... všetko o BMW ...
21SLAVO23 napísal:si myslím že e46 je taká akurát voľba, aj z hľadiska počiatočnej ceny aj v údržbe myslím že bude jednoduchšie a lacnejšie. viac ma berie za srdce e46.
21SLAVO23 napísal:tak som mladý (22 rokov) robotu mám, žijem doma, výdavky minimálne, hypo nemám, a som si vedomý vyšších nákladov na opravy 330d ako u 320d ale zas vravím si že keď sa nejaká drahá vec (napr. turbo vstreky,čerpadlo...) pokazí a následne opraví/vymení za novú tak potiahne zas nejakých 100 000km-200 000km záleží od súčiastky... a bude s ňou pokoj na dlho ak sa vyservisuje..
jazdil som na 110kw 320d combi a to auto šlapalo neskutočne dosť dobrý pocit som mal z toho auta. to si ani neviem predstaviť aký masaker musí byť 150kw.
aj z 320d sa dá obehnúť dosť na našich cestách lebo má to uplne inú pružnosť nad 100km/h ako TDI a spol.
a som celkom svižný vodič to znamená že po okreskách rád poobehujem všetko čo vidím, po meste zas kľudne, na dialnice a dlhé tripy by som uvítal celkom nejakú spotrebku dobrú to znamená že 130-140km/h na 320d cca 5,5litra a na 330d aj 6,0 by bolo fajn (neviem ako som daleko od reality a či nesnívam, nemam skusenosť) a budem s tým pravidelne 1x mesačne jazdiť do česka.... cca 450km tam a 450km nazad, + cca nejakých minimalne 13-15 000 v mojej réžii mimo česka. takže ročne to činí zhruba 11 000+ 15 000= 26 000km.... takže tam sa dosť odzrkadlí aj rozdiel v spotrebe 1-1,5 liter, ale zas ten výkon za tú spotrebu stojí myslím
teraz jazdím na subaru (automaticka prevodovka a 4x4) a tankujem 8-9litrov-mimo mesto, priemerna rychlosť(kvôli "spotrebke" hlavne) 90-110, a v meste možno aj 11litrov-ale to vela nejazdím čiže určite chcem auto ktoré bude ekonomické na spotrebu... a ano poznam prislovie že to čo ušetrím na spotrebe dám do servisu ak nie viac, ale tak chcem diesel, hlavne aj preto lebo budem ťahať dosť diaľnic, čiže tak 130-140km/h by som chcel ísť a aby bol motor v relatívnom kľude a pritom byť celkom ekonomický na spotrebe to znamená nepresiahnuť 6,0-6,5 litra/100km
a chcem sa ešte opýtať na e90 120kw, má to DPF Filter ? je to dobré auto do roku 2007 ? alebo je spolahlivejšie e46 ? ako svoje prvé BMW si myslím že e46 je taká akurát voľba, aj z hľadiska počiatočnej ceny aj v údržbe myslím že bude jednoduchšie a lacnejšie. viac ma berie za srdce e46.
takisto moja predstava je 320d sedan 6 kvalt s multifunkciou, manuál a zadokolka, cenová relácia cca do tých 4500 a keď sa už blížim k tej 5000covej hranici tak tam uvažujem o 150kw tu mi nezáleží na tom či to bude sedan/combi, musí to byť manuál a zadokolka a za 150kw som ochotný ísť ku cene ideálne 4900-5500, možno keď by bolo komplet vyservisovane do nejakých 6000 som ochotný ísť ale musí byť fakt že ma chytí za srdce aj výbavou
teraz keď do toho ešte nevidím (opravy výdavky na servis) tak ma za srdce ťahá 330d silou aj zvukom aj kultivovanosťou a tým že to je motor roka, výborný výkon a spotreba, ale aby som potom neplakal keď sa niečo pokašlemechanika mám kamaráta on by to vedel vyservisovať kvalitne (sám má 320d 110kw) a bez toho aby ma odžubal,
runder napísal:Všetci vidíme po čom tvoje srdce túži, kupuješ si to na dlhšie tak nešpekuluj a určite choď do 330d, 150kw určite, nie 135kw. Len nech ťa niekto prevezie a zabudneš na 4 valcový zvuk traktora6 valcov je 6 valcov, darmo
a spotreba tam není až taká hrozná aby ťa to odradilo, takže už len nájsť vhodný kus.