... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

revenge
Kraj: Trenčiansky

Re: [F11 535i] Alpinweiss - Bye bye biela plečka

Štvrtok, 12. Marca 2015, 14:21

Kokos nikto si tu nehoni nad kolesami,ale jeden tu napise ze nie je ochotny investovat do kolies a tristo ritolezov hned za nim jak dementi sak si ludia kupujte co chcete ale načo pisat dookola že si niečo nekupim,to je už horšie ako si niečo kupit a vsade sa stym chvalit.
Vomack:Keby tu bol normalny admin tak už si davno v pici aj s tou tvojou sebrankou...Vysmievat sa niekomu koli autu to už chce vázne sa nad sebou zamysliet...

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 12. Marca 2015, 14:39

Tebe frajer nedal alebo co si taky nervozny? Fakt mi uchadza ta pointa, nad ktorou sa rozculujes. Chalan povedal, ze na zimu nepotrebuje uberdisky a strhla sa tu diskusia. Zrazu nabehnes a zacnes mu nadavat do 70 rocnych dedov a obmedzencov. Nechapem co ta to tak sere....
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 12. Marca 2015, 14:47

disky nikoho nezaujímajú - skúsme to porovnanie s Audinou :)

p.s. osobne by som volil na F10 na zimu klasické 17" original disky

revenge

Štvrtok, 12. Marca 2015, 14:55

ROKI49 napísal:
Tebe frajer nedal alebo co si taky nervozny? Fakt mi uchadza ta pointa, nad ktorou sa rozculujes. Chalan povedal, ze na zimu nepotrebuje uberdisky a strhla sa tu diskusia. Zrazu nabehnes a zacnes mu nadavat do 70 rocnych dedov a obmedzencov. Nechapem co ta to tak sere....

Do obmedzencov som nikomu nenadával a na vek som sa pýtal,prosím ta neprekrúcaj...

voMacK
Auto: G31 540i

Štvrtok, 12. Marca 2015, 17:05

revenge napísal:
Do obmedzencov som nikomu nenadával a na vek som sa pýtal,prosím ta neprekrúcaj...

revenge napísal:
Ty mas kolko rokov kamarat typujem ta tak na 72 +- zato ze nie si ochotny investovat do niečoho čo ma niekto iny ako konicek a ma radost s toho ako auto vyzera je tvoj problem.
Ale na slovensku su proste obmedzeny ludia...

:-s
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Štvrtok, 12. Marca 2015, 21:53

Lipo69 napísal:

Je tam par veci co sa mi nezda ....Audi tam vyhrava na vsetkych stranach ale nakoniec uzna ze prevodovka, jazda a odhlucnenie je lepsie v BMW tak tomu nechapem plus interier aj exterier je otazka vkusu (kazdemu sa moze pacit viac nieco ine) ....motoricky tie auta vobec neporovnaval ....tak neviem .....skoda ze ja to osobne nemozem posudit kedze s tymito autami nemam skusenost, asi cas nastivit autosalon :smile:

No ved prave ani mne sa ten test nezda... Ale ze vraj ta A6 prenasa neprijemne rany do podvozka ak nie je na top ceste.. Exterier sa mi paci viac na F10 ale interier zase na A6 bola by to konecne poriadna zmena od BMW.

banned

Štvrtok, 12. Marca 2015, 22:13

a tebe co schvalili dalsi uver, ked vymyslas nove auto empowerik?
banned... ...connecting people :)

cptObvious

Štvrtok, 12. Marca 2015, 22:27

Chybal som vam? :mrgreen:
Prílohy
ice_age_2_vulture_birds_wallpaper-1152x864.jpg

cptObvious

Štvrtok, 12. Marca 2015, 22:28

banned napísal:

Asi dosli tantiemy z Fantozziho :-"

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 13. Marca 2015, 00:46

banned napísal:

No zalozil som rodicovsky barak... :-k

mexican
Autor témy
Auto: modré géčko

Piatok, 13. Marca 2015, 11:16

Milí onanisti, ktorí si chcete prečítať porovnanie F11 vs. A6, spravím vám také krátke zhrnutie. Pôvodný plán bol taký, že porovnanie spravím detailne, ale to by vydalo asi na niekoľko strán, tak ako rýchlo som ho začal spisovať, tak rýchlo som s ním skončil.

Motor: 3,0 TDI vs. N55 porovnávať jednoducho nejde. Výkonovo mi 180kw úplne postačuje. Pri rovnakých trasách ktoré som jazdil s F11 a teraz jazdievam s A6 mám dlhodobú spotrebu o 2 litre nižšiu (9,7 vs. 7,7). Keď sa k tomu priráta o 5L väčšia nádrž v A6, tak mám reálne o cca. 220km vyšší dojazd na jednu nádrž.

Prevodovka: Spočiatku som bol voči dvojspojke mierne skeptický ale teraz musím povedať, že nie je to vôbec zlé. Plynulosť rozbehov a radenia je porovnateľná s hydromatom. Akurát tam chýba ten gumový pocit preklzujúceho meniča. Niekedy pri manévrovaní na parkoviskách po preradení z D do R to trochu cukne pri rozbehu. Ekonómiu jazdy s jedným alebo druhým priamo porovnať neviem, lebo by bolo treba porovnávať rovnaké auto s rovnakým motorom len s inou prevodovkou.

Hlučnosť: A6 má lepšie odhlučnený motor, F11 má lepšie odhlučnený podvozok. Na podvozku sa do určitej miery prejavuje to, že je vzduchový, ale ani v prípade Mercedesu nie je vzduchový podvozok extra tichý. Aj na F11 kde bola zadná náprava vzduchová bolo počuť že rázy zozadu sú hlasnejšie než zpredu. U A6 je naviac aj o dosť viac počuť hluk od pneumatík. Ozvlášť markantné je to na horších cestách s drsným asfaltom. Na dialniciach s kvalitným povrchom to problém nie je.

Pohodlie: F11 má celkovo mäkšie naladený podvozok a mäkšie sedačky. Ono nie vždy mäkšie sedačky sú lepšie ale v tomto prípade musím uznať, že comfort seats boli lepšie. Bočné vedenie na sedáku má ale lepšie A6. Sedel som aj v comfort seats v A6 a sú rovnako tvrdé ako moje športové, t.j. tvrdšie než comfort seats v BMW.

Asistenčné systémy: ACC mi v A6 pripadá inteligentnejšie než v F11. Systém udržovania v jazdných pruhoch vie robiť aj korekcie volantom, pri BMW iba trasie.

Interiér: Či sa páči alebo nie, je hlavne subjektívna záležitosť. Nemôžem povedať, že by sa mi introš v BMW nepáčil ale vždy keď som na chvíľu presadol do F11, tak mi to tam pripadalo byť tak trochu zastaralé. Drevený obklad má OOOO naozaj drevený a nie plastový ako BMW. Ja mám síce v aute česaný hliník, ale v showroome som videl aj drevené.

Ak mám hodnotiť celkový prvý dojem, asi by som nedokázal rozhodnúť či je lepšie jedno ale druhé. Pri dlhšom používaní jednoho či druhého auta som si ale všimol, že je kopec detailov, ktoré sú v OOOO dotiahnuté dokonca a v BMW sú iba niekde na polceste. Uvediem zopár príkladov:

- Prehrávanie MP3 z USB. iDrive prehráva vždy jeden zvolený adresár dokola až do blba. MMI po prehratí jednoho adresára automaticky preskočí do ďalšieho (podľa abecedy). Neviem čo je na tom zložité naprogramovať to takto aj v iDrive. Možno sa to medzičasom v novších modeloch zlepšilo.
- Sklápanie spolujazdcovho zrkadla pri cúvaní. Zrkadlo sa v OOOO pri zaradení R sklopí a ostane sklopené aj po zaradení D až dokým sa nedosiahne určitá rýchlosť, čo je užitočné hlavne pri manévrovaní napr. pri obrubníku. BMW pri zaradení D zrkadlo zdvihne hneď hore. Ako malý bonus má A6 ešte tú možnosť, že to sklopené zrkadlo si môžem ešte ručne dojustovať do polohy aká mi vyhovuje a ostane to zapamätané.
- Automatické sklápanie celých zrkadiel po zamknutí. Sklopené zrkadlá sa u A6 vyklopia až po naštartovaní a nie po odomknutí ako u F11. Čiže ak zamknem auto a potom sa do neho pre niečo vrátim, tak pri odomknutí a opätovnom zamknutí zrkadlá ostanú po celý čas v sklopenom stave.
- A6 si vie automaticky nastaviť aktuálny čas na hodinách cez GPS.

A tak by sa dalo pokračovať ďalej... Samozrejme sú niektoré veci, ktoré má BMW spravené lepšie.

Môj záver je teda takýto:
Ak ma olympiáda ničím výrazne nenaserie, tak ďalšie auto bude zase z Ingolstadtu. V opačnom prípade pôjdem vyskúšať medvede prípadne nejakú ryžu :D
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

mexican
Autor témy
Auto: modré géčko

Piatok, 13. Marca 2015, 11:24

Zabudol som ešte na jednu vec

kvatro vs. iksdrajv: Biela plečka síce bola zadohrab takže z pohľadu šoféra porovnať neviem, ale začiatkom roka keď u nás snežilo dal som s jedným tunajším majiteľom E60 530xd šprinty na snehu a bohužial pre neho sa iksdrajv neukázal ako lepší. Skôr naopak.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

ROKI49
Auto: G20 330i

Piatok, 13. Marca 2015, 11:34

mexican napísal:
keď u nás snežilo dal som s jedným tunajším majiteľom E60 530xd šprinty na snehu a bohužial pre neho sa iksdrajv neukázal ako lepší. Skôr naopak.

Pravnicek len nevie kerovat, takze tento test stoji za kokot :mrgreen: :mrgreen:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

bruno75

Piatok, 13. Marca 2015, 12:21

Nie, ze by sofer dotycneho iksdrajvu nevedel karovat, ale tento drag-race nebol zrovna spravodlivy....
1) provnavane E60 530xd LCI 173 kW (2007) vs. Audi A6 3.0TDI quattro 180 kW (2014)
2) generacny rozdiel x-drive vs. quattro
3) rozdiel 6-st. hydromenic vs. 7-st. dvojspojka
4) OOOO mala cast stopy v cerstvom snehu, zatialco E60 isla obe jazdy po ujazdenom / ciastocne zladovatelom snehu
5) pri zapnutom DSC este E60 +/- drzala krok s OOOO (O.K. bola trochu vzadu...), nakladacku od quattra dostala az pri vypnutom DSC

relevantny test je mozne urobit len s autom tej istej generacie a vykonu , t.j. s F10/11 530xd - Matus, buducu zimu si to mozes s mexikanom rozdat... :mrgreen:

toto bolo iba zahrievacie kolo...

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 13. Marca 2015, 12:46

Vsak ale Jorge uznaj, ze porovnavat sa s Pravnickovym vehiklom je ako ist sa nahat s vozickarom, ktory je slepy a naviac retardovany [nieco ako Roki]... ](*,)
Mal si spravit porovnanie iks drajv vs. kvatro s Matusovou pleckou..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 45 neregistrovaných