... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

piciko
Autor témy

Vibrovanie pri jazde 130km

Sobota, 7. Septembra 2013, 10:48

Caute mam problem , pri prudsom zrychleni bolo citit trasenie od stredu vozidla ktore trvalo asi 2 sekundy vymenene ulozenie kardanu tento problem sa vyriesil. Lenze pri vymene ma isiel mechanik presviedcat ze netreba si poznacit ako bol kardan osadeny ze ked je vyvazeny tak je jedno ako sa naspat zlozi. To trasenie prestalo tou vymenou ale sa mi zda ze to predtym nerobilo pri jazde okolo 130 km trasie od spodu ako keby od zadu difercial alebo tak lenze hacik je vtom je ked pustim plyn a idem trebaz 130 atd tak to trasenie prestane. Zacne to len akonahle polozim nohu na plyn je to pocut nieje to nic hrozne ale zaujima ma cim to moze byt sposobene? vyvazenie kardanu by pomohlo? Robi to stale ked mam nohu na plyne nieje to casovo obmedzene proste ked pojdem 100 km tak to robi pokial nepustim plyn. kardan sa otaca aj pri pusteni plynu predpokladam.330xdtA

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Vibrovanie pri jazde 130km

Sobota, 7. Septembra 2013, 21:25

piciko napísal:
Caute mam problem , pri prudsom zrychleni bolo citit trasenie od stredu vozidla ktore trvalo asi 2 sekundy vymenene ulozenie kardanu tento problem sa vyriesil. Lenze pri vymene ma isiel mechanik presviedcat ze netreba si poznacit ako bol kardan osadeny ze ked je vyvazeny tak je jedno ako sa naspat zlozi. To trasenie prestalo tou vymenou ale sa mi zda ze to predtym nerobilo pri jazde okolo 130 km trasie od spodu ako keby od zadu difercial alebo tak lenze hacik je vtom je ked pustim plyn a idem trebaz 130 atd tak to trasenie prestane. Zacne to len akonahle polozim nohu na plyn je to pocut nieje to nic hrozne ale zaujima ma cim to moze byt sposobene? vyvazenie kardanu by pomohlo? Robi to stale ked mam nohu na plyne nieje to casovo obmedzene proste ked pojdem 100 km tak to robi pokial nepustim plyn. kardan sa otaca aj pri pusteni plynu predpokladam.330xdtA

chalan si to asi mal oznacit...
bmw3-e46/e46-kardan-t44995-15.html

piciko
Autor témy

Pondelok, 9. Septembra 2013, 07:03

:mrgreen:

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Septembra 2013, 08:25

piciko napísal:

kardan sa otaca vzdy ked je auto v pohybe... Ak ste kardan odpajali vpredu od prevodovky tak ste ho vytahovali z drazkovej hriadeli a tam je jedno kde ho nasadis, ale ak ste ho odpajali od diferaku a nedali ste krize proti sebe tak to uz problem je...

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Pondelok, 9. Septembra 2013, 08:26

inak kde si zohnal lozisko kardanu? mas 135kw ?

piciko
Autor témy

Pondelok, 9. Septembra 2013, 09:35

odpajal sa aj od prevodovky aj od kardanu. tusim sa to ani nepozeralo ze ako sa dava naspat. Mam 150 kw v elite. Ale na Xd ide ine ako na obycaj.

lubomt

Utorok, 10. Septembra 2013, 10:12

Ked trasie pod zatazou okolo tejto rychlosti, tak to bude najskorej menič v prevodovke

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Utorok, 10. Septembra 2013, 11:26

skus checknut olej v diferaku(mozno ti zacalo tiest tesnenie, alebo tam mas malo oleja) a takisto automat, ak mas, kedy si menil olej? robi to aj na inych kvaltoch?
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

piciko
Autor témy

Utorok, 10. Septembra 2013, 20:10

Podla mna to bude tym kardanom praveze som menil to ulozenie a on to zle dal naspat nepoznacil si to . Olej menil pred 2 mesiacmi v prevodovke v dife by som chcel kazdu chvilu. Trasie to pod zatazou skor to je pocut ako citit. Je to automat cize na 5.

piciko
Autor témy

Utorok, 17. Septembra 2013, 17:08

Bol som u mechanika kontroloval ulozenie kardanu od zadneho difu po prevodovku. Krize sa nedaju nastavit lebo je to jeden kus . Problematika xd ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných