... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

rasty
Autor témy
Auto: F07, 530 XD.
Kraj: Košický

Brzdy Zimermann sport. vrtane. E61 X drive

Utorok, 3. Septembra 2013, 17:52

MA niekto skusenosti s touto znackou?
Chcem pomenit nejake veci na aute, chystam sa kupit komplet nove predne a zadne brzdy, na ebayi som nasiel komplet sady zimmermann sport, - sady oznacene "sport " su vrtane... avsak kazdy dodavatel mi napisal ze na X drive verzie sa sport, teda dierkovane kotuce pre zadnu napravu nevyrabaju, vie to niekto overit?.. urcite to ma trosku lepsie brzdne ucinky ak su vrtane, a vyzera to omoho krajsie..., aj ked kazdopadne hocake nove brzdove kotuce budu lepsie ako tie co mam teraz. :)
dik za info,,
popripade nejaky diler ma moze kontaktovat,, mam zaujem o celu sadu, 4 vrtane kotuce, 8 dosiek, + 4 bubnove oblozenie rucnej brzdy 2 signalizacne kable opotrebenia,,

Užívateľov profilový obrázok
SseNno
Auto: G01 LCI
Kraj: Žilinský

Re: Brzdy Zimermann sport. vrtane. E61 X drive

Streda, 4. Septembra 2013, 07:25

Takych mudrlantov ze "to sa vyrabalo a to nie" je vela...to neries podstatne je ci zozenies pozadovany rozmer... cimermany su kvalitna znacka ale uvedom si ze kotuce nekupujes koli vzhladu ale koli funkcnosti, sportove brzdy sa ti hodia ak lietas ako Fitipaldy a klasicke brzdy ti casto vädnu, teda stracaju brzdny ucinok. Inak povedane, vtedy ked klasicke brzdy zacnu vädnut , vtedy sportove brzdy len zacinaju brzdit, potrebuju sa zohriat aby mali 100% ucinnost a to je pri beznej kludnej jazde dost nevyhoda. Tiez som zvazoval sportove cimermaniky, pretoze v nemecku stoja menej ako u nas klasika ATE, textar a pod. Ale prave z dovodu sportovej brzdnej charakteristiky som ich nekupoval.

toz to len moj nazor...

inak tie brzdy pozeraj na nemeckom ibeji, su tam lacne znackove komplet sady vsetko co potrebujes
F48 18d xDrive
E60 535d LCI

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Streda, 4. Septembra 2013, 10:08

Ahoj vrtane kotuce casto radi praskaju :( Zimmerman nie je vynimka, pozri fora, fotky...

tiez som velmi zvazoval...nakoniec som zobral kotuce Brembo a platnicky ATE Keramiku.
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

DobreBrzdy.sk
Kraj: Bratislavský

Streda, 4. Septembra 2013, 10:38

praskaju lacne vrtane kotuce, ktore nie su po vrtani dalej upravovane. EBC Brakes to riesi tak, ze kotuce nevrta, ale iba drazkuje, Black Diamond Performance zase vsetky kotuce po vrtani a drazkovani tepelne upravuje, aby sa odstranili vnutorne pnutia, navyse diery maju skosene hrany.

Mimochodom, praskaju aj najdrahsie Brembo dvojdielne kotuce, pricom Brembo tvrdi ze trhlina do 5mm je v pohode, pokial nie je na obvode kotuca.
A aby to bolo este zabavnejsie, mikrotrhlinky sa tvoria aj na hladkych, nevrtanych kotucoch - v pripade, ze su kotuce prilis namahane brzdenim. :)

Rasty - ak mas zaujem, napis mi detaily o aute a ako s nim jazdis, spravim ti ponuku.

RACERMAN

Streda, 4. Septembra 2013, 11:22

Zimmerman sport nie je nejaky extra kotuc...ked uz tak Zimmerman formula je niekde inde...co sa tyka toho praskania

Zimmerman sport na bezne jazdenie su ok, ale na dake nakladanie nie su vobec stavane, staci pozriet fora...hlavne treba k nim dobre brzdove platnicky aby brzdili lepsie ako seriovka, nepamatam si uz ale tusim odporucali kombinacu FERODO DS2500

ale aj tak by som isiel radsej do EBC
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

mareko258
Auto: BMW E61

Streda, 4. Septembra 2013, 19:09

ohladom tychto znaciek som sa radil aj ja s mechanikmi a tiez som rozmyslal nad nimi no po skusenostiach mojich kamosov ktory ich mali tiez na autach tiez auta s vykonom vyssie ako 240 koni atd nejak extra spokojny snimi neboli , tak som radsej zvolil ATE powerdisc a ATE platne a fakt brzdi to velmi skvele som stym moc spkojny.
ak chces pekne a racing tak by som urcite riesil znacky BC racing je toho moc na vyber a hlavne je to uplne niekde inde ako zimmerman.....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

aniel1
Auto: BMW 525XD,
Kraj: Košický

Piatok, 11. Októbra 2013, 12:35

Ahojte chalani, ja mam na svojej 530XD 2007, sedan , vpredu dierkovane Zimermanni vzadu BOSCH (bez dierok) a parada cca 5000km nabehane a bez problemov. Dal som si aj keramicke brzdy a elektorny su krasne ciste aj po 1000km :-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných