 28. Decembra 2011, 10:59

chalani a este sa upresnim moze byt aj klasicky podvozok bez EDC a NIVO?

Lopo

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 13:09

jj jasne... tych je imho cez 70%, kedze EDC aj NIVO bola silno priplatkova vec :) kazdopadne ak tam aj je napr. EDC a posere sa, nie je problem tam dat klasicke tlmice
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

MCbucik
Autor témy

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 13:49

myslel som si ze to bola tazko priplatkova vybava :D hej hej s tym mam skusenost kedze sme mali Pajero s podobnym systemom a tiez sa dali zamenit za klasicke tlmice, ale uz bez ucinku. Ak vydrzi este po novom roku to auto tam tak ho pojdem omrknut nech viem ako taku predstavu..kedze som nemal este moznost nejako podrobne okukat e38.

MCbucik
Autor témy

Utorok, 3. Januára 2012, 00:35

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

jedno z aut, ktore ma zaujalo aj s dobrou cenovkou, co vy nato?..jedina vec preco v predu oranzove smerovky vo svetlach a vzadu biele?aj take sa davalo od vyroby?

piti888

Utorok, 3. Januára 2012, 21:14

Ked si pozres lepsie predavajuceho - Hamza Al Dailami, mozno nieco napovie....
NISSAN QASHQAI 2,0i 103kw
e46 320d 110kw EX

MCbucik
Autor témy

Utorok, 3. Januára 2012, 22:29

vystizna odpoved, predavajuceho si viem aj ja precitat..a nesiel by som pre svoje prve auto do nemecka, tak nejake tie skusenosti mam z predavajucimi narodnosti tureckymi a podobnymi..a poviem ti pravdu kupil som aj od turka par zachovalych aut :) kedze sme 20 rokov vlastnili autobazar..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných