... všetko o BMW ...
jany72 napísal:Čaute,
znova mám problém so žhavením. Vymenené žhaviče, rj žhavenia. Všetko nové najazdené na nich max. 3000 km. Auto išlo v poriadku nebol problém, ráno idem naštartovať a znova začalo triasť autom. Myslel som si, že je to baterkou, dal som ju nabiť a znova to isté. Baterka má rok, bola zaregistrovaná pri výmene. Dal som to na diag, ukázalo znova 6 žhavičov. Vymazal som to, prešiel som znova a to isté. Žiadna iná chyba motora, len tie žhaviče. Môže sa fakt stať, že by ich odišlo všetkých 6? Nechce sa mi tomu veriť. Poraďte...prosím ...
jany72 napísal:Veľa možností tam nie je, je tam kábel od alternátora ktorý ide do RJ a následne z RJ ďalší na žhaviče. Keď sa vymenia žhaviče a bude problém. Bude to podľa mňa len ten kábel ktorý ide z rj na žhaviče, lebo keby to išlo od alternátora rovno by vyhodilo chybu aj rj, aspoň si tak myslím.... keď nie oprav ma :)
bmwer napísal:Čaute, mam e46 318d rok 2003, M47N. Diagnostika mi hlasila chyby 4212,4222,4232,4242. Pri nulových teplotách dlhšie točí a po štarte má nepravidelný chod a z výfuku ide biely dym. Auto zjavne nežhaví. Takže som vymenil žhaviče všetky štyri Bosch, nepomohlo takže išla nová RJ žhavenia, napajací kábel RJ je bez roztaveného plastu žiadne známky skratu, premeral som ho je dobrý aj fajky sú v poriadku. Poistky "motor sicherungen" su taktiež v poriadku. No dnes rano studený štart a zase ta ista pesnička. Dlhé pretáčanie a biely dym. Su na žhavenie ešte nejake ine poistky ? Podľa popisu poistiek v odkladacej skrinke, žhaveniu nepatrí žiadna alebo ano ?
Mimochodom kontrolka žhavenia svieti asi tak sekundu a zhasne. Svietila tak aj v lete. Tu na fóre som čítal že pokial nežhaví, nemala by svietiť vobec ?
Máte niekto nápady čo by som ešte mal vymeniť alebo skontrolovať ?Lebo už som zúfalý![]()
Dakujem.