... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

a-l-e-s-h
Autor témy
Auto: E91 320d 120Kw
Kraj: Zahraničie

vibrace přední nápravy při brzdění

Sobota, 27. Decembra 2014, 20:49

Zdravim, potřebuji radu, vibruje mi při brzdění přední náprava. Do pedálu ani do volantu nic nejde, jen cítím že předek vibruje. Udělal jsem kotouče, byl na technický a prosil je aby mi tam nechali vjet a zkontrolovat to a čepy všechny jsou OK, jen že v jednom rameni měkěj silentblok, ten jsem dnes vyměnil a dělá to stále. Nemam udělanou geometrii a myslim, že mam příliš sbíhavost, může to dělat geo? Nechci ji zas dělat když nevim co ještě měnit. Napadá mi už jen uložení tlumičů a silentbloky mezi nápravnicí a kastlí, nebo samotné tlumiče? Poraďte prosím

a-l-e-s-h
Autor témy

Re: vibrace přední nápravy při brzdění

Sobota, 27. Decembra 2014, 20:54

ale mezi nápravnicí a kastlí vpředu asi neni přužné uložení to jen vzadu.

oci
Auto: E91 325d
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 10:58

A robí ti to vždy a všade aj ked brzdis na rovine, či len v zákrutách?

a-l-e-s-h
Autor témy

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 18:05

na rovině, v zatáčkách asi méně, ale nebrzdim prudce v zatáčkách tak moc aby to bylo hodně znát. Jinak dneska sem koukal, že jak sem dal tvrdší silentbloky do předních ramen, je to víc znát a jde to trošku do volantu, ale jen jemné chvění, spíš ve volantu cítíš, že je vpředu nějaká vůle.

a-l-e-s-h
Autor témy

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 18:17

Jinak kotouče jsem měnil protože to byl první nápad a byli sjeté pod 21mm coč je krutě málo, ale krom rzi uvnitř chladicích žeber byl zcela v pořádku, desky dosedaly perfektně, nikde vybroušené plošky, nebo podobné věci. jen sjetý. A klepání bylo zpět hned při prvním zabrždění. Neni to jak u zvlněnejch kdy to je relativné v malý kadenci, tady je to velmi rychlé, nemá vliv aktuální pootočení kola.

a-l-e-s-h
Autor témy

Nedeľa, 18. Januára 2015, 23:08

tak co lidi žádné nápady?

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 19. Januára 2015, 00:01

byt tebou tak dam prednu napravu este pre istotu skontrolovat inam a nasledne skocim na geo, nie je to tak vela penazi a geo treba mat dobru :)
inak hadzavost kotucov ti nemerali?

a-l-e-s-h
Autor témy

Štvrtok, 22. Januára 2015, 00:56

No nápravu jsem jel nechat zkontrolovat na stk a na nic nepříšli. Další kontrola byla když mi dělali 3D geometrii. Brzdy jsou měněné a hned při prvním přibrzdění to samé. Teď sem zjistli, že to dělá i při prudkym couvání. To je ale předek zatížen jen váhou auta a dělá to samé. Tak mi napadlo jedině uložení motoru. Při startech a chcípání mi to nepřijde, ale myslel sem jakoby se to dostalo do nějaký krajní pozice. Kadenci to má podobnou jako by bylo od běžícího motoru. /za jízdy mi nejde chcípnout/. No objednal sem uložení motoru a převodovky. Uvidíme, má 250kkm tak už to má něco za sebou a už mi to nezabije. Divný je taky, že to nejde do řízení, nebo jen minimum/to muze bejt i prenosem vibrací po nápravnici/
Jinak k tomu loupání při rejdování na místě mi kamarád řikal, že na opelu omega jim dělalo to samé a byl špatnej silentblok na převodovce/se to překulovalo jak se nakláněj kola a vždy to louplo/
No rád bych to opravil před dovolenou, nechce se mi na lyže předoškrabkou.. :D

a-l-e-s-h
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 18:37

Tak vyřešeno. Uplně je mi z toho zle. Na držáku motoru na levé straně nebyl ani jeden šroub a ani nechápu jak tam ten motor držel, napul zapřené o starter asi. No Muselo ven vše z levé strany motoru (Servo, altík, tepelný výměník s tělesem olejového filtru, nějaký hadice na vodu) Přístup všude nap.ču prostě. No hezkej víkend prostě. Ale snad to už bude cajk.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: lubo123 a 6 neregistrovaných