... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

kacena55
Autor témy
Auto: BMW Z3, BMW E61 530D
Kraj: Bratislavský

pokazena klucka

Streda, 17. Júla 2013, 18:35

Ahojte,

mojej priatelke sa podarilo otrhnut klucku na predných spolujazdcovych dverach a potreboval by som pomoc s jej opravou.

Dakujem velmi pekne
Prílohy
DSC01130.JPG

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Re: pokazena klucka

Streda, 17. Júla 2013, 18:39

Mal som tiez taky problem. Objednat je treba vnutorny mexanizmus ktory sa naxadza vo dverax a je k nemu velmi tazky pristup. Tusim ze som to vymienal asi cez 15 alebo 20cm otvor... Zamok samotny sa len vysrobuje a nexa vysiet a ten cely plast s mexanizmom potom von. Ziadna sranda, pracne ako svina. :?

Obrázok

Diel č. 23

Tam je ten "jazycek" ktory sa prevlečie cez dierku v klucke a ta potom dalej taha za zamok atd atd.. Ten jazycek je z nejakeho duralu alebo nejakej zliatiny hlinika..
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Streda, 17. Júla 2013, 18:56

Ak si dobre pamatam tak klucka by mala ist von trhnutim aj z druhej strany. Treba jemne vyskusat. Tam najdes skrutku ktorom zhodis ten cely ovalny kryt za kluckou a pod tym krytom by mali byt dalsie skrutky ktore drzia ten plast, diel ktory som napisal. Potom uz vsetko len z vnutra. Tapacir dole, poodpajat kable. Tlmiaca pena ktora je nalepena na dverax tiez musi ist jemne dole, je prilepena nejakou gumenou sragorou ako zuvacka takze pozor. Dalej uz len intuitivne. Zamok (na obrazku je to diel č.17) je treba zhodit lebo je hned pod tym krytom a inac ten potom von nedas. Ten je uxyteny na dvera zboka, zo strany zapadky, tusim ze 3 skrutky.

Tak uz len vyskusat. Ten diel ti urcite bude treba lebo to sa ulomilo a zvarit ani lepit to jednoduxo neide. :?

Vela zdaru.

http://www.nd.sk/nahradny-diel/klucky-tahadla-madla/e60-mechanizmus-klucky-lp-id2835899

over si tento inzerat..
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

kacena55
Autor témy
Auto: BMW Z3, BMW E61 530D
Kraj: Bratislavský

Sobota, 20. Júla 2013, 19:36

Jejtyno napísal:
Ak si dobre pamatam tak klucka by mala ist von trhnutim aj z druhej strany. Treba jemne vyskusat. Tam najdes skrutku ktorom zhodis ten cely ovalny kryt za kluckou a pod tym krytom by mali byt dalsie skrutky ktore drzia ten plast, diel ktory som napisal. Potom uz vsetko len z vnutra. Tapacir dole, poodpajat kable. Tlmiaca pena ktora je nalepena na dverax tiez musi ist jemne dole, je prilepena nejakou gumenou sragorou ako zuvacka takze pozor. Dalej uz len intuitivne. Zamok (na obrazku je to diel č.17) je treba zhodit lebo je hned pod tym krytom a inac ten potom von nedas. Ten je uxyteny na dvera zboka, zo strany zapadky, tusim ze 3 skrutky.

Tak uz len vyskusat. Ten diel ti urcite bude treba lebo to sa ulomilo a zvarit ani lepit to jednoduxo neide. :?

Vela zdaru.

http://www.nd.sk/nahradny-diel/klucky-tahadla-madla/e60-mechanizmus-klucky-lp-id2835899

over si tento inzerat..

Dik za pomoc

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných