... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
DERFO318
Autor témy
Auto: BMW E36 1.8i
Kraj: Žilinský

PRERABKA HALOGENOV NA XENON E 39

Nedeľa, 29. Augusta 2010, 18:54

AHOJTE ,nieje mi jasne čo všetko je potrebne na zapojenie a vymenenie halogenov za xenony , vymena svetiel to je jasne + vybojky, ostatne neviem ,potom ma zaujima či ma nebudu drbkat policajti ,chcem použit origo pred face svetla s čočkou ,su potrebne ostrekovace alebo niečo ešte k tomu aby som nemal problem , vdaka za rady
ex bmw e36 1.8i limo
ex bmw e39 2.0 limo
Bmw e36 1.8i limo

VLADKY242

Re: PRERABKA HALOGENOV NA XENON E 39

Nedeľa, 29. Augusta 2010, 20:53

mal by si mať ostrekovače svetiel a automatiku na nastavenie svetiel :wink:

DERFO318
Autor témy

Pondelok, 30. Augusta 2010, 13:03

ta automatika sa da dorobit , ak ano čo to obnaša
ex bmw e36 1.8i limo
ex bmw e39 2.0 limo
Bmw e36 1.8i limo

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 30. Augusta 2010, 21:31

druhy LCM, veľa kablov na napravy, kodovanie druheho LCM a...ostrekovače, nastaviť GM na ostrekovače svetiel takže kodovanie, nove čerpadielko na ostrekovače...

DERFO318
Autor témy

Streda, 1. Septembra 2010, 09:13

DAKUJEM za pomoc a rady asi si to radšej rozmyslim je toho až až
ex bmw e36 1.8i limo
ex bmw e39 2.0 limo
Bmw e36 1.8i limo

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 01:20

VLADKY242 napísal:
mal by si mať ostrekovače svetiel a automatiku na nastavenie svetiel :wink:

sorry,ze sa pytam,,,ale preco musia ist ostrekovace svetiel ak sa prerabaju svetla na xenon????tomu nerozumiem,
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 13:19

gomez89 napísal:

sorry,ze sa pytam,,,ale preco musia ist ostrekovace svetiel ak sa prerabaju svetla na xenon????tomu nerozumiem,

pretože ak chceš mať legálne xenónové svetlomety musíš mat gyroskopické nastavenie výšky svetiel podla zaťaženia auta a ostrekovače svetlometov aby svetlomet bol čístý a číry , keby bol celý špinavý , môže vznikať efekt tzv. oslepovania protiidúcich vozidiel , je to tak vo výhláške a je to povinnosť pri používaní xenónov. A samozrejme svetlá v čočke :)

gomez89
Auto: E39 530dA

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 14:40

ahaaa...teda,ak tomu dobre rozumiem,auta,ktore nemaju ostrekovace svetlometov,a maju xenony,nemaju ho legalne,ano??
a ak niesu cockove svetla,len klasicke?nebude to mat taky ucinok,teda tie luce nebudu dopadat na vozovku,akoby mali?
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 17:15

ano , bez cocky je xenon ako baterka ledkova ktoru ti niekto svieti do oci 10cm pred tebou .. oslepujes vsetkych protiiducich a pokutka by bola velmi rychlo na stole tiež.

El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 17:26

... to však nebráni polovici majiteľov BMW a aj ďalších značiek, ako si môžeme denno-denne na cestách všimnúť, si tie dofušované xenóny dať. Tiež som kupoval auto s takým "apgrejdom".
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 17:36

prerabania halogen svetiel na xenony je nelegalne, ci uz mas vsetky vyssie popisane veci [sosovkove svetlo, gyroskop. nastavenie, ostrekovace...]; alebo nemas..prosto vo vyhlaske jasne stoji, ze svetlo musi byt homologizovane, a tym ze si tam dorobis tieto veci tu homologizaciu neziskas :)
cize..ak si dorobis vsetko co treba a dobre si skryjes ballasty nemal by si mat u policajtov problem, lebo vacsina z nich stejne tejto problematike prd rozumie...ale na STK uz mat problem budes [cize si nachsytaj extra 20 eur pre uja technika]. a ked si uz tie veci dorobis radsej si v aute aj schovaj tlacitko na nastavenie naklonu :)
inak pokuta za xenony je 300e a odobratie TP.
ak ta s tym chytia napr v rakusku tak sa nedoplatis, dokonva ti mozu zobrat auto, ak nemas na zaplatenie pokuty daju ti ho po uplynuti urcitej lehoty do drazby :)
Mal som HIDky na predch. aute a celkom dost som o tom cital...plus skusenosti s chlpatymi a na STK...
ak ti to stoji za to riziko; chod do toho ale prosim aspon si tie svetla poctivo sprav...hlavne ich nepchaj preboha do parabolickeho svetla..lebo to kurefsky oslepuje proti iduce auta!!
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

airbone
Auto: F25 X3

Štvrtok, 16. Septembra 2010, 23:10

voMacK napísal:
prerabania halogen svetiel na xenony je nelegalne, ci uz mas vsetky vyssie popisane veci [sosovkove svetlo, gyroskop. nastavenie, ostrekovace...]; alebo nemas..prosto vo vyhlaske jasne stoji, ze svetlo musi byt homologizovane, a tym ze si tam dorobis tieto veci tu homologizaciu neziskas :)
cize..ak si dorobis vsetko co treba a dobre si skryjes ballasty nemal by si mat u policajtov problem, lebo vacsina z nich stejne tejto problematike prd rozumie...ale na STK uz mat problem budes [cize si nachsytaj extra 20 eur pre uja technika]. a ked si uz tie veci dorobis radsej si v aute aj schovaj tlacitko na nastavenie naklonu :)
inak pokuta za xenony je 300e a odobratie TP.
ak ta s tym chytia napr v rakusku tak sa nedoplatis, dokonva ti mozu zobrat auto, ak nemas na zaplatenie pokuty daju ti ho po uplynuti urcitej lehoty do drazby :)
Mal som HIDky na predch. aute a celkom dost som o tom cital...plus skusenosti s chlpatymi a na STK...
ak ti to stoji za to riziko; chod do toho ale prosim aspon si tie svetla poctivo sprav...hlavne ich nepchaj preboha do parabolickeho svetla..lebo to kurefsky oslepuje proti iduce auta!!

Dobra rec. Xenony bud origo, alebo serte na ten tuzing. Neznasam tieto dorabky, co mi svietia do oci. Minule som skoro prevalcoval cyklistu, lebo ma oslepil jeden taky tuzer s dorabanymi srackami (bol to vw golf). Svietil na fialovo a do neba. Zobral by som mu auto a dal ho zosrotovat na kusy..... Keby som bol fizel, posvietil by som si extra na takychto a bral technicaky jedna radost.... :D

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 17. Septembra 2010, 05:14

hej v golfoch je tento jav asi vidiet najcastejsie, sopliak si kupi auto za 2 tisic eur a pod ho silno tuningovat...tak z dalsej vyplaty kupi HIDky a ma v p..., ze tym oslepuje ostatnych ucastnikov, hlavne nech ta jeho kara BRUTALNE svieti!
vrchol bol, ked som pred casom v TN stretaval s HIDkami Skodu 120!!!! :o
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Septembra 2010, 12:06

Nielen hidky oslepuju,stači aby sina oktavii,alebo fabii zle nadstavil kolečko vo vnutry ked ma zatažené auto,a oslepuje to ako aj hidky....tak ked xenony tak poriadne......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Patricius

Piatok, 17. Septembra 2010, 12:41

TT-SIMIK napísal:
... ked xenony tak poriadne......

hypoteticky...mám auto s halogénom a chcem xenón, zoberiem ten istý xenón(z identického modelu - nový, z vrakáču, a pod) a nahodím komplet sadu na svoje auto...toto je legálne? Nemyslím nejaké maskovanie...ale aj legislatívne.
(Myslím napríklad e39 bez a s xenónom)
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných