... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Wincenzo
Autor témy
Kraj: Trnavský

Nizky tlak v pneumatikach - Problem

Pondelok, 11. Augusta 2014, 19:26

Zdravim, dnes mi vyhodilo v idrive nizky tlak v pneumatikach, takze som na najblizsej pumpe zastavil, prezrel kolesa, nasledne skontroloval tlak, v pravej zadnej bolo menej, ako ma byt, tak som ju dofukal, potvrdil dofukanie a chyba zmizla.

Po cca 50km opat vypisalo nizky tlak, spravil som rovnaky ukon, no v kazdej pneumatike bol tlak taky aky ma byt, dosiel som s tym domov a nechal auto tak. Vratil som sa o hodinu opat skontrolovat tlak a opat je v poriadku no pocitac stale vyhadzuje nizky tlak.

Vie mi niekto poradit kde moze byt problem? Moze byt nejaka chyba v pneumatike, ina okrem tlaku a preto ju senzor vyhadzuje, alebo sa mi pokazil senzor tlaku?

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Nizky tlak v pneumatikach - Problem

Pondelok, 11. Augusta 2014, 20:20

Wincenzo napísal:
Zdravim, dnes mi vyhodilo v idrive nizky tlak v pneumatikach, takze som na najblizsej pumpe zastavil, prezrel kolesa, nasledne skontroloval tlak, v pravej zadnej bolo menej, ako ma byt, tak som ju dofukal, potvrdil dofukanie a chyba zmizla.

Po cca 50km opat vypisalo nizky tlak, spravil som rovnaky ukon, no v kazdej pneumatike bol tlak taky aky ma byt, dosiel som s tym domov a nechal auto tak. Vratil som sa o hodinu opat skontrolovat tlak a opat je v poriadku no pocitac stale vyhadzuje nizky tlak.

Vie mi niekto poradit kde moze byt problem? Moze byt nejaka chyba v pneumatike, ina okrem tlaku a preto ju senzor vyhadzuje, alebo sa mi pokazil senzor tlaku?

skus to znovu nastavit na dany tlak

Wincenzo
Autor témy
Kraj: Trnavský

Pondelok, 11. Augusta 2014, 20:47

skusal som a stale to iste ](*,)

Užívateľov profilový obrázok
PAN BAAAAAca
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 11. Augusta 2014, 21:17

potom ako pneu natlakujes na spravnu hodnotu, tak si musis nakalibrovat senzor.. cize mu povies, ze dana hodnota, je spravna... stava sa to hlavne ked vymenis pneu, ale tiez sa mi to stalo z nicoho nic

bmw5-e60-e61-f10-f11-f07-gt/e60-hlasi-defekt-t23325.html -> tutoq ;)
bmw e60 550i indivindi '07
bmw e63 650i '07
EX bmw e66 750li indivindi '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 11. Augusta 2014, 22:48

Inak ešte jedna poznámka - ten merač tlaku a signalizácia defektu je určená pre pneumatiky typu run flat. Obyčajné gumy sa správajú trochu inak a tak to môže spôsobovať plané poplachy. Tlak sa nemeria v gume, ale vypočítava sa podľa rýchlosti krútenia kolies - dáta idú zo senzora rýchlosti kolesa, ktorý používa aj DSC - keď sa niektoré koleso točí rýchlejšie, znamená to, že jeho tlak je nižší (aj jeho obvod je menší, takže na prejdenie rovnakej vzdialenosti sa potrebuje točiť viac). Niekedy stačí naozaj ostro vybrať zákrutu, alebo nadskočiť na nerovnej ceste a hlásenie je tu. Keď si odmeral tlak, a je všetko v poriadku, nemusíš robiť paniku. Ak by sa ti to začalo objavovať častejšie, treba pozrieť senzory rýchlosti

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných