... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

vladoslavo
Autor témy
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

samovyresetovanie rádia a cic do zakladneho nastavenia LCI

Streda, 29. Januára 2014, 20:38

Pani, auto stalo 2 dni na mraze a pridem do auta a mal som v zakladnom nastaveni CIC, tzn nemcina ako jazyk, niektore stanice vymazane a vymazane aj rychle predvolby telefonu.

Co to moze znamenat? odchadza baterka a neudrzala to? Auto ma 4 roky a jazdim zvacsa iba dlhe trate.

Co Vy na to? Dakujem za kompetentne odpovede.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Re: samovyresetovanie rádia a cic do zakladneho nastavenia L

Streda, 29. Januára 2014, 23:57

vladoslavo napísal:
Pani, auto stalo 2 dni na mraze a pridem do auta a mal som v zakladnom nastaveni CIC, tzn nemcina ako jazyk, niektore stanice vymazane a vymazane aj rychle predvolby telefonu.

Co to moze znamenat? odchadza baterka a neudrzala to? Auto ma 4 roky a jazdim zvacsa iba dlhe trate.

Co Vy na to? Dakujem za kompetentne odpovede.

nemohol to urobit ten update? mame skoro rovnake auta, ja mam asi viac km a baterka stale OK a toto sa mi este nestalo

vladoslavo
Autor témy

Štvrtok, 30. Januára 2014, 02:25

to neviem, ten update mam uz dlho a je to origos robene v BMW ... stalo sa to vtedy, ked boli tie 12 stupnove mrazy ...

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Štvrtok, 30. Januára 2014, 13:28

Mne to robievala vycucana baterka v kľuči... :D Po samonabiti kluča to ale prestalo ;)
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

vladoslavo
Autor témy

Štvrtok, 30. Januára 2014, 14:18

Jejtyno napísal:
Mne to robievala vycucana baterka v kľuči... :D Po samonabiti kluča to ale prestalo ;)

Vidis, nieco na tom bude, vytiahol som druhy kluc, co som ho asi 5 mesiacov nepouzival, hovorim si, ze aby sa uplne nevybil a toto sa vyresetovalo vtedy, ked som ho prvy krat po dlhej dobe pouzil ... a preto tam boli na radiu aj stanice, ktore som medzicasom vymazal a niektore tam chybali ....

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 30. Januára 2014, 15:43

No tak to mas jasne, osobne nastaveia sa ukladaju do kluca (jazyk, radio-predvolby....) a ked pouzijes iny kluc (= pre auto iny pouzivatel), tak sa vsetko premaze na implicitne, resp. v tom druhom kluci nastavene hodnoty...

vladoslavo
Autor témy

Štvrtok, 30. Januára 2014, 17:15

páni ďakujem za pomoc, poučenie je asi také, že treba rotovať oba kľúče aspoň každé 3 mesiace aby sa nevybili...

Jejtyno
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Štvrtok, 30. Januára 2014, 19:17

Spokojne ak ti to pomohlo. :D Ja to tak robievam.
Obrázok

vladoslavo
Autor témy

Štvrtok, 30. Januára 2014, 19:56

teraz ma napadla taka teoreticka otazka, nastavim si CIC, pridam nejake radiostanice, natavim si jas obrazovky, vysky a basy a na druhy den pouzijem kluc, ktry som mal 2 mesaice v sufliku .... vsetko nove nastavenie CIC zmizne? :-)

Jejtyno

Štvrtok, 30. Januára 2014, 22:13

Asi tak :D
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 30. Januára 2014, 22:23

zmiznut nezmizne, nastavis pre druhy kluc a mozes ich rotovat dookola

bruno75

Piatok, 31. Januára 2014, 12:43

Este taka zaujimavost na okraj, mne sa stalo, ze som chcel kamosom ukazat auto a prave som nemal pri sebe riadny kluc, mal som len ten "nudzovy" plastovy klucik; auto som otvoril normalne otocenim klucika v zamku (asi prvy a doteraz posledny raz :mrgreen: ), ani zapalovanie som nezapol, poukazoval som im, co som chcel, auto som rovnakym sposobom zamkol a ked som potom (uz s normalnym klucom, ktory bezne pouzivam) otvoril auto a nastartoval, vsetko bolo v nemcine (standardne mam anglictinu), klimatizacia prestavena, zrkadla zle nastavene a radio rozladene.... :? :roll: Teda aj ten sprosty plastovy klucik vie auto nastavit na nejake implicitne defaultne hodnoty z fabriky...
Ja nastastie striedanie klucov riesit nemusim, pretoze mam key-less a staci mi kupit novu baterku do ovladaca, ked iDrive zacne pindat o slabej baterke v DO (co sa mi stalo cca po 3 rokoch pouzivania auta)...

EDIT: Az teraz som si vsimol, ze si sa pytal na CIC, ja mam sice este CCC, ale inak plati dopismena vsetko, co som napisal pre CCC aj pre CIC. Myslim, ze uz E39 (samozrejme bez iDrivu :mrgreen: ) mala nejake individualne uzivatelske nastavenia, ktore sa ukladali v kluci.

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 31. Januára 2014, 13:02

Keď máš CIC, tak svoj užívateľský profil si môžež vyexportovať na USB kľúč, ktorý zasunieš do slotu v prednom kastlíku. Potom keď odomkneš druhým kľúčom, tak si zase nastavenia z USB kľúča naimportuješ a hotovo.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

vladoslavo
Autor témy

Piatok, 31. Januára 2014, 14:55

mexican napísal:
Keď máš CIC, tak svoj užívateľský profil si môžež vyexportovať na USB kľúč, ktorý zasunieš do slotu v prednom kastlíku. Potom keď odomkneš druhým kľúčom, tak si zase nastavenia z USB kľúča naimportuješ a hotovo.

A aky je postup toho exportu osobnych nastaveni? dakujem za info

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 31. Januára 2014, 18:31

V iDrive v nastaveniach je položka "profiles". Tam sa dá urobiť export / import.
Napamäť to presne neviem, ale je to popísané v návode na obsluhu auta.
A našiel som na nete aj také zjednodušené video na túto tému

http://www.youtube.com/watch?v=qlc4PLW4pcI
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných