... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
AdrianVAIO
Autor témy
Auto: BMW 530D E60
Kraj: Banskobystrický

problem s podvozkom, chybne hlasenie

Piatok, 29. Novembra 2013, 15:29

Zdravim Vas. Mam dalsi problem, aj ked obcas iba.. mam na 530D e60 pred faceliftom podvozok so systemom Dynamic Drive s aktivnym riadenim AFS a vsetko je super, vsetko funguje ako ma, az na jeden den ked mi vybehla chyba s ikonkou volant a vykricnik.. nepamätam sa, co pisalo na displeji ale cosi "Active Steering inactive" a ztuhlo mi riadenie..tak som sa spytal kamarata co to moze byt a povedal, ze mam skontrolovat servoolej.. kupil som, dolial som presne ako ma byt a mal som pokoj na asi 3 tyzdne.. potom my to vybehlo este asi 2-3x tak som vzdy skontroloval servo olej a nestraca sa, chyba po par prestartovaniach vzdy zmizla.. stretol sa s tymto uz niekto ? cez google som nasiel o tom vela, chcem ale vediet, ci mate aj niekto z vas problem s tymto, a ak ano, ako ste to riesili.. Dakujem za kazdy koment, pripomienku alebo daku radu, ja som uz bezradny ](*,)

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: problem s podvozkom, chybne hlasenie

Piatok, 29. Novembra 2013, 16:10

treba spravit poriadnu diag a potom uvidis. Behanim po nete sa ku skutocnej pricine dostanes tazko.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

AdrianVAIO
Autor témy

Piatok, 29. Novembra 2013, 16:42

nazdar, co znamena poriadnu diagnostiku ? original v servise ?.. pretoze RACERMAN je dobry kamarat a cez jeho diagnostiku sme vyzistili uz dost veci ..
resp. povedal by som vsetko, ziadne chybove hlasenie ani nic

RACERMAN

Piatok, 29. Novembra 2013, 17:18

Pozrieme ako je nakodovana bateria....

tieto nase kabliky sa nedaju s poriadnou, rozumej ORIGOS BMW diagnostikou velmi porovnat...
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Piatok, 29. Novembra 2013, 17:51

asi raz za rok mi vypise tiez podobnu hlasku a aktivne riadenie sa vypne. po dalsom starte uz to fici. bol som s tym na diagnostike, na novo ho nakalibrovali ale tym to nebolo. moze odchadzat kruzok pod volantom (drahsia varianta) alebo nejaky konektor (lacnejsia varianta).

takze tiez odporucam navstivit origos BMW servis alebo taky, kde maju dostatok skusenosti. kedze ty mas navyse este aj dynamic drive, pricin moze byt asi viac.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Piatok, 29. Novembra 2013, 22:08

RACERMAN napísal:
Pozrieme ako je nakodovana bateria....

tieto nase kabliky sa nedaju s poriadnou, rozumej ORIGOS BMW diagnostikou velmi porovnat...

neviem teda aky mas kablik, ale pokial viem, tak v autorizakoch sa pouziva ISTA a kedysi aj teraz uz stary ale stale jary DIS
a INPA sa pouzivala uz vo fabrikach
(tym som chcel povedat, ze to ani tak nie je o kabliku ako o softe)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 30. Novembra 2013, 00:51

Keby ste videli kde je RJ activneho riadenia,tak by ste sa ani velmi necudovali ze pomaly casom sa zacne AFS blbnut...vlhkost,oxidacia.....je pod kobercom pred spolujazdcovim sedadlom....takze komu zateka pod koberec a nemusi o tom ani vediet a ma AFS tak.....!!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

AdrianVAIO
Autor témy

Pondelok, 2. Decembra 2013, 22:32

vdaka chalani..mozno by bolo dobre hned ak mi ta chyba vybehne tak to pichnut ta diagnostiku a kuknut dake chybove hlasenie. Poriesim nejak nabuduce. :thumbup:

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 3. Decembra 2013, 09:44

AdrianVAIO napísal:
vdaka chalani..mozno by bolo dobre hned ak mi ta chyba vybehne tak to pichnut ta diagnostiku a kuknut dake chybove hlasenie. Poriesim nejak nabuduce. :thumbup:

kazda chyba, ktora sa vyskytne, aj ked uz nie je aktualna, ostane ulozena v pamati chyb

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných