... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk
 
Atavius
Autor témy
Príspevky: 4
Registrovaný: 11.9.2011
Kraj: Trenčiansky

Pomoc s kúpou Z4

Utorok, 4. Októbra 2011, 16:13

Nazdar,
zaujímal by ma Váš názor na túto konkrétnu Z4 http://www.autanet.cz/auto-5247403/bmw-z4-roadster-hardtop-strecha-2-5i-serviska.html . Cenovo mi príde vďaka tej výbave veľmi zaujímavá - hardtop + dvoje disky v cene + rok záruka na technický stav, avšak až na toľko, že je mi je to trocha podozrivé. Viete poradiť na čo si pri kúpe Z4 dávať pozor? respektíve taktiež by ma zaujímalo ako sú na tom s cenou náhradné diely na tento 2003 model.

Za akékoľvek názory vopred ďakujem.
 
Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Príspevky: 1610
Registrovaný: 5.5.2011
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Wien

Re: Pomoc s kúpou Z4

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 10:33

Nazdar a vitaj na fore ;)

pri Z4 si treba dat pozor hlavne na zadne tlmice, tie odchadzaju uz pri 60t. km - samozrejme podla toho ako sa s tym jazdi, dalej skladacia strecha zvikne zatekat, hlavne pri modeloch pred faceliftom(2006), takze poriadne skontroluj kufor ci nieje mokry etc. Potom samozrejme este vela veci, takze ak vies po anglicky tak odporucam si precitat toto:
http://www.z4-forum.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=21281

Podla inzeratu sa da len velmi tazko povedat, ci je auto dobre alebo nie. Ten prvy majitel sa mi moc nezda, kedze auto je z 2003, krajina povodu je Nemecko a teraz sa to predava v Cechach?? To by znamenalo minimalne 2. Tu zaruku by som tiez nebral moc vazne. Poprve bude to iba zaruka u nich, takze ak s tym nieco bude, budes musiet ist do Ciech. Teraz si predstav, ze auto bude nepojazdne, zaplatis si odtah do Ciech? Potom tam bude samozrejme strasne vela vynimiek na co sa ta zaruka nevztahuje a koniec koncom ta v podstate poslu do p... Ano existuju vynimky, kde mozno nieco taketo funguje, ale to su vynimky. Ak chces zaruku, kup auto od BMW a ti ti daju zaruku v celej Europe. Dalej tam je napisana servisna knizka, ale nie v akom stave je :) Takze je mozne ze to bolo servisovane tak do 60tis a potom tam uz nic nieje, respektive bude chybat kazda druha vymena (ta je kazdych 25tis kilometrov). Na co sa treba pozriet su hlavne insekcie, neviem sice kedy presne sa pri "normalnom" Z4 robia, ale mali by byt minimalne 2 zapisane v knizke. A este nakoniec, aj ked bude servisna plna, poriadne ju skontroluj, v poslednej dobe sa celkom rozbehol obchod s knizkami, kde potom predajca pretozi kilometre a rozpise na novo kilometre.

Sorry, ze sa rozkecavam, ale celkom dlho som rozmyslal nad Z4 a tak ti poradim ist do nejakej po facelifte (2006+). Ma to viac dovodov, prvym je samozrejme vek auta. Myslim ze by som nesiel do "sportoveho" auta ktore ma viac ako 4 roky (samozrejme ak nejde od klasiku typu GT40, Ferarri Daytona a pod ). Po druhe facelift odstranil urcite vacsinu chronickych chorob, ktore Z4 mala. Po tretie mali po facelifte Z4-ky ovela lepsie motory. Mensia spotreba a lepsi vykon. Ked si kupis dobry 2007 3.0si nebudes lutovat!

Tu je link na topic kde sa riesili nejake Z4 - bmw-nakupna-poradna/z4-t47512.html
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava
 
Atavius
Autor témy
Príspevky: 4
Registrovaný: 11.9.2011
Kraj: Trenčiansky

Re: Pomoc s kúpou Z4

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 11:48

Diky za info. Troška som ešte hľadal a narazil na túto http://www.aaaauto.sk/sk/bmw-z4/car.html?id=2164628&make=15&model=1203 Aj keď automat s 3litrom sa mi zdá troška zbytočné/šialené... Tá kúpa ojazdeného od BMW funguje akým spôsobom, respektíve ako je to cenovo v porovnaní s autobazárom/priamou kúpou ?
 
Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Príspevky: 1610
Registrovaný: 5.5.2011
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Wien

Re: Pomoc s kúpou Z4

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 14:03

Zalezi, ale vseobecne sa da povedat, ze auto som priamo od BMW je drahsie, ale osobne si myslim, ze aj v lepsom stave, kedze si dovolia na to dat zaruku. Taktiez su velke rozdiely, aku zaruku od nich dostanes. Napriklad pri premium selection si mozem byt celkom dost isty, ze auto nebolo burane, ze ma nabehane tolko co ma na tachometri etc. Treba zvazit, ci si za take nieco radsej priplatis alebo si tie extra peniaze radsej odlozis na pripadne opravi.

Vseobecne sa EUROPlus zaruka (klasicka zaruka od BMW pri ojazdenich autach) vztahuje na vsetky elektronicke a mechanicke casti auta okrem gum, brzd a ostatnych spotrebnych casti auta.

Viac info o premium selection sa mozes docitat tu: bmw-nakupna-poradna/premium-selection-t51648.html pripadne na stranke BMW http://www.bmw.sk/sk/sk/usedvehicles/pr ... imits.html
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 28 neregistrovaných