... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
tashon93
Autor témy
Auto: BMW 320D Touring
Kraj: Trnavský

Termostat (nezohrieva motor)

Utorok, 28. Októbra 2014, 17:17

Zdravim chem sa vás chalani spýtať, mám e46 touring, 320d, mam problém z termostatom, asi pred mesiacom som sadol do auta, naštartoval, prešiel 10km a teplota motora bola na optimale čiže v strede neviem teraz presne či je to 80 stupňov ale myslim že tak neak, no teraz mam taký problém že ked naštartujem, auto sa nezohreje ani nad modrý bod minima, ani po 25kilometroch jazdy, rozdiel v jazde do kopca alebo z nevidím, stále rovnako, samozrejme auto velmi slabo kúri, po 20km začne trošku teplý vzduch (32+ naplné), mysliťe že je určite chyba v termostate hlavnom ? kamoš povedal že ak sa nezohreje ani nad minimalny bod teploty tak je určite zlý hlavný termostat, nemože biť chyba aj v EGR ventile ? ďakujem za každú radu....pozeral som pod kapotu a pokial som dobre videl je tam dosť zlý prístup k tomu hlavnému termostatu, ma niekto skusenosť ? a Čo zaslepiť EGR? je to na niečo dobré ? pište ocenim všetko ďakujem

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Termostat (nezohrieva motor)

Utorok, 28. Októbra 2014, 19:20

tashon93 napísal:
Zdravim chem sa vás chalani spýtať, mám e46 touring, 320d, mam problém z termostatom, asi pred mesiacom som sadol do auta, naštartoval, prešiel 10km a teplota motora bola na optimale čiže v strede neviem teraz presne či je to 80 stupňov ale myslim že tak neak, no teraz mam taký problém že ked naštartujem, auto sa nezohreje ani nad modrý bod minima, ani po 25kilometroch jazdy, rozdiel v jazde do kopca alebo z nevidím, stále rovnako, samozrejme auto velmi slabo kúri, po 20km začne trošku teplý vzduch (32+ naplné), mysliťe že je určite chyba v termostate hlavnom ? kamoš povedal že ak sa nezohreje ani nad minimalny bod teploty tak je určite zlý hlavný termostat, nemože biť chyba aj v EGR ventile ? ďakujem za každú radu....pozeral som pod kapotu a pokial som dobre videl je tam dosť zlý prístup k tomu hlavnému termostatu, ma niekto skusenosť ? a Čo zaslepiť EGR? je to na niečo dobré ? pište ocenim všetko ďakujem

EGR s tym nic nema, leda tak EGR termostat
vymen oba potom ries dalej, odchadza to ako na pase...je tu na to uz milion tem, nebolo potrebne zakladat novu

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Októbra 2014, 20:59

ak máš dva termostaty vymeň oba, ak jeden tak jeden, toť všio :wink:

PeqpeK

Utorok, 28. Októbra 2014, 21:17

fox1k napísal:
ak máš dva termostaty vymeň oba, ak jeden tak jeden, toť všio :wink:

tu sa bavime o 3 termostatoch v pripade automatu, 2 su jasne...

fox1k

Utorok, 28. Októbra 2014, 21:30

môže mať manuál a jeden termostat :smile: či som niečo prehliadol?

PeqpeK

Streda, 29. Októbra 2014, 00:30

fox1k napísal:
môže mať manuál a jeden termostat :smile: či som niečo prehliadol?

manual - 2 termostaty, automat 3

fox1k

Streda, 29. Októbra 2014, 08:19

manuál buď 2 alebo 1 (môj prípad), kde nie je EGR termostat
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... n_control/

PeqpeK

Streda, 29. Októbra 2014, 08:49

fox1k napísal:
manuál buď 2 alebo 1 (môj prípad), kde nie je EGR termostat
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... n_control/

vlastne mas pravdu, proste hlavny tam je vzdy, egr podla emisnej normy a ten treti podla prevodovky :)

tashon93
Autor témy

Streda, 29. Októbra 2014, 10:37

No takže mam manuál sto kilowat...dnes mi má prisť hlavný termostat origo bmw, dal som 50€, v piatok mením, pop spravim neaké foto pri montáži, moj typ ma Hlavný + EGR podla toho čo vidim pod kapotov. určite lebo tam zavadzia neaká príruba alebo hadica či čo to je určite niečo na emisie takže prístup tam bude zaujimavý, dám vedieť ..r.v 2000

PeqpeK

Streda, 29. Októbra 2014, 10:48

tashon93 napísal:
No takže mam manuál sto kilowat...dnes mi má prisť hlavný termostat origo bmw, dal som 50€, v piatok mením, pop spravim neaké foto pri montáži, moj typ ma Hlavný + EGR podla toho čo vidim pod kapotov. určite lebo tam zavadzia neaká príruba alebo hadica či čo to je určite niečo na emisie takže prístup tam bude zaujimavý, dám vedieť ..r.v 2000

no budes to musiet pozhadzovat

tashon93
Autor témy

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 15:05

No takže mam to za sebov, starý bol K-O vid foto.

Začal som tak že som dal dole oba dekle motora, potom som odpojil hadice od ERG filtra a zdemontoval som ho.
Držia ho 4 skrutky na lavej strane a 2 na pravej, tesnenie ERG filtra bolo tiež zničené takže som menil hned aj to v lavo....

Potom samotny termostat, 2 hadice na každej z nich je len závlačka. potom 4 šroby samotneho termostatu, a máte ho vonku. Rozobrať lahko horšie je to zložiť, pozor hlavne na padnute šrobiky....dosť Ťažky pristup

ešte dodám,po vímene som len dolial kvapalinu, otvoril ventil pri výku a naštartoval motor, po 10 minutach volnobehu sa otvoril termostat čiže 85 stupnov, všetko šlape ako má....2 hod roboty....
Nakoniec som ale zistil že mam prasknutú ešte aj prírubu, a všetko mi viteká von, skusim tam naliať ten zacelovač do chladičov čo je dostupný na čerpačkách a uvidím či to pomože....dám vedieť...
Prílohy
SAM_0141.JPG
Zdemontovaný Termostat.
SAM_0142.JPG
Zdemontovany EGR filter..
poškod 2.JPG
Odlomeny Držiak ............ stred sa mi uplne rosipal ako som ho vybral....

PeqpeK

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 15:33

pokial sa naozaj nejedna o nudzove riesenie, tak by som tam tu sracku nelial...
pise sa to EGR, nie ERG

tashon93
Autor témy

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 18:06

no takže nudzove riešenie to je kedže mi za 5 minut vytečie všetka chladiaca, do auta mi 50 litrovy sud chladiacej nevojde, maximálne kočík,takźe som bol na SHellke, kupil som ten tekuty zamedzovač za 7€, nalial som, dolial modrov chladiacov do plna, naštartoval, nechal som 10 min volnobeh, a kvapalina sa nestráca...takže vyriešené :) a zistil som aj kde tečie, z lavej strany motora strieborna trubica podobna radiatoru, v strede diera, nová cca 30€ takže výmena :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných