... všetko o BMW ...
Gamerik napísal:Rád by som pomohol, ale v tomto sa moc nevyznám...v každom prípade si ale myslím, že keď sa takto rozhodí vstrek, už by mal ísť minimálne na repas...neverím, že by išiel dobre.
Jejtyno napísal:Teraz sa mi ale jedna o nastavenie časovania a to bez pomoci tích špecialnych prípravkov...
Laco19 napísal:Myslim ze sa to neda, ako by si nasiel hornu uvrat? Tyckou vo valci iba velmi priblizne. Nastavit vackove hriadele kolmo na hlavu by sa uz dalo ale s pripravkom to bude presnejsie.
Jejtyno napísal:No pokiaľ viem tak na hornu uvrať je takzvaný TDC (timingdeadcentre) bod vzadu na ozubenom kolese zotrvačníka, otačať motorom musiš pokial nenajdeš ten bod kde vložíš gulatinu pre uzamknutie... Vtedy maš 1 piest v hornej uvrati...
Laco19 napísal:Ano, ale na to potrebujes ten pripravok. Nestaci hociaka tycka, priemer otvoru v prirube je vacsi ako v zotrvacniku. Okrem toho je v zotrvacniku dier viac, takze aj s pripravkom treba davat pozor aby to bolo naozaj v TDC (je to TOP DC). Navyse, ze pre E60 su 2 druhy tych pinov a ked sa nemylim obidva pre automat (nie som si tym isty).
Laco19 napísal:Pisal si ze mas sustruh, ked sa dostanem zajtra k naradiu tak ti mozem zmerat obidva TDC piny pre E60 a za chvilu si jeden vyrobis.