Zdravím, zistil som dnes po nahodnom preverení poistiek že nesedia niektoré podľa čísla na krabičke.
číslo 31 - ma byť 5A - bola tam 25A prepálená číslo 46 - má tam byť 15A je tam 30A čísla 11,12 - maju byť 7,5A mam tam 15A číslo 21 - má byť 5A mám 30A
Prečo myslíte že sú vadne? Zeby to niekomu vypalovalo a takto to ojebal? Mám ich nahradiť za správne? A radšej zobrať kýbel poistiek so mnou keby to prestalo ísť?
Všetko daj tak ako to má byť originál lebo sa ľahko môže stať,že ti začne horieť auto Keď ich bude vypaľovať naďalej tak potom by som začal hľadať problém v káblovačke alebo v systémoch ktoré sú na tých poistkach.
Presne tak som spravil, nevypalilo zatial ani jednzu.. otestovane len kľúčikom v druhej polohe.. a všetko som stlačal čo je elektronicke či ich nevypne.. Hlavne to od čoho boli.
Tie poistky sú tam pre niečo a každá má chrániť pred určitým prúdom a ja osobne si myslím,že inžinieri v BMW ich nadimenzovali správne takže pokým nieje chyba v káblovačke(ošúpaná izolácia, následný skrat) alebo v danej elektronike tak by mali v pohode zvládnuť všetko. Možno len nemal po ruke iné poistky a tak tam pichol aká prišla. Ja by som to spravil len s poistkou na menší prúd ako je dané v schéme na poistkovom dekli.
No neviem podla mna ABS teda brzd system problem alebo dal ake mal ten co ti predal ci kto tak osadzal, kazdopadne dat ake maju byt! a servis navstivit pre istotu.
podla mna sa nic nestane, vymen to za take hodnoty ake maju byt, ale to co popisujes je OK, lebo ked das viac A poistku na mensi prud nic sa nestane, ked to spravis naopak, je problem...
Your car. Your story. So don't let someone else write the book. E46 320d 02" ex E36 323i 96"