... všetko o BMW ...
. Diky moc za pomoc

Práve som vyriešil presne tento istý problém na mojej E39 523i. Za studena auto nevedelo udržať otáčky alebo aj sem tam skapalo.. no za tepla išlo bez problémov. Bol som aj na diagnostike a nič nenašla... Auto malo viac mechanikou a nikto mi nevedel poradiť.. Až teraz kamoš vyriešil problém. Zistil že som mal v prdeli "regulačny ventil tlaku". Vo vnutry v ňom je membrána ktora sa časom pretrhla a ventil nasával vzduch kade nemal. Vymenil som ho a odvtedy si auto krasne drží otáčky aj za studena. Nachádza sa pod sanim. Pichnite tam ruku, a ked budete cítiť že vam saje vzduch tak je 100% poškadená membrána vo vnutry a našli ste príčinu. Ak je ventil v poriadku, nesmie v žiadnom prípade vobec nasávať vzduch!matus.kucer napísal:Zdravim, chcem sa opytat ze ci ten ventil (11151703484 ) pasuje aj do 520i ( r.v. november 1999). Take iste priznaky mam za studeneho motora jak sa tu pisalo. Dakujem
djkakadu napísal:Ahojte, nemam ziaden problem, ale ked otvorim viecko na olej tak mi to truby niekde pod saním a chod motora sa nezmeni, mam niekde dierku? Je to problem?