... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kely987
Autor témy
Auto: E39 530DA
Kraj: Žilinský

BMW 525 TDS - motor netaha

Streda, 26. Decembra 2012, 17:43

Zdravim , stretol som sa zo zaujimavim problemom .. ked je motor studeny tak auto ide uplne bez problemov kazda rychlost sa da pekne roztiahnut vykon je taky aky ma byt .. ale tak cca po 15 min ked sa rozbieham tak jednotku roztiahnem pekne .. ale dvojka mi prestane tahat pri 2 tisic ot/min a mozem stlacat pedal kolko len chcem .. stale sa drzi na 2 tisic .. proste pri 2 tisic motor sklbne a uplne prestane tahat .. az po hodne dlhej chvily troska zacuka a zacne zase tahat .. 20 min ide a potom zase dokola .. nestretli ste sa s tymto problemom uz niekto ?

A este jedna vec .. auto vobec nekuri ani po hodine jazdy a rucicka teploty vody tiez neukazuje ze je motor zohriaty .. to bude asi termostat nie ? ...

Diki za rady PS: sorry ked tu uz takato tema je

sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Re: BMW 525 TDS - motor netaha

Streda, 26. Decembra 2012, 19:16

no stačilo veru pohľadať, je tu toho plno, ale skontroluj hladinu vody, aj viac krát za jazdu, keď nekúri nemáš ju, najprv dolej a odvzdušni a ešte pokukaj hadičky podtlakove, pri 2000 spúšťa turbo, zrejme máš niekde deravý podtlak a preto ti to nejde, a bol si na diagnostike ???

automat/manual ???
oo=[ ][ ]=oo

Kely987
Autor témy

Streda, 26. Decembra 2012, 19:57

Diki vodu skontrolujem .. a ten podtlak sa mi nezda .. to by robilo problemy stale .. ale toto robi len obcas , ale prezrem to ajtak .. na diagnostike som este nebol ale pojdem .. a je to manual

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 4. Januára 2013, 10:17

motor ti pada do nudzaku, takze najskor diagnostika. A to ze nekuri by mohlo byt aj zavzdusnenim, no spolu stym ze ti teplomer ukazuje nizku teplotu sa to vylucuje, ked je to zavzdusnene tak to vari, teda mas nadobro v prdeli termostat, vymen cim skor, jazdit s tds na studeno... :roll:

podtlak kontrolovat nemusis, ten s tahom nema nic, ale zo spodku sania ide pretlakova hadicka do cidla plniaceho tlaku (MAP) na vodicovom blatniku, tu vymen preventivne.

Kely987
Autor témy

Sobota, 5. Januára 2013, 14:06

Tak zistil som ze v motore bolo asi 4 dcl chladiacej kvapaliny , chcel som doliat vodu ale nevedel som tam naliat viac ako 4l vody ... na nete som sa docital ze do chladiacej sustavy ma ist viac nez 9l vody ... odvzdusny sa to samo alebo to ma niekde odvzdusnovak ? .. pri jazde auto uz aj kurilo ale len na celne okno fukalo teply vzduch ked som prepol na stred tak fukal studeny.

Este sa chcem spytat - Motor bol zohriaty hadica do chladica aj z chladica bola zohriata .. auto kurilo a rucicka teploty vody ajtak nic neukazovala .. len ked som nalieval vodu do sustavy tak vyskocila do cerveneho a potom pomaly klesala . Je to vadne cislo teploty vody ? ak ano kde ho najdem

Diki

starynovy

Sobota, 5. Januára 2013, 14:16

skor to vyzera ze je to plne vzduchu, a to cidlo ma zrejme poskodeny kablik/alebo je samo vadne, pokial je ten motor teply, tak aj bez vody sa to cidlo ohreje od hlavy a bude ukazovat.. cervene, tj varis.. skontroluj si este ci je priechodna ta hadicka ktora ide z vrchu chladica do viecka expanzky, taka tenka cierna, ide po celom blatniku.. normalne odjeb sponku a fukni.

Kely987
Autor témy

Sobota, 5. Januára 2013, 14:29

To je vlastne samoodvzdusnovanie cez tu tenku ciernu hadicku .. skusim to pozret ... a to kurenie preco fuka len na celne ? a cez stredovu ventulaciu nie ....

Inac jak je v motore aspon nejaka voda aj ked je to zavzdusnene tak motor tahal stale .. nestalo sa cukol a prestal tahat uplne , podla mna netahal dokonale este .. zdalo sa ze je este trosku lenivy v nizsich otackach .. ale tahal stale pocas celej jazdy

starynovy

Sobota, 5. Januára 2013, 14:38

to je uplne jasne, tebe to vari, a jednotka ubera davku paliva s teplotou, ked sa to dostane do cerveneho tak je po prdeli, a vobec to nejde, plny plyn a ledva sa plazi, je to ochrana motoru.. takze bud mas zly budik, alebo to cidlo, no skor kable.. uz s tym nejazdi kym tam nebude voda.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Sobota, 5. Januára 2013, 14:39

cez stredné fukáre (nad rádiom) bude fúkať len studený vzduch pokiaľ nemáš klímu, ale po bokoch na tých fukároch čo sú na dverách by malo fúkať
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kely987
Autor témy

Sobota, 5. Januára 2013, 15:06

To vela vysvetluje potom .. za studena ide dobre a cim teplejsi tym lenivsi ... pozrem tu odvzdusnovaciu hadicku ci neni upchata .. kuknem to cidlo (kde ho najdem pls) ... a hadam sa to vyriesi ...

A stym kurenim ... Ani na dverach nejde teply .. iba na celne a bocne z tych fukarov pri reprakoch ide teply ... Klimu mam ale asi nejde lebo ked ju zapnem tak nepocut ani ze by zopla spojka klimakompresoru .. motor nepociti ziadnu zataz .

starynovy

Sobota, 5. Januára 2013, 15:13

je tam vzduch ked nekuri.. tu hadicku rozhdone pozri, ja som sa stym mordoval od kedy som ho kupil, a prisiel som na to az teraz, a stale sa to zapchava bordelom, takze som to prepalil na vacsi priemer, a aj viecko upravil, uz je pokoj.. to cidlo je druhe od kabiny na hlave, ked ho odpojis mal by motor chytit hruby zvuk-zvacsi predvstrek.

Kely987
Autor témy

Sobota, 5. Januára 2013, 15:22

Ok pozrem sa nato .. ked bude zapchata tak je to jasne ... a potom sa to odvzdusni samo ? aj motor aj radiator kurenia ? ... dufam to vyde

Kely987
Autor témy

Nedeľa, 6. Januára 2013, 15:41

No takze hadicka z chladica do expanzky bola zapchata .. prefukol som ju dolial som vodu a motor ide pekne .. taha kury akurat neviem ale asi to cidlo na teplotu vody je vadne .. akonahle nastartujem na studeny motor tak rucicka hned vyleti do cerveneho .. a po zohriati motora si lieta z modreho do cerveneho alebo je stale v cervenom .. ako kedy .. ale voda nevari , to bude asi len to cidlo nie ?

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Nedeľa, 6. Januára 2013, 17:13

nemusi byt cidlo , moze byt kabel..alebo moj pripad, konektor na budikoch , pripadne osadenie budika teploty v tej kaplicke. sksus ich vybrat rozobrat poskladat poriadne, vyzera to na zly kontakt
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Kely987
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 16:53

Zdravim hosi ... dneska ma zradil motor zase ... od kedy som prepchal to odvzdusnovaciu hadicku nalial vodu ... auto islo uplne pohode do dneska .. aj som priebezne kontroloval hladinu vody a vsetko bolo fajn aj kurilo krasa proste ... a dneska mi vyvrela voda ... nemam sajnu preco .. ale vsimol som si ze hadica co ide z hora do chladica bola vrela a ta co je dole na druhej strane bola taka jemne vlazna ... takze mam bud problem s termostatom .. alebo sa mi zapchal chladic ... prosim vase typy :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní