... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
bnykolass
Autor témy
Auto: vela
Kraj: Bratislavský

Repas zadna naprava

Nedeľa, 10. Februára 2013, 23:12

Caute klubaci
Ja s kobrakaiom planujeme zachvilku zhodit zadne napravy a vymenit silenty, kosticky no vsetko co po 20rokoch pouzivania uz treba vymenit.
Ma s tym niekto nejake skusenosti alebo nejake rady co by sa nam mohli hodit ?
Skade ste zohnali silenty do ramien a tie co drzia diff ? (nikde to neviem najst)
Ake znacky preferujete ?

Diky :)
E53 4.4i on
E32 730iA on
E32 740iA on
E32 pickup on
E34 540i on
E34 525i on
E34 525tdsA off

hessy

Re: Repas zadna naprava

Pondelok, 11. Februára 2013, 01:21

zhadzovat zadnu napravu na e34 je ako za trest. Robil som to 3x a podarilo sa mi odjebat jeden srob co drzi napravu ten mensi, a este aj jeden na ulozeni tlmica takze s tym fakt opatrne :D . Inak ak sa podari a budete mat podmienky je to robota tak na 2hodinky svojpomocne. Na boku j drzia 2 sroby po jednej strane v podbehu myslim, dalsi je sa mi zda u difu taky hafo velky, a potom ulozenia tlmicov hore 3ks alebo das dole tlmic z napravy a nemusis ju vyberat aj z tlmicmi.
skus kuknut strongflex alebo powerflexy. Pokial sa mi dobre mary aj semtex repasuje ramena.

kobrakai

Pondelok, 11. Februára 2013, 13:51

tlmiče pôjdu tiež nové. osobne idem iba do lemforder al. trw, kde sa dalo - velky silent napravy a stabilizatory su červene strongflexy. cigánsky to robit snad nebudeme, takze to bude robota exponencionalne dlhsia ako 2 hodinky.

Užívateľov profilový obrázok
bnykolass
Autor témy
Auto: vela
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 11. Februára 2013, 15:33

Ja to tiez chcem mat poriadne takze tiez vsetko co bude v mojich silach bude lemforder a trw. No moje velke silenty napravy a stab. budu klasicke. Aspon potom uvidime rozdiel kedze aj tlmice budeme mat rovnake.
E53 4.4i on
E32 730iA on
E32 740iA on
E32 pickup on
E34 540i on
E34 525i on
E34 525tdsA off

hessy

Pondelok, 11. Februára 2013, 16:53

este ma napadla jedna zakerna vec. Ak chces davat dole napravu treba dat dole aj brzdove hadicky :mrgreen: a to vam chalani poviem to je krasnota. Dufam, ze nebudete mat dojebane tie matice co su na hadiciac ale tipujem ze na 90% budu strhnute. Ak to bude strhnute alebo ako tak ta matica dojebana tak chran vas boh to je fakt za trest :lol: Viac zakernosti ma momentalne nenapada. Idete teda do lowtecu ? ten lowbudget ?

kobrakai

Pondelok, 11. Februára 2013, 20:15

Po tom ako som za jeden jediny den predal Mpary čo boli nachystane na moje, som uvažoval nad weitecom/entry level KWčkom. dnes ale ma čakalo nemile prekvapenie, tlaky stale hovno. hlavu mi treba zbrusovať, pretesniť, rozdelovač cely vyškrabaný hlava/palec, sviečkove kable prebijaju. Takze mi nakoniec zas vyjde maximalne na ten lowbudget sportfahrwerk.

Na hadice sa mysli (aspon u mna) tiez, brzdiče idu na repas. Aby sa predišlo dalším, tak sa budu repasovať aj poloosy, LSD diff a uloženie kardanu.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 11. Februára 2013, 21:38

odporucam ti tam hodit zlte strongflexy, tie cervene su zbytocne makke-ako origo guma, tie zlte nezhorsuju komfort, ale dost pochybujem ze ich este niekedy v zivote budem menit, a je to tuhsie.

kobrakai

Pondelok, 11. Februára 2013, 21:44

určite by to nebolo zle keby som sa vozil v aute sam. potrebujem aby silenty trochu pracovali, pri tvrdom podvozku 55/35 a kovaných 18" by boli zlte v meste neznesitelne. vozil som sa na silone, aj tyčiach namiesto tlmičov, už to nechcem hnať do extremu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný