... všetko o BMW ...
sklenus napísal:mám presne rovnaky problem, nanovo nastavene rozvody, mech. cerpadlo takze nudzovy rezim sa nekona, ale presne, stare rozhasene el.cerpadlo mi zrejme dokopalo hydromenic, na turbe mam tlakomer, fuka seriovo 1.9 baru ( co som nasiel niekde na zahranicnej stranke) akurat pridam akoby taha, potom len podradi - otacky letia a auto ide 40-50 po rovine, uberem z plynu kopne prevodovka zaradi, ale zasa pridavam pomaly a nic, nechce sa mi nahadzovat manualna, len kvoli tomu, a uz do toho vrazat nejdem, ale obavam sa ze je to vsetko tym hydromenicom, skus od niekoho zohnat druhy, prehodis vymenis olej, vyde ta to podstatne lacnejsie, a nejake tie rocky to hadam vydrzi
sklenus napísal:hydrodynamicky menic momentu, nachadza sa to medzi prevodovkou a motorom aje to "spojka a zotrvak" pre automaticku prevodovku, je pohanany olejom a zmenou jeho tlaku meni svoj "odpor-preklzovanie" a tym dohadza k javu ze pridas, otacky relativne stoja ale auto zrychluje, potom preradi a zas, na pri sportovom mode a pri normalnej jazde na 5 stupni sa "zamkne" tlakom oleja, a tvari sa ako manual, takze asi tolko mojho laickeho vysvetlenia
a tvoj problem by som skor videl na nudzovy rezim, nejaky snimac, napr tlaku turba, alebo mozno pravdepodobnejsie davka paliva, nie predsvtrek ale davka, uz to tu riesil jeden frajer, ale skoro nikto mu nevedel poradit presnu hodnotu, a to ti bude zhadzovat do nuzdaku