... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: [E46 320dA Touring] "Moje druhé JA" čistenie sania a EGR

Utorok, 15. Februára 2011, 15:00

Krásna práca,čaká to aj mňa,možno netreba ale istota je guľomet.

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Februára 2011, 15:51

No ty kks si si dla zalezat, to EGRko pekne v pici :D
inaac ja tupy lakyrnik sa chcem spytat ze preco si zaslepoval egr a daval prec tie klapky ?
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 15. Februára 2011, 16:45

Maco napísal:
No ty kks si si dla zalezat, to EGRko pekne v pici :D
inaac ja tupy lakyrnik sa chcem spytat ze preco si zaslepoval egr a daval prec tie klapky ?

Čitaj sko ja dnes,tu máš,sú to len 2str.ale na prvej je link a tam je 9str.
Zaujímavé čítanie,idem do toho tiež:-))
bmw5/e60-530d-odtrhnute-klapky-zo-sacieho-potrubia-hepl-t37736.html?hilit=Klapky

peterle
Autor témy
Auto: 320d
Kraj: Prešovský

Utorok, 15. Februára 2011, 16:57

No nie som odborník, ale vysvetlím to z takého laického pohľadu. EGR ventil prepúšťa pri studenom motore výfukové plyny naspäť do motora. To spôsobuje zanášanie a znečistenie sania, všetky tie nečistoty a karbón sú spôsobene tým EGR ventilom. A tiež tie nečistoty idú do motora, tak budem spokojnejší, ak do motora pôjde len čistý čerstvý vzduch :). Častokrát ten EGR ventil spôsobuje stratu výkonu a ďalšie problémy... .
Ohľadom tých klapiek v saní, zvyknú sa lámať a to nechcem riskovať, že sa niektorá klapka odlomí, tak som ich preventívne vyhodil. Je to choroba týchto motorov a aj niektorých ďalších. Keď sa ta klapka zlomí a vcucne ju do motora narobí tam poriadné škody. Tie klapky už odpísali dosť týchto motorov.

Po vyhodení klapiek a zaslepení EGR-ka som nespozoroval takmer žiadne citeľné zmeny. Trochu sa mi zdá že je to auto také živšie. Ale ja som teraz oveľa spokojnejší a môžem kľudne spávať.

matyson ma predbehol ale dám tu ešte ten link na EGR-ko a klapky, keby niekto chcel študovať:
http://www.bmwklub.sk/technicke-okienko/zaslepenie-egr-t21757.html
http://www.bmwklub.sk/bmw3/e46-odpojit-klapky-u-sacieho-potrubia-alebo-nechat-zapojene-t27828.html

Maco

Utorok, 15. Februára 2011, 19:27

Co ja viem ja do tooh nevidim, ako ano je to fasa ze sa nevracaju vyfukove plyny naspat ale ked by to malo byt hlucnejsie, alebo stratit na vykone elbo nebodaj viac smrdiet ako dize ltak do toho ist nechcem :lol: :mrgreen:
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

joy1
Auto: e46

Štvrtok, 17. Februára 2011, 00:06

ahoj, prosim ta ako si to cistil? co si vlastne pouzil aby sa ten karbon takto pekne rozpustil?

Ľuboš PP
Auto: BMW 320d E46

Štvrtok, 17. Februára 2011, 01:30

joy1 napísal:
ahoj, prosim ta ako si to cistil? co si vlastne pouzil aby sa ten karbon takto pekne rozpustil?

To zaujíma aj mňa! Čaká ma to za 2 týždne... :-k
BMW E46 - 320d - červená

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Štvrtok, 17. Februára 2011, 07:30

Ľuboš PP napísal:
To zaujíma aj mňa! Čaká ma to za 2 týždne... :-k

Cistic na brzdy a mas krasne cistenie. Stara kefka, stara handra a ides.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ

Štvrtok, 17. Februára 2011, 12:43

pekná práca, čím si zaslepil EGR?

patres
Auto: qupé

Štvrtok, 17. Februára 2011, 12:47

:shock: jaky bordel clovek by ani neveril dpc. Pekna robotka. :D

peterle
Autor témy
Auto: 320d

Štvrtok, 17. Februára 2011, 19:08

Maco: nemá to byť prečo hlučnejšie, ani viac smrdieť. Na výkone len získaš ale nie je to veľa.
joy & Ľuboš: Sú na to aj originál prípravky na rozpúšťanie karbónu, čistenie motora a pod. Ja keď som to robil nemal som nič také k dispozícií, tak som to čistil naftou a benzínom za použitia štetcov, kief, handier atď... Niečo sa muselo aj oškrabať na to som použil také drievko, aby som to moc nepoškriabal. Z vnútra na sanie som použi aj wapku.
viktorko: Na zaslepenie som vyrezal z hrubšieho plechu taký kruh aby to tam sadlo a ešte som ho nalepil do silikónu aby to neprepúšťalo.
patres: dik, relatívne to bolo ešte v pohode videl som už aj oveľa viac bordelu pri iných motoroch.

Maco

Štvrtok, 17. Februára 2011, 20:36

peterle napísal:
Maco: nemá to byť prečo hlučnejšie, ani viac smrdieť. Na výkone len získaš ale nie je to veľa.
joy & Ľuboš: Sú na to aj originál prípravky na rozpúšťanie karbónu, čistenie motora a pod. Ja keď som to robil nemal som nič také k dispozícií, tak som to čistil naftou a benzínom za použitia štetcov, kief, handier atď... Niečo sa muselo aj oškrabať na to som použil také drievko, aby som to moc nepoškriabal. Z vnútra na sanie som použi aj wapku.
viktorko: Na zaslepenie som vyrezal z hrubšieho plechu taký kruh aby to tam sadlo a ešte som ho nalepil do silikónu aby to neprepúšťalo.
patres: dik, relatívne to bolo ešte v pohode videl som už aj oveľa viac bordelu pri iných motoroch.

TIe klapky budem odnitovavat tiez a to egrko asi len vycistim elbo zevraj ked to tam zrusis tak ti to bude vyhadzovat na daignostike alebo na budikoch.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

koki
Auto: 320D Touring

Sobota, 19. Februára 2011, 00:16

Maco napísal:

TIe klapky budem odnitovavat tiez a to egrko asi len vycistim elbo zevraj ked to tam zrusis tak ti to bude vyhadzovat na daignostike alebo na budikoch.

Mna skoro zbili :D v BMW servise ked som im zdelil ze som zablokoval EGRko...ako vazne na diagnostike sa nedalo pomerat auto. Stale neake salene hodnoty ukazovalo tak radsej bez zaslepenia
BMW e36 Coupe 1999 110kW
BMW e32 Sedan 1992 135kW-ex
BMW e30 Coupe 1985 75kW-ex
BMW e46 Touring 2003 110kW
BMW e36 Compact 1995 75kW-ex

KoKi team

miro1234567890
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 1. Septembra 2012, 08:15

máš to zakudlené krásne!! ak sa nechceš trápiť s rozoberaním sania a zabiť tým 2 dni: čistič sania je prípravok,ktorý použiješ nasledovne: nakopneš vrtuľu ,samozrejme máš dole časť sania ,kde prestrčíš hadicu od spreju, nasledne rovnomerne posúvaním hadice striekaš prípravok vo vnútri celeého sania. Motor samozrjeme mení svoje otáčky, nepridávaš plyn! pokial je sanie velmi zasr.té, najprv nastriekaš čistič,necháš ho pôsobiť,následne naštartuješ motor a necháš na volnobeh. Dym z motora je dôkazom že mastnoty prípravok rozpustil a tie sú nasaté do motora,kde zhoria....dymenie trvá také 2-3 minúty. Tento postup zabije s rozoberaním 1-2 hodiny a je to lepšie ako rozobrať pol motora,nato aby sa sanie vyčistilo trebárs v techn.benzíne
Prípravok je špeci na sania v dieslovom motore, následne ked motoru pritrúbiš ,zbadáš ,že zázračne prestal dymiť a "rady" od mechanikov,že treba meniť trysky sú zbytočné....http://www.webareal.sk/extraolej/eshop/ ... sel-motora Pokial máš problémy s STK kvôli emisiám,tento prípravok ti výrazne pomôže,samoška prečisti aj váhu vzduchu.....Teda: čistá funkčná váha vzduchu, čisté sanie, naftu poštekliť terbárs VIF-om alebo castrol TDA a neni boha aby starý diesel neprešiel stk kvôli emisiám...

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Sobota, 1. Septembra 2012, 08:48

no neviem ale urcite by som radsej sanie rozobral a ten bordel vyhodil ako ho prehanat motorom, kde akurat moze spôsobit väčšie opotrebenie pri tom spalovani toho svinstva naraz...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných