... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dudo
Autor témy
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

Re: [E61 535d] prve momenty

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 10:50

Takze 9/9/13 robena v Jihlave ZF Pakra vymena oleja+filtra v prevodovke (spolu s preplachom) + adaptacie + diagnostika pred aj po...poviem len - maximalna spokojnost s odvedenou pracou aj s cenou, chovanie auta/prevodovky po vymene citelene plus..chalpci su profici. Inak stara vana ma datum 2010 - takze vtedy bol olej tiez meneny co ma dost potesilo.

Takze uz len precistit DPF (i ked zatial problem nerobi ale prevencia je prevencia a predsa len pri 250tis sa ta prevencia asi zide) a som spokojny..
Prílohy
ZF.jpg
ZF.jpg (117.68 KiB) 1793 zobrazení
ZF 008.jpg
ZF 007.jpg
ZF 002.jpg
Naposledy upravil/-a dudo v Pondelok, 2. Decembra 2013, 08:20, upravené celkom 1 krát.

upir156

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 11:05

Mohol si už aj cenu sem fúknuť, určite by to zaujímalo viac ĺudí., teda ak to nieje dáke tajomstvo. Len tak pre info ako dlho to trvalo, oelj a filter si si priniesol, alebo nebolo treba a všetko mali skladom? Ďakujem

dudo
Autor témy

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 12:28

upir156 napísal:
Mohol si už aj cenu sem fúknuť, určite by to zaujímalo viac ĺudí., teda ak to nieje dáke tajomstvo. Len tak pre info ako dlho to trvalo, oelj a filter si si priniesol, alebo nebolo treba a všetko mali skladom? Ďakujem

O deviatej zacali robit, o jednej som odchadzal domov...vsetok material bol skladom - je ale treba objednat sa dopredu, cena s DPH + vsetky skruty nove + nejake dodatocne tesnenie (nemyslim tesnenie na vanu) 350e - mimochodom uz je to tu niekde v prislusnej diskusii o prevodovke popisane

upir156

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 13:59

Super, dik.

dudo
Autor témy

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 14:38

zadna naprava trocha vrzga zcasu nacas - celkom bezna vec pri tej kilometrazi, takze sa kupovali nove silenty...pri kontrole ale ziadna vola nebola + vsetky podvozkove casti su bez voli (to tiez cloveka potesi), takze silenty ostavaju v sufliku a vymenia sa neskor - bud ked budem riesit brzdy alebo ak sa to uz nebude dat vydrzat (zatial drzim :) )
Prílohy
ZF 012.jpg

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 14:51

dudo napísal:
zadna naprava trocha vrzga zcasu nacas - celkom bezna vec pri tej kilometrazi, takze sa kupovali nove silenty...pri kontrole ale ziadna vola nebola + vsetky podvozkove casti su bez voli (to tiez cloveka potesi), takze silenty ostavaju v sufliku a vymenia sa neskor - bud ked budem riesit brzdy alebo ak sa to uz nebude dat vydrzat (zatial drzim :) )

prikladna starostlivost tak ako ma byt....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

dudo
Autor témy

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 18:45

mareko258 napísal:
prikladna starostlivost tak ako ma byt....

Podla mna - nic naviac ani nic menej, proste to co je potrebne na to aby sa auto odvdacilo spolahlivostoua nejak neprijemne neprekvapilo, mne to jednoducho neda....o

Ozaj, o dva tyzdne bude aj nova baterka, sucasna to uz ma za sebou

dudo
Autor témy

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 17:03

Zazrak nachystany...uvidime aky bude vysledok - potom sa podelim so skusenostou
Prílohy
supermafrasol.JPG

zollo
Auto: E60 535d
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 19:29

blba otazka, ale co to je zazrak ?? :oops:

dudo
Autor témy

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 19:45

zollo napísal:
blba otazka, ale co to je zazrak ?? :oops:

Cistocne riesenie pre nase dpf kur..tka :) ked zhodim svoje porobim nejake foto vycistim a dam vedet ako to dopadlo

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Pondelok, 14. Októbra 2013, 10:28

cau
naber si to injekcnej striekacky trochu oleja (alebo hocijaky tekuty mastny sajrajt) nastokni ihlu, a cez tu gumovu nimimazetku, co je z oboch stran na tom silente, prepichni a strekni tam trosku toho... a mas po vrzgani (navzdy) :wink:
samozrejme pokial to ide od nich... ale vzdy na 99% vrzgaju a postupne viac a viac...
ihlu pouzit co najtensiu (lebo aj tak tam staci toho malicko) a pichnut z vrchu.

mas dpf spolu s katom? ked si toho kupil 3 litre?

dudo
Autor témy

Pondelok, 14. Októbra 2013, 11:40

coWon napísal:
cau
naber si to injekcnej striekacky trochu oleja (alebo hocijaky tekuty mastny sajrajt) nastokni ihlu, a cez tu gumovu nimimazetku, co je z oboch stran na tom silente, prepichni a strekni tam trosku toho... a mas po vrzgani (navzdy) :wink:
samozrejme pokial to ide od nich... ale vzdy na 99% vrzgaju a postupne viac a viac...
ihlu pouzit co najtensiu (lebo aj tak tam staci toho malicko) a pichnut z vrchu.

mas dpf spolu s katom? ked si toho kupil 3 litre?

Servus, dik za radu..uz sa mi vala ihla nejaky ten piatok v laktovej opierke - niekde som sa tu o tom docital, ale bol som hnily si pod to lahnut, vies ako to je...streknem to tam ked pojdem na jamu s dpf, hadam s tym bude uspech ako mal aj desert fox.

Nastastie dpf mam samostatne, ale co sa mi podarilo okukat ked som hlavu pchal pod auto aj tak sa bude na chuja zhadzovat kvoli zle pristupnym srobom...ale ked to neskusim tak nic neporiesim.
Tu som kupoval, za 3 dni to bolo na poste: http://www.najlepsieoleje.sk/supermafra ... lvJ7qz3xGQ

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Utorok, 15. Októbra 2013, 10:29

dudo napísal:

Servus, dik za radu..uz sa mi vala ihla nejaky ten piatok v laktovej opierke - niekde som sa tu o tom docital, ale bol som hnily si pod to lahnut, vies ako to je...streknem to tam ked pojdem na jamu s dpf, hadam s tym bude uspech ako mal aj desert fox.

Nastastie dpf mam samostatne, ale co sa mi podarilo okukat ked som hlavu pchal pod auto aj tak sa bude na chuja zhadzovat kvoli zle pristupnym srobom...ale ked to neskusim tak nic neporiesim.
Tu som kupoval, za 3 dni to bolo na poste: http://www.najlepsieoleje.sk/supermafra ... lvJ7qz3xGQ

aha, nevedel som,ze to tu uz niekto pisal... ale ved opakovanie matka mudrosti :smile:

ja mam tiez oddeleny dpf, a moje skusenosti pri praci boli asi take, ze nieze ku srobom je zly pristup, ale ani povolit nesli...
vyfuk musel ist dolu,nastartoval karbinu, a srobky pekne odfaklit :evil:
cize este moje doporucenie, kup si rovno nahradne nejake medene
to mafrasolu mi tam ledva vosiel liter, ale neskor som dolieval... myslim si ze 3 litre urcite neminies a budes mat este na motor ((:
tak vela zdaru a trpezlivosti

dudo
Autor témy

Utorok, 15. Októbra 2013, 10:39

coWon napísal:

aha, nevedel som,ze to tu uz niekto pisal... ale ved opakovanie matka mudrosti :smile:

ja mam tiez oddeleny dpf, a moje skusenosti pri praci boli asi take, ze nieze ku srobom je zly pristup, ale ani povolit nesli...
vyfuk musel ist dolu,nastartoval karbinu, a srobky pekne odfaklit :evil:
cize este moje doporucenie, kup si rovno nahradne nejake medene
to mafrasolu mi tam ledva vosiel liter, ale neskor som dolieval... myslim si ze 3 litre urcite neminies a budes mat este na motor ((:
tak vela zdaru a trpezlivosti

uz som nachystany aj so srobami aj s novymi tesneniami/podlozkami kt by tam mali ist podla schemy..ze sa bude "cifrovat" popri robote som si vedomi :) ale dik, potom dam vediet

dudo
Autor témy

Re: [E61 535d] moja zabavka

Pondelok, 18. Novembra 2013, 16:13

Servus vsetci, podelim sa s novinou - cistilo sa dpf, v skratke..
Inak to bola pekna prplacka ,muselo ist dolu cele potrubie od pletenca, sroby ani nevyzerali ako sroby - tak sa utekalo aj po karbinu a museli sa rezat, potom to uz slo v pohode.
Po zhodeni sa:
1. vapkovalo
2. zaslepilo dpf
3. nalial sa sajrajt - supermafrasol riedeny s vodou (na 16 hod, po 8 hod som bordel vylial a nalial opat novy roztok)
4. vylial sa sajrajt, opat vapkovanie
5. vyfukalo sa teplovzdusnou pistolou
6. montaz spat

Co ma tesi je ze som konecne aj zjednal napravu na poohybanych uchytoch vyfuku kam ma trafil spoluobcan pred rokom na parkovisku..a vyfuk sedi jak serbel na riti :) (na obrazku je este poohybany)
Moj postreh a stastie pri praci: bez jamy by som porodil, bez kolegu (paru sikovnych ruk) tiez, karbina je nevyhnutna a pevne nervy tiez.
No a nakoniec som samozrejme vybehol na dialnicu a poriadne prevetral auto aby sa spustila aj ukoncila regeneracia.
Prílohy
5 - zjednana naprava.jpg
5 - zjednana naprava.jpg (10.29 KiB) 1911 zobrazení
4 - susenie.JPG
4 - susenie.JPG (101.2 KiB) 1911 zobrazení
3 - po cisteni.JPG
3 - po cisteni.JPG (141.4 KiB) 1911 zobrazení
2 - pred cistenim.JPG
1.JPG

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 11 neregistrovaných