... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
lulu991 napísal:Ahojte, snad mi tu nejaky skuseny koder pomoze, mam "par" otazok :) Chcel by som vymenit FRM modul za FRM2 (chcem welcome lights :) ) a potreboval by som zistit, co vsetko to obnasa a ci je to vobec mozne. Auto mam r.v. 12/2006, svetla origo natacacie xenony, vzadu origo svetla.
1. Je vymena za FRM2 vobec mozna, nebude vadit, ze mam pre-LCI svetla vpredu a vzadu (to len pre istotu, FRM2 bolo asi pre pre-LCI modely robene :) )?
2. Ak sa to da, je vymena mozna kus za kus, budu konektory sediet alebo treba prepinovat nejake kabliky (niekde som nieco podobne zachytil, ale tusim to bolo pri vymene za FRM3)?
3. V pripade, ze je to vsetko mozne, je treba hladat nejaku konkretnu verziu FRM2 modulu, ked mam natacacie xenony (treba hladat FRM2 xenon s podporou AHL, napriklad toto by tam slo http://auto.bazos.sk/inzerat/46682738/B ... vetiel.php )?
4. Co sa tyka kodovania, co vsetko to obnasa? S WinKFP zapisat do FRM nove VIN a potom cez NCS zapisat VO do FRM + resetnut FRM? Alebo je to nieco zapeklitejsie?
5. A este cisto hypoteticka otazka: vymena za FRM3 asi nie je mozna, alebo predsa? :)
Dufam, ze sa nejaky dobrak najde a vysvetli mi tieto detaily, diky :)
lulu991 napísal:blbo som sa vyjadril, mal som na mysli follow me home funkciu s moznostou zapnutia na dialku s klucom (stlacenie tlacidla na otvaranie kufra rozsvieti hlavne svetla) a to podporuje len FRM3 :) viem je to p*covinka, ale paci sa mi to :)
upir156 napísal:Keď sa ti to tak páči, prečo si to nedáš jednoducho dokódovať? Odomkneš a pustia sa ti svetlá. Ušetríš tým kopu času a penazí.
lulu991 napísal:![]()
myslel som si, ze z toho co pisem je pomerne jasne, ze vsetky tie veci, ktore tu opisujem sa v module FRM, ktory mam ja nakodovat nedaju a preto riesim jeho vymenu za novsie FRM2/FRM3, kde sa to nakodovat da
jararak napísal:frm1->frm2 napriamo, len sa to preprogramume
frm1->frm2 treba pinovat, popripade ak sa menia este svetla, roboty ako na kostole
g1de0n napísal:S FRM3 som nemal problem, ziadne piny ci prehadzovanie kablov netrebalo riesit.