... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
TT-SIMIK napísal:Já psal minimum 7 l. Pán se ptal na cenu a psal, že to bude dávat do BMW v Košicích. Takže asi mu to nebudou dělat s proplachem nebo mezivýměnou, když se to v BMW takhle obvykle nedělá. Celý objem převodovky je 8,5 až 9 l. Při vypuštění a výměně vany se z převodovky dá dostat cca 6 litrů. Něco zůstává ve vaně. Takže na jednu výměnu by mělo stačit těch 7 litrů. Pokud by se šlo do opakované výměny 2x po sobě tak cca 12 litrů. 5 litrů vyteče a cca litr zůstává ve vaně, která se mění. Kdyby to bylo moje auto, tak bych si to doma dělal na2x, mě by dvojitá výměna stačila, v tomto případě by mělo stačit těch 12 litrů (6 litrů první výměna, 5 litrů druhá výměna, 1 litr rezerva), podle mě u druhé výměny z toho více oleje nevyteče než 5 litrů, ale jak píšeš, čím více tím lépe. Určitý objem zůstane v hydroměniči a ten se postupně ředí s novým olejem, který se nedá vypustit. Je to jen o penězích a způsobu výměny. Možná to ve středu budu dělat na X5 F15 3l d, tak napíšu, pokud to dopadne, jak to dopadlo, ale asi jen 1 výměna s vanou.Jojo 7litru bude tak akorat….Ja ti poviem ze 18L je tak aby som bol spokojny a mohol tak zakaznikovy dat auto ze ma dobre vymeneny olej v prevodovke… Ak by si to chcel perfetkne tak 25L….Svoje som robil z 30L aby to bolo jak nova napln…
Informace ze zarukou….
TT-SIMIK napísal:Uvidím jak to dopadne s tou středeční výměnou oleje v převodovce. Prioritně budeme měnit na X5 adblue nádržku, která ukazuje špatně hladinu. To je tak na dvě hodiny. Pokud budeme měnit i olej v převodovce, odměřím, kolik ho vyteklo.Aby si bol v obraze…Ked odsavam(podotykam odsavam) tak z 8HP vide 3,5-4L max..ked das vanu dole tak mozno 1L….Ak by si chcel viac,tak by musela prevodovka byt otvorena 2dni…Aj to ti vide max 6L …
Ale daj vediet kolko ti voslo do prevodovky manualne…