Štvrtok, 22. Mája 2014, 00:11
Zeby? Ako je to mozne, ze vela prevodoviek opravime v jeden den, zakaznik pride o 7-8h podla dohody, viaceri tam dokonca sedia az do konca a normalne, div sa svete, chalani prevodovku v tento JEDEN den vyberu, kolega ju rozoberie az do srobika, podrobne sa pozru poskodenia, vymenia sa poskodene veci za nove, lamely alebo sady lamiel za nove, olejove pumpy atd... A este v tento JEDEN den sa prevodovka sama v polsku posklada, ja totiz asi lietam do polska na rakete a este v tento JEDEN DEN urobime tlakove testy, sa dokonca nahodi aj do auta, poriadne ani nevychladne, napusti olejom, diagnostika, adaptacia a este v tento jeden den dokonca aj popoludni o 14h odovzdavame auto zakaznikovi. Zaujimave , ze? Pokial je Ti vobec jasne, ako dlho sa prevodovka vyhadzuje a nahadzuje do auta, a to este sa musi opravit. Podotykam, zakaznici u nas sedia, pokiektori s frajerkami, zenami atd... Aj tieto vidia, ako startujem raketu a odvazam prevodovku :-)
Same vygenerovane chujoviny, ze ma to nebavi uz ani citat a nieto este pocuvat.
Pozri, skoro vsetko som svojich chalanov a kolegu naucil, praca okolo prevodoviek je stale o tom, ze sa ucis a nemozes zastat, lebo vyrabaju sa stale nove a nove typy prevodoviek a robit treba aj tie. My nerobime len ZF, ale aj Aisin, Jatco, Mercedes-Benz, GM, Ford, americke prevodovky atd. Jedine Hondu nie.
Ja nemusim nikomu vysvetlovat a spovedat sa , kde som. Co vies, kedze ma nikto nikdy nevidel, mozno si ludia dopisuju s pocitacom :-)
Skus mi ukazat aspon jeden servis tu na SK a CZ, ktory prevodovku vyberie, rozoberie, opravi, zlozi, nahodi a odovzda auto v jeden den, niekedy dokonca poobede, nie vecer? Poznas taky servis?
Toto nie je frajerina, ale realita. Vies, mna moj ucitel denno-denne 8 rokov buzeroval ako maleho chlapca za kazdu chybicku, co som urobil alebo moji chalani.
Nikto nevidi, ze ja musim ist aj na tovar, lebo keby sme mali cakat, kym nam dojfu casti, no...
Takisto som sa naucil mat skoro vsetky casti prevodoviek na sklade, ak mas vobec pojem, kolko penazi to obnasa. Ja sa na nikoho nehram, ked mi niekto zavola alebo napise rano alebo v noci, vzdy mu odpoviem. Akurat v poslednej dobe uz neznasam vecerne telefonaty ohladom prevodoviek. Snad toto ako servisak chapes.
Nikto nie je bez chyb. Ani my, ani Ty, ani nikto. Ale ako mna a mojich chalanov tu poniektori poosierali, samozrejme vratane TEBA, ako na picu robime, ze ojebavame, ze sme drahi atd... Reklamacii mame naozaj malo, ked je problem v prevodovke, riesime ho. 3 sudy co prebehli za tie dlhe roky sme vsetky vyhrali, samozrejme aj sudni znalci za pritomnosti svedkov z inych servisov prevodoviek uznali, ze sme prevodovku urobili vzdy dobre. Lenze ludia chcu, ked donesu k Tebe auto, aby si im popri tom v cene opravy prevodovky opravil motor, napravu atd... Ludia su neznali, ojebavaju, ale su aj solidni.
Ja nepotrebujem nikoho, aby nan sliedil na dielni ako robime, co tobime, aby na smyklavej podlahe dosiel k urazu a nebudeme predsa poucat ludi, ako opravovat prevodovky.
Toto vsetko pisem bez uražky Teba a ostatnych clenov tohoto fora. Ale niekedy sa to uz proste neda. Ako vidis, tiez viem nadavat ale bezne to nerobim ako vela clenov tu. Moderatorov som upozornoval viackrat, ale maju to v paži.
Pomaly uz budem odmietat robit prevodovky vyberana a vkladane v inych servidoch, lebo vela z nich potom svojou neodbornostou prevodovku poskodia s potom nas ohovaraju. Toto nie je ako napiect rozky. Takisto ked si ludia sami namontuju a drbnu tam hocijaky cim lacnejsi olej, alebo nevycistia sustavu... Alebo zle osadia.
My nerobime preto, aby sme za rok skoncili. Chceme to robit dlho a dobre. Aby boli zakaznici spokojni. Nepotrebujeme sa nabalit a vybodnut sa na to.
Ja tiez pocuvam od zakaznikov, aky je arogantny Simik, takisto dolu pri Komarne vklada jazdene prevodovky z "Talianska" za tazke peniaze, ako v Blave robis na hovno a dokonca jedneho zatvorili, dalsi je nezofpovedny, v Cechach ako v Ostrave ojebavaju, nebudem ani menovat... Takisto ze nodia menice do Holandka a taketo sprostosti. Iba sa vzdy zasmejem. Ako jeden servisak vsetky prevodovky od seba strieka sroby na ruzovo atd.
Kazdy je na nieco odbornik. Ty na BMW, niekto na Audi, niekto robi len elektriku.
A kazdy zanechava za sebou mensi ci vacsi kus prace, ktora je bud na hovno alebo dobra. My sa snazime robit dobru. Ale neznasam, ked z nas tu poniektori robia hovada a pritom u nas ani neboli. Stale investujeme do servisu ako malokto. Kedze robime vela znaciak, mame u nas original diagnostiku na BMW, ( aj najnovsie ) Mercedes-Benz Star, 2x VAS, VCDS, Launch atd... Aktualizacie kupujem, par rokov stare diagnostiky davam prec a kupuju sa nove. Zdvihaky menime pomaly kazdeho 1,5r. Na dielni je vzdy cisto, zivicova podlaha sa umyva a odmastuje vzdy na fajtont v kazdy den.
Velakrat auto odovzdavam alebo preberam po pracovnej dobe.
Ale na co to tu vobec pisem? Myslite si kto chcete co chcete, i ked ma to velakrat naserie rozne premudrele prispevky na nasu adredu, nic s tym neurobim. Preto ked pocujem , ze je niekto z BMW klubu a mame mu robit prevodovku, zjezia sa mi chlpy s rovno velakrat poviem, nebudeme Vam to robit, lebo tu na tomto klube je vela mudrakov, ktori su lepsi ako my, treba sa obratit na nich.
Takze asi tolko k tomu.
A propo - minule som si pozeral Tvoju stranku a nemas tam ziadny nazov firmy (teda aspon som nevidel) , ziadna sdresa... Tiez by som mohol povedat, ze fantomova firma...
A odpravedlnujem sa za obcasne preklepy, pisem zvacsa z mobilu, vela Vam ani neviete dokonca za jazdy...