... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
TomSi
Autor témy
Auto: BMW 320si E90
Kraj: Zahraničie

Problém se servem

Utorok, 29. Októbra 2013, 20:34

Čau chlapi. Mám menší problém a potřebuji Vaši radu. Ráno jsem sedl do auta a ejhle, slyším divný zvuk volnoběhu. Chci zatočit volantem a ono to jde nejak ztuha. Jakmile jsem ale šlápl do pedálu a zvýšil otáčky k 1600 tak již řízení šlo téměř bezproblémů, ale ten zvuk jde stále slyšet (čím vyšší otáčky při zatáčení volantem, tím hlasitější zvuk jak jde volant do záběru). Nad 4000 otáček již zvuk při jízdě neslyším. To samé se týká řízení, při jízde vše bezproblémů...

Čili:
velmi těžké a hlasité řízení při volnoběhu na místě (jako by posilovač tlačil ale bez výsledku)
pří zvýšení otáček a stání na místě již řízení znatelně lehčí, ale v záběru volantu se zvuk zvyšuje dle otáček
při běžné jízdě zvuk postupně mizí s vyššími otáčkami

Ten zvuk je řekl bych identický těmto:
http://www.youtube.com/watch?v=iU0y6p2vg3s - co bylo příčinou jsem se nedozvěděl
http://www.youtube.com/watch?v=7U8rZl3o1fA - dle slov majitele stačilo dolít kapalinu do serva

Kapaliny v posilovači řízení je na minimální rysce a je celkem čistá. Jakmile mi zítra přijde olej Pentosin CHF-11S tak doplním rezervoár, ale bojím se, že to nepomůže. Přeci jenom síťka v rezervoáru je minimálně o dalších 1,5 cm níže než aktuální hladina takže vzduch to snad nasát snad nemohlo... Nikde žádný viditelný únik. Dříve jsem žádný problém s řízením nepozoroval... Nemohlo se spíše něco ucpat v hydraulickém vedení a tím pádem servo jede témě "nasucho"?

Má otázka zní, setkal se s tím někdo, tipujete to spíše na špatnou pumpu nebo zavzdušněný systém? Díky za rady
BMW E90 320si Limited edition, Alpineweiss, 19" M6

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Re: Problém se servem

Streda, 30. Októbra 2013, 08:16

100% servo pumpa. Zohnat na benzin je dost tazke za dobry peniaz.
Skus vymenit kvapalinu, ale to nepomoze si myslim. Zavzdusneny system to byt nemoze.
Odvzdusnis jednoducho. Otvoris servo-nadobku a tocis kolesami lock -> lock

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných