Nedeľa, 31. Júla 2016, 21:03
v prvom rade musi byt naprava bez vole. V druhom rade pri zakladni brzd musia OCISTIT bruskou s ocelovym kotucom dosadaciu plochu pre kotuc a nasledne aj dosadaciu plochu na elektrone / plechovom disku!!!!!
Problem cislo 1:
Pri vymene kolesa sa naruši štruktura hrdze ktora vznikla pod kotučom a medzi kotucom a kolesom. Nasledne vam zalozia spet stare koleso ( alebo ine ) a problem je na svete.
Problem cislo 2:
Druhym problemom je samotne "povolenie materialu". a teda zla kvalita odliatku v ktorom povolí pnutie. V takom pripade treba kotuce vybrat, dat suchnut na sustruhu a zalozit naspet. (ak to ešte hrubka kotuca dovoluje).
Problem cislo 3:
Okrem platničiek a kotucov obsahuje system brzd aj voditka, manžetky, tesniace kruzky. Taktiež je nutne prebrusenie a očistenie plôch po ktorych chodi obloženie a celkovo očistenie brzdičov s držiakmi. Robil to niekto?..nie, vacsina vymeni kotuce a platne, zatlaci piestiky. vybavene.
Inak viete, brzdy treba zajazdit. Robil to niekedy niekto? :) .......
ked si vezmete kolko premennych sa tu moze stretnut...necudo ze kadekomu trasu kotuce. Pouzivat len origo BMW kotuce sa mi vidi dost kratkozrake. To tvrdili aj v škodovke ked vyšli dieslove octavie I ktore mali v zadu bubnove brzdy a predne 280mm kotuce nestihali brzdit a tak bola sama reklamacia na reklamacii. Pritom pre skodovku dodavali v tom case kotuce ferodo.
Absolvoval som par školeni ohladne tychto brzd, ked si odmyslim komerčne kecy typu naše kotuce netrasu a bla bla bla...vyjde z toho to, čo som napisal vyssie.