... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 22
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Re: [DIY] "Oklamanie" záťažového snímača Airbagu...

Pondelok, 4. Októbra 2010, 13:19

Ja idem zajtra trasu Bratislava - Budkovce - Liptovský Mikuláš navečer takže ak si vezmem veci a prídeš do LM na počkanie spravím

Slafino
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 4. Októbra 2010, 18:15

Diki za snahu, ale do LM je to nejak daleko, inac na konci mesiaca idem do ZA, tak ak niekto zo ZA to vie nech sa mi da vediet!!!
cakam na dalsie ponuky!!!

Canonak1
Auto: BMW E46 318i
Kraj: Košický

Utorok, 5. Októbra 2010, 18:36

Caute chalani. Mam E46 318i (r.v.1999)Tiez mi svieti kontrolka airbagu tak som pred casom zasiel na diagnostiku kde mi chalan povedal ze je vadna kontaktna folia v sedadle spolujazdca.Chybu zresetoval a kontrolka prestala svietit. Ostalo to tak asi 2 tyzdne kym som nepohol sedadlom, resp. si nan nesadol ked musela odsoferovat priatelka. :D Kym na sedadle spolujazdca sedela ona, bolo vsetko OK. Tak mi to nedalo a dal som sa do rozoberania sedadla aby som zistil co take moze na tej folii odist ked to funguje skoro ako obycajny spinac s rozdielom ze zatazou meni odpor.Vedu k nemu 2 kontakty - proste jednoducha vec.Jedine co tam moze byt problem je ze folia je prelomena a tym padom tam nie je kontakt. Demontoval som sedadlo a odcalunil sedak.Robotu mi este stazoval fakt ze sedadla mam vyhrievane a musel som davat pozor aby som neposkodil výhrevnu spiralu. Vybral som kontaktnu foliu a dal sa do merania.V priechodzom smere mala folia odpor 1,44 M ohma v opacnom nekonecno. Po zatlaceni niektoreho z kontaktov odpor rapidne klesol a pohyboval sa v rozmedzi cca 20 - 120 k ohm - zavisi od sily zatlacenia.Presiel som vsetky kontakty, foliju kadejak ohybal a kontakt mala stale.Ani pod lupou som nenasiel ziadnu prasklinu.Podla mna je OK.Premeral som aj vsetky kable ku jednotlivym konektorom a vyzera byt vsetko OK.Jedina vec ktora ma napada je len kabel ktory ostava po odpojeni sedadla v aute a vychadza spod koberca, neviem kam presne vedie, cize ten som zatial nemeral.A ked tak rozmyslam tiez sa mi nezda ten odpor.Ze by bola vadna ta dioda? Je fakt ze v priechodzom smere by mala mat niekolko ohmov nie mega... :-k skusim to este pozriet a dam vediet ak bude nieco nove. A ak si nepomozem odrbem to tou schemou od vas.Aj ked mi nemusi pomoct ak je kabel prelomený pri koberci. Aj tak vdaka za rady. Som rad ze funguje takato stranka =)
Prílohy
ABG005.JPG
ABG004.JPG
ABG003.JPG
ABG002.JPG
ABG001.JPG

Slafino
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Žilinský

Utorok, 5. Októbra 2010, 19:00

No super si to tu nafotil, len dufam, ze sa ti to podari vyriesit. Potom daj vediet ako si to vyriesil! Mne tiez zacal svietit airbag a dufam, ze sa tu najde niekto, kto je z Oravy a okolia a pomoze mi to opravit. Inac po tej oprave co tu chalani pisete dufam budu fungovat airbagy, kedze ked svieti nemali by fungovat. Diki za rady a ponuky na opravu!!!

profor

Utorok, 5. Októbra 2010, 21:02

Ach čo to trepeš že nefunfuju...to to tu nečítate? ani trochu? a keď si z takej diaľky, objednaj si cez napr sos súčiastky a ideš.

Canonak1

Streda, 6. Októbra 2010, 17:45

Takže dnes som skontroloval aj zbytok kabeláže,ale chybu som zatiaľ nenašiel.Všetko sa javí v poriadku.Čiže asi na to pôjdem vylučovacou metodou. Odpojil som foliu a nahradil ju diodou a rezistorom. Pojdem na diagnostiku a uvidíme ako sa to bude správať. Ak bude OK tak je jasné že je v čudu folia. Ak nie... ](*,)

profor

Streda, 6. Októbra 2010, 17:48

Inak tú fóliu je prakticky nemožné diagnostikovať :)

Canonak1

Streda, 6. Októbra 2010, 17:54

No to je mi jasné že konkrétne fóliu nie keďže v tom obvode je viac vecí. Ja len dúfam že mi ten somár technik povedal minule dobre a problém nie je niekde úplne inde. Apropo chcel som len tak zo zaujímavosti skontrolovať aj kontakty na tej piropatrone len neviem aké je jej aktivačné napatie, bál som sa aby som to nechtiac neodpálil merákom.

profor

Streda, 6. Októbra 2010, 21:40

No má cca 4 ohmy, ale neviem, asi netreba veľký prúd na odpal. radšej to nechaj tak :) skôr vieš ako to odmeraj?
odpoj jeden kábel z predpínača, napr na strane auta a meraj miliampérmetrom prúd a ak budeš detekovať malé impulzy, vieš že je ok.

Canonak1

Štvrtok, 7. Októbra 2010, 20:28

No tak by to šlo, len asi tým pádom na isto pripíšem ďalšiu chybu ktorú vyhodí na diagnostike (napínač pásov), jedine že by som to spravil tak aby sa neprerušil kontakt ešte pred zastrčením klúča do zapalovania, ani potom.
Apropo kamoš mi dnes volal že trafil zadným pravým kolesom obrubník a strelili mu airbagy na pravej strane aj napriek tomu že kontrolka airbagov mu už pred tým svietila lebo vo volante mu chýbal airbag. Čiže ak svieti kontrolka airbagy sú funkčné ak si ovšem systém nezisťuje o akú chybu presne ide,(podľa mňa rozlišuje závadu) teda čo ju konkrétne zapríčiňuje a na základe toho vyhodnocuje či strelí alebo nie...som trochu na pochybnostiach či za každých okolností strelí.

profor

Piatok, 8. Októbra 2010, 13:28

ale šak samozrejme, čo by to bola za kktina keby ti prestal fungovať celý systém? to by si nemohli dovoliť...

ach tie fámy čo o tom kolujú... :D

Ale som rá že kamoš zobral obrubník, aspon je v tom jasno :D

Canonak1

Sobota, 9. Októbra 2010, 11:32

No aspon je v tom jasno. Ale tak dost drahe zistenie, kedze aj elektron je v tahu+airbagy...

alfi666

Pondelok, 11. Októbra 2010, 10:17

Na VW group airbagy nestrelia ked kontrolka svieti... odskusane ... dokonca na vacsine aut to tak je... zrejme zavisi od typu chyby...

Ja osobne by som to ale nechcel riskovat ci strelia alebo nie kvoli blbej decke v sedacke ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

profor

Pondelok, 11. Októbra 2010, 10:23

to je nejaka kktina ne?

alfi666

Pondelok, 11. Októbra 2010, 10:29

Preco by bola?... Airbagy niesu zivotne dolezita cast auta ako trebars brzdy - dokonca sa da povedat, ze su doplnkova vybava (donedavna to tak bolo doslova) ;)
Airbag svieti oranzovou kontrolkou (u BMW dokonca cervenou) cim ta upozornuje, ze v systeme je problem.. ked ho neodstranis, tak proste ten system nepojde... jednoduche...

Zober si pripad, ze je v systeme nieco porusene, trebars senzor nefunguje spolahlivo... tak si predstav, ze taky senzor by nespravne zareagoval a len pri prudsom brzdeni alebo hocijakej nestabilite by aktivoval airbagy ktore by ti strelili priamo do ksichtu.... co myslis aku sancu by si mal zvladnut riadenie? ;)

Nespolahlive Airbagy su horsie ako vypnute airbagy... a preto to vacsina automobiliek riesi prave tak, ze ich v pripade poruchy deaktivuje uplne.
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 22

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní