... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
DesertFox
Autor témy
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Výpadok Automatu.

Utorok, 17. Decembra 2013, 08:15

Zdravím páni.

Včera sa mi stala taká nepríjemnosť, a to, po naštartovaní a rozbehnutí sa mi Automat sám ako keby vyradil do neutrálu.
Motor bol zohriaty ešte od príchodu z práce.
Nemrzlo.
Pri každom pribrzdení mi na malom displeji (medzi budíkmi) zmizlo zobrazované "D" (nič na tom mieste nezobrazovalo).
Riadiaca jednotka nehlásila žiadnu chybu.
Po každom takomto "vyradení" som zastal, hodil tam "P" a znova "D". Prestalo to až pri cca štvrtom vyradení kde som už nemohol zastať, tak som to šupol do M/S a zasa "D".
Dnes ráno sa už závada neopakovala.

A včul som s toho chuj :oops: čo s tým je.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

RACERMAN

Re: Výpadok Automatu.

Utorok, 17. Decembra 2013, 11:14

Toto by asi vedel LUBOMT...poradit.

pozeral si pod auto ci netecie niekde olej z vane z automatu ?
Radi hladko nekope ?
Olej si menil ?

Bolo by asi dobre precitat ci sa zapisala nejaka chyba.
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

DesertFox
Autor témy

Utorok, 17. Decembra 2013, 11:33

RACERMAN napísal:
Toto by asi vedel LUBOMT...poradit.

pozeral si pod auto ci netecie niekde olej z vane z automatu ?
Radi hladko nekope ?
Olej si menil ?

Bolo by asi dobre precitat ci sa zapisala nejaka chyba.

Olej Netečie. Dnes ráno mierne kopol keď som potreboval vycúvať (zrejme za studena). Olej som nemenil, predchádzajúci majiteľ tiež nie.
Pýtal som sa v téme "Výmena Oleja v Automate" LUBOMT či by mi helfol, no zatiaľ neodpísal. Jop, diag jednoznačne, ale tu v BB to nerobí asi nikto. Písal som SMS ALPINA, zatiaľ neodpísal, uvidím.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

RACERMAN

Utorok, 17. Decembra 2013, 11:46

Urcite olej treba vymenit.

Ja som menil v Bayern Zvolen.

Vymenit a urobit adaptacie.
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

DesertFox
Autor témy

Utorok, 17. Decembra 2013, 12:04

RACERMAN napísal:
Urcite olej treba vymenit.

Ja som menil v Bayern Zvolen.

Vymenit a urobit adaptacie.

Myslíš že je to olejom ? Ja to skôr vidím na elektroniku čo zrejme mierne zblbla.

Madonna vs. BMW M5

RACERMAN

Utorok, 17. Decembra 2013, 12:42

Neviem kolko KM mas na aute...ale co mam info olej sa meni prva vymena po 100 T KM potom kazdych 60T KM...ak je olej stary nema dobru viskozitu mazivost mozu nastat chyby, zle radenie,...poskodenie auotmatu...tu je nato odbornik LUBOMT...

Ak mas diagnostiku alebo niekoho z diagnostikou nech precita chyby ci ostalo nieco zapisane...
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

DesertFox
Autor témy

Utorok, 17. Decembra 2013, 12:46

RACERMAN napísal:
Neviem kolko KM mas na aute...ale co mam info olej sa meni prva vymena po 100 T KM potom kazdych 60T KM...ak je olej stary nema dobru viskozitu mazivost mozu nastat chyby, zle radenie,...poskodenie auotmatu...tu je nato odbornik LUBOMT...

Ak mas diagnostiku alebo niekoho z diagnostikou nech precita chyby ci ostalo nieco zapisane...

Auto má 222 000 km.

Madonna vs. BMW M5

lubomt
Kraj: Žilinský

Utorok, 17. Decembra 2013, 17:41

Divna zavada, kedze RJ automatu zrazu "nevidela", v ktorej polohe je paka. V prvom rade nacitat zavady RJ, ak tam nejske su, vytlacit ich a vymenit olej. Olej vymenime, len som nejako nepostrehol tu poziadavku :D
Kazdopadne , v pripade zaujmu mi treba zavolat 0908777779 , vsetko mame, adaptaciu robime normalne

alfi666

Utorok, 17. Decembra 2013, 20:57

Ako uz bolo spomenute, podla priznakov to vyzera na problem s pakou... olej vymenit nezaskodi, ale toto asi nevyriesi :)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Decembra 2013, 12:34

moze to byt vypadok komunikacie s pakou alebo mechatronikou alebo RJ.

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy

Streda, 18. Decembra 2013, 12:43

Ak zhánaš niekoho v okolí BB kto ti spraví diagnostiku zistí závadu a potom aj odstráni a vymení aj olej v prevodovke - všetko spoľahlivo a za ľudskú cenu tak ti odporúčam www.bmwservis.sk, p. Jozef Hanes, tel. sem nejdem hádzať je na tej stránke, je to vo Zvolene ako sa ide na zimný štadión, v areáli DHL. Tiež mi menil olej v autamote na e60 525d keď už prevodovka nemala najlepší chod a bol som spokojný, aj v X3 3.0d mi menil olej v prevodovke a tiež spokojnosť.
Cafte

DesertFox
Autor témy

Streda, 18. Decembra 2013, 14:37

Mishroom napísal:
Ak zhánaš niekoho v okolí BB kto ti spraví diagnostiku zistí závadu a potom aj odstráni a vymení aj olej v prevodovke - všetko spoľahlivo a za ľudskú cenu tak ti odporúčam http://www.bmwservis.sk, p. Jozef Hanes, tel. sem nejdem hádzať je na tej stránke, je to vo Zvolene ako sa ide na zimný štadión, v areáli DHL. Tiež mi menil olej v autamote na e60 525d keď už prevodovka nemala najlepší chod a bol som spokojný, aj v X3 3.0d mi menil olej v prevodovke a tiež spokojnosť.

Určite si to obehnem, minimálne kvôli diag :thumbup: vďaka za kontakt. :thumbup:

Madonna vs. BMW M5

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných