... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Tomášik napísal:Chlapi, zaujímal by ma Váš názor...
Niekedy na jar / v lete, až došetrím bubáčiky chcem kúpiť buď E46 320d / 330d facelift touring alebo E39 530d sedan. Už asi posledného pol roka ako trotel sledujem denne ceny u nás aj v Nemecku a zaráža ma niekoľko vecí:
1.) V rovnakom ročníku, podobnej výbave je 330d drašia rádovo o 30-50tis. Sk ako napr. 530d. Viete mi to niekto vysvetliť? Je na tých E39-tkach niečo, čo tú cenu tlačí dolu? Inak v Nemecku sa mi ten rozdiel nezdá až taký veľký...![]()
2.) Pri tých E39-tkach je ich viac v automate ako v manuáli, všetky majú ale už v tej mojej cenovej relácii okolo 200tis km a viac. Môžem to podľa Vás aj pri týchto km risknúť aj s tým automatom? Nerád by som totiž po pol roku zháňal novú prevodovku...![]()
Vopred ďakujem za všetky názory.
Tomášik napísal:No ja by som tú E39 s radosťou bral, len som chcel vedieť, či tam nie je nejaký zádrhel štýlu vytrhávajúcej sa zadnej nápravy a pod....Akurát potom budem musieť riešiť jeden zásadný problém... nevojde sa mi totiž do garáže...
![]()
![]()
![]()
Čo sa toho automatu týka, nikdy som žiadny nemal, ale nie som nejako kategoricky proti. Len mám obavu z jeho spoľahlivosti pri takých kilometroch. O koľko s ním stúpne spotreba?
kamelot napísal:ved to je len dobre, ja sa tesim ked ceny e60 tak pojdu dole
Tomášik napísal:Ozaj, ešte ma napadá, aký je Váš názor na 525d? Výkon pre mňa nie je až tak dôležitý (4 roky som jazdil na 325TD a stačilo to...), skôr sa mi jedná o spoľahlivosť... plánujeme totiž s pani manželkovou rozšíriť rodinu, tak aby nešiel celý rodinný rozpočet do auta...
BMWpositiv napísal:...525d by som vôbec neriešil a už vôbec neporovnával s 325TD, kde pri trojkovom BMW mohol byť tento motor postačujúci, ale e39 je o niečo väčšia krava..., napr. 530d má 1,7 tony...
popo napísal:Ale 525D nieje motor TD alebo TDS.525D je je totožný obsahovo ako 3,0D ale s menším výkonom.Tak ako 523i a 525i.Aj 523i je vskutočnosti 525i ale má menší výkon