... všetko o BMW ...
serb napísal:Caute.
Mam BMW 530d XD, r.v. 2005, model 2006.
Auto je cerstvo kupene a myslim ze je nieco v neporiadku s automatickou prevodovkou.![]()
Casto sa stava to, ze idem konstantnou rychlostou (napr. 105kmh) a neustale mi skacu otacky ... naprv 1300, potom 1500.. a stale dookola. vypada to, ze prevodovka neustale meni medzi dvomi prevodovymi stupnami... ako keby sa nevedela rozhodnut ktory zaradit![]()
Je to moje prve auto s automatickou prevodovkou, takze neviem ci je to chyba... no sedliacky rozum mi hovori ze nieco bude asi v neporiadku.
mate s niecim podobnym skusenosti?
serb napísal:auto bolo vyrobene v poslednom kvartali roku 2005. je to vraj uz modelova rada 2006. FL bol od roku 2007, nie ?
deje sa to ak pri zapnutom tempomate ,aj pri drzani plynu. ale iba pri urcitej rychlosti a otackach. ako pisem..medzi tymi otackami cca. 1300-1500.
jajo napísal:Mne tiež kolíšu otáčky, ale len keď idem do prudkého kopca. Ale keď viac pridám plyn tak sa to ustáli. Ono to skôr dusí. Príde mi málo cca 1200 otáčok hore kopcom a ešte plné auto. E61 530xd automat. 2006. 195 000.
Diagnostika ok. Aj dpf nový. Olej som ešte nemenil, pretože mi to pár ľudí nedoporučilo.
voMacK napísal:modelova rada 2006 znamena predpokladam, ze ma uz kartu miesto klasickeho kluca :)
kedze v 9/2005 sa prestali do E60, 61 robit spinacie skrinky na kluce
blavak1 napísal:
Na BMW M5 R.v 2006 mám kľúč :)
MateX3 napísal:
Tých "pár ľudí" sa treba spýtať, či odporúčajú vymeniť celú prevodovku. 10 výmen oleja prevodovky aj s filtrom stojí toľko ako prevodovka. Keď neposlúchneš tých ľudí, môžeš ušetriť... :-)
jajo napísal:Napr. V Bavarii Žilina olej v prevodovke menia len na vlastne riziko. Už tu bolo písané veľa krát ako sa môžu pri výmene filtra dostať železné piliny do oleja a kedže sa ten olej nedá vymeniť celý tak to tam môže ostať. Neviem. Nechcem mudrovať.Každopádne pôjdem za niekym čo sa tomu venuje,nech to kukne. nepoznáte niekoho v okolí Žiliny?