... všetko o BMW ...
.. tak sa na vás obraciam znova s mojím nekonečným problémom. Auto išlo pred výmenou spojky dobre ale bolo citiť ako niekedy hlavne pri vyšších otáčkach preklzuje a samozrejme zaberala už trošku vyššie. Nič nevybrovalo ani nekopalo. Tak som objednal novú spojkovú sadu SACHS. Ked som to rozobral lamela bola pekne zaleštená a prítlačak značke opotrebovaný. Ložisko snad už ani nebolo ložiskom .. Čo sa zotrvačníka týka, modlil som sa aby nebol rozsypaný a na moje prekvapenie bol v celku dobrom stave. Vymenil som teda spojku a poskladal. Ešte upozorním že bolo rozdrbané stredné uloženie kardanu a hardyna mala čo to za sebou, išlo nové teda aj to. Po poskladaní som sa už nevedel dočkať skušobnej jazdy. Na moje sklamanie ked som cuval z garaže spojkový pedal kopal a auto akoby skackalo. Dal som teda par km skušobnej jazdy no neprestalo to. Nasledovalo ovzdušnenie celeho systemu a tu nastal zadrhel, spojkový valec na prevodovke sa zavzdušnil a nebolo možné to ovzdušniť, pedal spojky ostával na podlahe a ja som bol bezradný. Nakoniec sa mi to však podarilo a pekne sa dalo našlapať. Čím viac sa spojky ovzdušnovala, tým viac vybracie a skackanie pri pohýnaní prestávali. No na jednej hranici to ostalo stáť a nasledné XY krát ovzdušnovanie stým už nerobili nič. Stále to jemne vybruje a má tendenciu skackať pri rozbehu. Už neviem čo by to mohlo byť.