bezsirna nafta je napr na OMV znacena ako Premium Diesel a pistol ma na sebe nalepku Sulf-free resp je to na tom vydajnom mieste oznacene
bezsirna nafta je samozrejme drahsia, ale na druhu stranu setri cerpadlo a trysky, hlavne CR su citlive

a potom robi dobry pocit na dusi, kedze setrenie cerpadla a trysiek je taka vec neurcita, resp nevnimatelna pokial sa nieco nedoserie... vykon to nezvysuje, ale mozete mat dobry pocit zo setrenia zivotneho prostredia :)
edit: jo a k tym aditivam, ako som pisal, pouzivam VIF na zaklade nejakeho porovnania, kazdy si moze vybrat ci verit alebo nie
a k parametrom:
penenie nafty, resp zabranenie peneniu aditivom - penenie = vzduch v nafte a to cerpadlo nema rado
zvysenie mazacej schopnosti nafty - to je snad jasne
zvysenie cetanoveho cisla - jednoducho povedane lepsie spaluje
asi vec ktora je ako tak realne vsimnutelna je decentne stichnutie motoru, kedze asi najhlucnejsia cast je vysokotlake cerpadlo a trysky, co je sposobene hlavne zlepsenim mazania cerpadla
cetanove cislo sa prejavi startovanim v skurvenej kose

to je tak asi vsetko co si pamatam este z aplikovanej chemie z vysky :) samozrejme neexistuje aditivum, ktore by rovnomerne zvysovalo vsetky parametre, pretoze komponent aditiva ktory napr znizuje sice penivost na druhej strane znizuje schopnost nafty mazat....atd atd
nech ma doplni popr opravi niekto ak ma ine poznatky, rad si opravim nazor